BassTraffic Отговорено Юли 28, 2009 Автор Отговорено Юли 28, 2009 Успях безупречно да обезкостя китарката. Разглобяването най ми се отдава Предстои доста работа по тялото и проблемите идват от факта, че е наличен арчтоп, който малко (не много малко) обърква процеса на работа. Трудно се закрепя статично тялото, та да е стабилно при работа, а и трябва да се внимава, като се стяга защото е доста отъняло. Едно погрешно стягане и тялото е сцепено. Е, за сега няма поражения. Да видим какво ще стане за напред. Подготвих грубо лице (повърхност) за залепване на задният капак. Тази равнина е важна и тя е в случая базата на всички следващи операции. К. Димитров Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Eдна малко глупава идея от мен - по повод арчтопа. Защо не слагаш такива китари върху нещо по-меко (примерно одеал или малко по-тънък дунапрен под чаршафа ? ), за да "вдлъбва" леко и да поема арчтопа ? От друга страна, това може да ти изиграе лоша шега с точността... Цитирай
BassTraffic Отговорено Юли 28, 2009 Автор Отговорено Юли 28, 2009 (Редактирано) Пробвах разни варианти. Опцията с използването на омекотител, който да компенсира арчтопа не е се получи. В средата винаги натиска е най-голям и се усеща неравномерно напрежение при затягане, а пък и трябва здраво да се стяга. За сега ще я карам с присобления. К. Димитров Редактирано Юли 28, 2009 от BassTraffic Цитирай
the_5th Отговорено Юли 29, 2009 Отговорено Юли 29, 2009 A с отвора за флоида какво ще се случи Цитирай
BassTraffic Отговорено Юли 29, 2009 Автор Отговорено Юли 29, 2009 (Редактирано) Ще избия старата тапа, ще направя нова и ще затапя отвора по същият начин по който е бил до сега. Ще го заздравя, ще го лепна със здраво лепило и ще го изравня с дъгата на арчтопа. Ще си личи, но няма начин. Ако имах от същият фурнир, който е използван за топ, щях да направя една апликацийка, но уви. К. Димитров Редактирано Юли 29, 2009 от BassTraffic Цитирай
BassTraffic Отговорено Юли 30, 2009 Автор Отговорено Юли 30, 2009 След не малко агресия с длетата, упражнена върху тялото на китарката, то придоби следният вид: "f"-а е пълна импровизация и силно стилизиран. В общи линии това ще бъде работата по вътрешната част на китарата. Може би ще има още малко корекции по отворите на адаптерите, но това може да се направи и след залепянето на задният капак. К. Димитров Цитирай
liquid_death Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 Страхотна работа, свалям шапка!!!! Цитирай
BassTraffic Отговорено Юли 30, 2009 Автор Отговорено Юли 30, 2009 Райчо (EAmechaniX) обаче е на друго мнение. Голяма критика ми хвърли. Каза ми: - Не те ли е срам да показваш тази грозотия! К. Димитров Цитирай
synchu Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 Той Инокентий още е обиден, 'щото му затрих няколко мнения - не се вързвай, аз съм виновен - поемам вината както се казва и без салата Туй в рамките на шегата Ам' за свирката е прав като телефонен стълб - наистина е грозна - особено със стария капак, но се надяваме да стане красива. Цитирай
liquid_death Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 Tова имах предвид - че китарата беше кофти, така е, но като гледам е тръгнала да става, а за работата на Басстрафик нямам думи - много точна и чиста, това ме възхити! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 О-о-о, има и още...нищо не сте видели! Струнника не седи където му е мястото и доколкото разбрах там ще си остане, а за топа - супер грозотия, прилича на лепен балатум. Абе клиента явно, че държи да постигне само някакви звукови качества и с това се изчерпва всичко. За мен нещата седят така: Трябва да се боядиса топа. Може би едно бърстче няма да е излишно. Да се промени мястото на струнника, защото изглежда пълна еФтинийка. Да се затворят сегашните отвори на адптерите и да се направят нови. Имам предвид да се лепне едно парче отгоре с размерите на широчината, на парчето, което замества флойда, като се монтира от единия край до другия по дължината на тялото. Не знам кой е правил тази китара, но ...то бива ръчна изработка ама тоя се е олял здравичката. Цитирай
synchu Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 ^ Има всякакви мрачни типове. Има и по-мрачни типове от тях, които дебнат с косата из форума. Абсолютно мисля като теб, но статистиката показва, че малчуганите НЕ се връзват вече, като нас навремето, или поне като мен в магазина на Мега Мюзик срещу ЦУМ, където ми сълзеше нослето пред разни Самик пръчки, още от времето, когато Самик НЕ знаеха как се правят китари и ми обясняваха, че били по-велики от Гибсън и Фендър и Ибанез взети заедно. Та силно надценените пръчки си седят като обяви из форума вечно - no worries Това е офтопика. Е не беше ли по-добре да се направи нова китара - на тази какво и е добре въобще? Освен разбира се сантименталната стойност, която понякога е по-важна от всичко взето заедно. Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 Ами и аз това се чудех. Имам чувството, че подобни процедури, извършени от господина, на когото е темата са по-ценни от цялата китара като е била нова. Но... по вкус и по цвет... Цитирай
Yo The Real Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 И на мен ми се струва грозничка, въобще не харесвам f китарите. Но след прочит на целта просто си свършил страхотна работа - и все пак китарата в оригиналния си LP вид е по-добре. Страхотен лютиер си, а китарата ти Evolution ми изглежда страхотна - ако не си я продал до края на годината си виждам коледния подарък. Цитирай
carnalsoul Отговорено Юли 30, 2009 Отговорено Юли 30, 2009 Доколкото съм дочувал за тази китара е изработена от г-н Дойчинов (пловдивски лютиер) и е била изработена за единия китарист на Ренегат мисля , че за Стойо . Не съм 100% сигурен , но май е така Цитирай
Recommended Posts