Black Bird Отговорено Август 8, 2009 Автор Отговорено Август 8, 2009 А, крив си.... друг път Явно е. че няма общо...просто е експеримент... И на мен ми е маалко еднообразно.. И се радвам на мнението ти! Цитирай
Black Bird Отговорено Август 8, 2009 Автор Отговорено Август 8, 2009 Я, които е чул помпащия ефект да чуе тоя вариант? Махнах компресора и набързо смесих без него. http://www.nalbantov.com/music/AbandonedPlaceNewMix.mp3 Цитирай
рахата Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 (Редактирано) Дими,извинявай,на мен вокала въобще не ми пасва на това парче.Много лигавичък-като гол охлюв ми идва.Иначе инструментала е велик и може би с малко по-мъжкарски вокал,в този вариант като балада,ще звучи по-добре.Иначе не мога да кажа много как звучи-слушам го на говорителите на лап топа.За мен така е по-добре от предишните миксове. Редактирано Август 8, 2009 от рахата Цитирай
Black Bird Отговорено Август 8, 2009 Автор Отговорено Август 8, 2009 Защо се извиняваш Истината и само истината каквато и да е тя винаги я предпочитам.... Прав си за вокала, че е прекалено поп/ доста осемдесетарски / Ще издирвам и други певци/певици Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 Супер си е. Здраво запомнящо се е припевчето (на чиито вокали като почне ма-а-алко трябва да се позасилят) и фразите на соло-китарата. Няма начин за един виртуозен китарист да не е еднообразно като: тук куплетче, припевче, малко влизам аз, а, е сега се развихрям за осем такта. Пък и китаристът с трепетливи пръсти така е учи на търпение. Ясно е че е поп-рок баладка. Но е готина и, макар че не я обичам тази дума, ама е "хитова". Даже може да се вкара класическия приом със акапелен припев и публиката пляска. Ей, Митак ако беше сложил за експеримента някаква пляскаща публика (ужким е на живо), щях да се разцепя. Но то на готово парче - всеки може да дава идеи за аранжимент и ремиксове. Цитирай
Бицев Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 По-добре е така, но още може да се поиграе с микса (не в посока какъв ефект още да се слеожи, а какъв - да се махне). За вокала съм съгласен с изказаните мнения, че е суб-оптимален; може би по- на място ще звучи друг тембър и маниер на пеене. Ако говорим с днешни имена за сравнение: повече James Morrison отколкото John Mayer или Kelly Jones. С класически примери: повече Paul Rogers отколкото David Coverdale... (макар да харесвам всичките); просто по-ръбат тембър и мъжки маниер могат да спасят недвусмисления поп характер на мелодията. В което няма нищо лошо: съблечена от аранжимента, тя си е приятна песничка. И ако питаш мен има сериозен (комерсиален) потенциал ако се преаранжира в R&B и се даде на женска група. Но щом парчето е тръгнало с китари и ще става рок хит - търси алтернативен вокалист. Защо не и в този форум? Цитирай
vanboy Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 Творчеството ти ми харесва..и ако търсиш още други варианти за изпяване на това парче,обади ми се да опитаме. skype: vanboy&tania Цитирай
Black Bird Отговорено Август 8, 2009 Автор Отговорено Август 8, 2009 Ето трака без вокал http://www.nalbantov.com/music/AbandonedPlaceBKFN.mp3 Цитирай
emo_tion1 Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 Като цяло много ми хареса, че си включил вокал в това парче, а и тембърът ми харесва. Беквокали особено на припева хич няма да са излишни. Иначе мноо яко парчето Цитирай
Black Bird Отговорено Август 9, 2009 Автор Отговорено Август 9, 2009 А ето и работното соло за следващата любовна балада http://www.nalbantov.com/music/Dimi_Tell_Me_My_Heart%20.mp3 Цитирай
synchu Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 Дими,извинявай,на мен вокала въобще не ми пасва на това парче.Много лигавичък-като гол охлюв ми идва.Иначе инструментала е велик и може би с малко по-мъжкарски вокал,в този вариант като балада,ще звучи по-добре.Иначе не мога да кажа много как звучи-слушам го на говорителите на лап топа.За мен така е по-добре от предишните миксове. Наборе и аз бих се съгласил с ей това мнение. Малко тип късен Деф Лепард с по-добра подложка :-) Сега то ясно, че дет метъл не е идеята да стане... От друга страна в този си вариант парчето си е радиофонично и вероятно по би се харесало на масовата публика на някоя AOR ориентирана радиостанция. Цитирай
Бицев Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 А ето и работното соло за следващата любовна балада http://www.nalbantov.com/music/Dimi_Tell_Me_My_Heart%20.mp3 Ще е интересно да чуем вокалната мелодия (мисля, че долавям в инструменталния сампъл накъде ще звучи). Тук не само структурата, но и (проекто-)аранжиментът е вече по- "песенен"(в добрия смисъл). С рехавата ритъм секция, особено барабаните - навява за стиловете, доминиращи днешния поп. Тук наистина можеш да опиташ с женски вокал(и). И като правиш соло в песен, трябва да забравиш, че си guitar hero (казвам го без капка сарказъм, ти си такъв) - имаш да илюстрираш основната идея и трябва да озаптиш до минимум акробатиките Чакаме развитие и в двете балади (това последното не е съвсем 'балада' - най- си е мид-темпо песен и текстът, imho, не иде да е твърде кахърен.. Ако изобщо е на негативна вълна, ще му подхожда 'разсърден' дух от типа 'Аз ще те науча тебе!', но не отчаяно-самоубийствен. На мене откъсчето музика ми звучи направо оптимистично). Next? Цитирай
MARK B Отговорено Август 10, 2009 Отговорено Август 10, 2009 На мен пък ми хареса вокала от Нова Зеландия,Ако я изпее някой грубчо ще имаме ЗИМНА БАЛАДА.Браво Митко,действай!Ацо. Цитирай
Recommended Posts