SergoX Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 Имам чуство,че от това "гадното пате"....... Да му се сложи двойка "57ци" и чуй кво става!!! Ще се повторя: ЕВАЛА на К.Д. !!! ПС: защо ДиМарцио да не направят "EVALution" pickup?! Цитирай
BassTraffic Отговорено Август 9, 2009 Автор Отговорено Август 9, 2009 (Редактирано) Ако "гадното пате" не се првърне в лебед, то сигурен съм, че поне ще се превърне във вкусна задушена патица... Последни приготовления, преди залепяне на грифа. Нек покета е изравнен и възстановен с подложки. Неравностите по грифа също са изравнени и подложката компенсираща наклона на грифа е също залепена. Грифа е залепен и тестван за здравина - як е. Слепката няма да поддаде. Остава финната работа - премахване на излишните стърчащи подложки, финно шкурене и декоративно изрязване на ореховият капак в зоната зад нек покета. К. Димитров Редактирано Август 9, 2009 от BassTraffic Цитирай
BassTraffic Отговорено Август 14, 2009 Автор Отговорено Август 14, 2009 Последна права преди лакиране. Остана само фино шкурене Арчбак-а е дискретен и не се забелязва много добре от снимките. След като се лакира ще изпъкне осезателно. К. Димитров Цитирай
spineless Отговорено Август 14, 2009 Отговорено Август 14, 2009 Браво, темата кърти и китарката става много красива! Давай се така. Цитирай
BassTraffic Отговорено Август 17, 2009 Автор Отговорено Август 17, 2009 (Редактирано) Дойде време да се позиционира струнника. След малко сметки и чертане, отворите са на лице. Там ще да му е мястото . Стоптейла малко е изтеглен назад, но това няма да е проблем. Важното е, че старите отвори вече не са несиметрични. spineless ... К. Димитров Редактирано Август 17, 2009 от BassTraffic Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 И ето, поредното грозно патенце е на път да се превърне в красив лебед. Свалям ти шапка, направо се пристрастих към тази тема (а и към сайта ти ). Ако имаш път към Габрово - свиркай, та да почерпя Поздрави: Mefistofel Цитирай
JOKICH Отговорено Август 17, 2009 Отговорено Август 17, 2009 Поредната тема,изискваща безрайно циклене пред компа,в очакване на снимки Евала за инициативата и желанието,с което го правиш.Определено след реконструкция на китарка е много сладко да се пожужи на нея.Аз си дефретнах един стар бас и така и така имаше какво да се иска от него,реших и го стегнах.На външен вид докарва доста винтидж,но иначе звукът цепи. Успех занапред и качвай снимки на богато,ако не е проблемно Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 ...и все пак този струнник можеше да е по-напред. Така и така му затвори старите отвори. Можеше да си по-убедителен към клиента и да му ''подскажеш'', че е по-красиво и прегледно, иначе стои неестествено. Цитирай
BassTraffic Отговорено Август 18, 2009 Автор Отговорено Август 18, 2009 (Редактирано) Йорго! Тук за красивото можем да спорим (въпреки, че за вкусове не се спори). Точно този вариант е по-красивият и по-прегледният. Ако бях мръднал стоптейла напред, щяха да се видят тапите на старите отвори и тогава точно те фрапиращо щяха да се набиват на очи. Колкото и да подбирам подходящ материал за да ги скрия, няма да се получи такава еднородност, та да не се забелязва корекцията. А, пропускаш нещо много важно. Колкото по-назад е стоптейла, толкова по-надолу слиза по арчтопа. Колкото по-надолу слиза, толкова по-голям ъгъл се получава на струната при седлото на струнника. Колкото по-голям ъгъл, толкова по-....ти си знаеш Mefistofel82 - Опредлено имам път към Габрово и все не мога да се наканя да дойда, и взема едни документи от Университета. Когато това стане определено ще пием бира, но...аз чепря JOKICH - Снимки ще има. Даже по-качествени и с повечко пиксели К. Димитров Редактирано Август 18, 2009 от BassTraffic Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 @BassTraffic : Ама и ти ли си пациент на прословутия ТУ - Габрово? Аз заради него се донесох от Свищов и взех, че поостанах тука вече 7 години. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Колкото и да подбирам подходящ материал за да ги скрия, няма да се получи такава еднородност, та да не се забелязва корекцията. Точно затова трябва да се боядиса. Няма да се виждат тапи и струнника ще си е на място. ...и айде не почвай с тес ъгли, че да не те метна и тебе. Той Зак Уайлд си премята струните над струнника, намалявайки ъгъла, че да му се скапва тона и състейна щото са му прекалено дълги и комплексира състейн маняците. Някой ден ще ви демонстрирам състейна на Гибито ZW. Поне с 15-20% е по-дълъг от нормален Гибсън и с 25-30% от други китари.(скъпарски) Цитирай
IgniteAll Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Коце, работиш като змей, братче Като един истински гамен, обаче, ще подкрепя мнението на Краси Този топ не ми е от любимите... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 (Редактирано) ...а, забравих! Да са ти честити многото пиксели и да ни радваш с повече и по-качествени снимки! ...то човек да не вземе, да отиде малко на гости...и виж к'во става-пълна чанта с пиксели и няколко килца отгоре. Редактирано Август 18, 2009 от EAmechaniX Цитирай
spineless Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Колкото и да подбирам подходящ материал за да ги скрия, няма да се получи такава еднородност, та да не се забелязва корекцията. Точно затова трябва да се боядиса. Не е задължително може да се направи нещо подобно на това> и това , което да прикрие лепките. хм може би нещо такова: незнам на мен ми харесва и без ленти Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 19, 2009 Отговорено Август 19, 2009 Е, това вече е друго нещо! Само струнника малко така...хм..напред и е пушка! Цитирай
Recommended Posts