Jump to content
Българският форум за музиканти

MARK B

Members
  • Мнения

    95
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от MARK B

  1. За пояснение, ако връзките са направени по схемата на фиг 5: Анодите на двете лампи EL34 се свързват съответно на изводи 8a и 11c. Захранващото висoкo напрежение се подава на извод b-11,16, а на изводи h и i говорителя. те са от другата страна един до друг. Успех!
  2. Здравейте, изходният трансформатор може да се ползва без пренавиване за 40-50 вата с две лампи EL34. Намотките W2,W4,W6 и W8 се свързват последователно, синфазно и служат за пъвична на EL34. За вторична се ползват намотките W1, W5 и W9, свързани паралелно синфазно. Така при анодно напрежение около 470-480 V може да получите 40-50 вата при 8 ома товар, но само с две лампи EL34. По-високи анодни напрежения не се препоръчват по много причини.
  3. Момчета, някой от вас да е чувал за китарен високоговорител EVM 12L?
  4. Можеш да сложиш още по-тънко соло барабанче и да го намалиш,щото това звучи много по-рокаджийски.
  5. Воистина Воскресе! На мен най ми харесва третия,защото съм от "старата школа" и харесвам по-меко звучене. Това е при слушането само на китарата.Когато се намесят и други инструменти нещата се променят..Ако китарата потъне в общия "sound" и при повдигане на нивото нещата не се оправят,пробвай с първи.В никакъв случай с четвърти-тънее.Иначе е "голямо дране". Весели празници,Марине!
  6. Освен "БРУМ 50 Hz" рискува и "БУУУМ..."
  7. Ще ги чуя утре с по-голяма сила/сега е неудобно стана късно//рано// и ще ти кажа мнението си. Нека едно "старо куче"като мен да даде мнение.
  8. Имам колега,с който съм свирил много години и е наясно със "ROLAND" MC 50,ако правилно съм разбрал. Ще се прибере в Асеновград на 16-ти или 17-ти Април.Ще му кажа за теб.Член е на форума.
  9. Не може! Кабелът трябва да е екраниран.
  10. Приятелю,L.K.-така е изпълнен захр.блок на REGENT 30 и REGENT 60 на бившата ГДР/DDR/-толкова много уважавани в този форум.Причината е в резистора 4к.Сложи си стойността,която е на схемата.
  11. Уважаеми колега,с паралелно свързване на секциите на вторичната намотка се е целяло понижение на изходния импеданс от 12 на 6-8 ома.В оригиналния вариант говорителите са свързани последователно-на 12 ома.
  12. MARK B

    Питане Behringer B215XL

    Ако ги качиш и двете на пилони,няма да имаш "достатъчно"бас. За да има приличен бас трябва да има колона на земята.
  13. MARK B

    Питане Behringer B215XL

    За затворено помещение ще свършат работа,имай пред вид,че са 250W.Тук ги продават с гаранция: http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_25812/f_1170/BEHRINGER_B215XL.html Трябва да има поне една/1-на/бас каса,ако са на пилони.При по-скромни участия,може едната на земята-другата на пилон.
  14. Марине,благодаря за отговора,цената не ме стряска,но тежестта ДА.
  15. Браво на Марин.От къде го намери този парен бук-колко тежи и колко струва?Чакам отговор тук или на Л.С. Атанас-Асеновград. MOD EDIT: Моля, използвайте бутон Нов отговор и не цитирайте предходното мнение, както е според правилата на форума!!!
  16. Не разбрах отпоено ли показа 100К ,или запоено? Атанас-Асеновград.
  17. Здравей!

  18. Подрав за басистите: http://www.youtube.com/watch?v=p4rRiea3mzg Бихте ли си отговорили на въпроса-защо и тримата свирят на 4-струнни бас китари?
  19. Един от моите пултове Made in USA е с такива жакове.При ремонта му ги заместих с обикновен жак и ЦК ключе с шест извода/два певключващи/.
  20. Браво на Марин!!!Звука ми хареса много-дизайна също!
  21. Благодаря за информацията.Ще бъда там.
  22. Може би тези модели ще ти свършат работа,но трябва да ползваш трилентов кросовер,а и колонките са скъпички!!! http://www.biema.com/html/product/speaker/q.htm#q1-lapower
  23. Чак пък стъпало 4X800W.Това стъпало при КПД от 60-70% консумира 4500-5000W,което е проблем.По-добре 2X500W на 4 ома-за сателитите и 2X600W на 4 ома за бас касите и задължително да могат да работят на 2 ома,за да може да се свържат повече колони при нужда.Ако те интересуват стъпала от производител,които не дефектират, пиши ми ЛС или се обади на 0878 86 19 50 или 0898 825872. Атанас- Асеновград.Повече стъпала-по-голяма сигурност!!!
  24. За външни озвучавания/открити площи и палатки/ не са много подходящи активни колони по две причини: Първо-активните колони нямат принудително охлаждане.Може би трябва да им се монтира допълнително. Второ-до всяка колона трябва да се инсталира мрежово напрежение,което си е проблем, относно безопасността и ниските напрежения по палатките 100-160V. Основните проблеми са със захранването,както каза по-горе Парния Валяк-трябва да се използуват стабилизатори на напрежението.Аз съм използвал стабилизатори тип SVC със серво мотор и латер с четка и съм много доволен.Също трябват стъпала-не-много мощни,а колоните да са с голям SPL.Това не ми е основното занимание,но кой не се е сблъсквал с тия проблеми при братята.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.