Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

liquid_death, Heartman, dandilov - Благодаря ви за позитивните коментари и, че китарката ви радва :cheers2: ! Радвам се, не изпитвате никаква трудност и болка, да споделите впечатления относно моята работа! За мен това е важно. Благодаря още веднъж!

 

Георги Тотев- Герге, аз за Гергюф ден съм се приготвил, приготви се и ти :rolleyes: !

Гончо (EAmechaniX)! Цената си е съвсем реална. Може би имаш предвид, че пропуснах да спомена, че адаптерите са купени "на старо", макар да са в отлично състояние. Няма никави драскотини по тях и единственият начин да се разбере, че са ползвани е спойката по кабела.

Цената е такава, каквото е. Има малко икономии от покупката на частите от Щатите - чрез обща поръчка и без мита, и данъци. Това донякъде облекчи бюджета, както и разбира се цената на адаптерите. Ако бяха нови, тогава вече щеше да е друга цифрата.

Както и да е! Забравих да спомена, че цвета на задната част на китарата (тяло, гриф, всичко) не е плътно черен, а прозрачен. При определена светлина се вижда Махагона отдолу, който доста ни измъчи докато подтиснем червеният му цвят. Също така забравих да напиша, че тялото е от цяло парче Махагон.

 

Прилагам снимка:

imgp1681.jpg

 

Костадин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радва?

Не радост, а сълзи и завист /благородна/ :girl_cray2: !!! Тез чувства ме обземат като гледам инструмента! Хеле пък ако го пипна /ей тъй само с пръст/ кефа ще е максимален! Майсторе, не те познавам лично, но непрекъсната ти се възхищавам!!! Дай боже един ден да съм част от хората, които си дарил с радост! И силно вярвам, че тя няма да е породена от ремонта на някой инструмент, а от удоволствието да притежавам собствен - такъв!!! Ооо, йес!!!

 

P.S. Наричам те майстор, не защото не ти знам името...

Поздрави! Огнян.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оп, оп, тази титла се полага на а на мен, пък и без това съм я защитил с диплом и не си я давам, а на него викай Слафчу - той така си се кефи на макс. :hysterical: Величко също става, щото нали така... хък-хък, бил мноу велик. :whistle:

Нъл тъй бе Величко? (фнима'ай ко ша ка'иш!!! Skype-emoticons-65-muscle.gifSkype-emoticons-33-wait.png)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EAmechanix, разбира се, че и ти си в "кюпа"! Още повече, че съм се убедил във възможностите ти и на двете поприща, които съзнателно познавам! Щото може да има и други неизвестни за мен, но пък останах мноого доволен!!!

 

P.S. И шефа ми също!!!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жестока визия...браво адаш, не знам как звучи тая благодат, ама съм сигурен, че грифа "лепне" на ръката и е супер удобна. :punk_guitar: Със здраве да се ползва и да носи вдъхновение на собственика! :cheers2::whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

kuulan, :blush:

tatkoogi, Благодаря за комплимента относно работата ми! Както писах в преден коментар, за мен е важно да има обратна връзка.

EAmechaniX, Гарваиле! Някокло дни се стисках да не напиша серсемлик по твой адрес и....май почти успях! Набрал съм ти цял букет "връхчета" и ще ти го поднеса преди да започнеш да ми правиш колата. Ако колата не стане, тогава бой с букета и майсторската ти тапийка (която ще бъде ламинирана с 5мм ламарина).

Telerig, Адаш, :cheers2:, :cheers2: , :cheers2: и после :cheers:. Няма как, полага се.

Mephistofel, АнтоNEO, брадъре! Благодаря ти, но с леки резерви. Имам притеснения, че напоследък залиташ по тънкоструннички. Хм, дано не се окаже сериозен проблема, че ще се наложи Басотомия (аналог на Лоботомия, но с други инструменти).

Редактирано от BassTraffic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: Прометее, тъй кът гледам твойта седемструнка ша стане малко след моята акустична дето от 6 месеца я прави! :hysterical:

 

Стамате стегай се, иде Гиргьов ден! :greenball:

 

Герги

 

Къде, къде акустична - аз да видя?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той Герги освен да сипе заблуждения друго май ... :curse:

Сега да дава обяснения в писмен вид, що прай тъй! Хайде Гоце, ти си мале!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Стамате, ни съй праи на ударен! Пратих ти 2 кофи китайски акустичен кит! Чекам си творението! Саму съ праиш щото ей ся ша та залеят със заявки за акустики! Мързи го Стамат, та го боли! Явно нема да получа нищу от негу! Не му се връзвайте ... преяжда с пици и препива с айрян и саму обещава!

 

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ехааа , Гуру, :godbless: ,феномален финиш, за инструмента като такъв не мога да коментирам. Нобовете са станали "Муцун!" Молодец! :offtopic-001: Ще имаш спешъл виц по случая :greenangel: Поздравления на теб като майстор и на притежателя като ползвател. Отново в темицата излезе нешо хибридно между "фукня" и "как го правят големите" ама далеч по-небрежно и впечатляващо :):godbless:

:offtopic-001: Гергано, стига спами, ма :greenball: има време, не бързай да се радваш :girl_witch: и твоят акустичен час ще Одари.

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

... та да продължа темата за счупената глава на Алембика.

Пораженията на иструмента се виждат ясно от снимките в предният ми пост по темата. Тактиката за действие беше оформена, след няколко разговора със собственика на инструмента. Изискванията бяха, главата да стане здрава и да не се забелязва разлика, до колкото е възможно. За здравината е ясно, че няма да има компромиси, но относно визията - там имаше върху, какво да се мисли.

Първо започнах работа по лепенето. Подготвих подлепка от 5 части, от 8 годишен Явор и ги слепих в конфигурация, както е конструиран оригиналният гриф. После изчистих главата на баса от пукнатините в зоната на счупването и я оформих до вид подходящ за лепене на основната подлепка. Нещата изглеждаха така:

 

sam0129hn.jpg

 

sam0130i.jpg

 

Костадин.

Редактирано от BassTraffic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.