mybata Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 А какво мислите за кожите maxtone или по точно бойните за каса и резонансните за томове. здр. някой знае ли на какво ниво са кожите scott. и какви са му впечетленията от тях Цитирай
enuffZnuff Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 А някой експериментирал ли е с различни кожи по томовете. Мисълта ми е по малките размери томове с еднопластови пример EC1 Evans, а флуор томовете 14,16 или 18' с двупластови кожи пример EC2 Evans. Интересно ми е дали някой е пробвал този вариант и дали е удачен. Защото по принцип нали еднопластовите кожи са за по висока настройка с повече високи повече състейн, а двупластовите за по ниска настройка с повече ниски и по голяма плътност. Аз съм експериментирал почти с всички видове кожи на Еванс и за мен Яамахата ми звучеше най - добре с ЕС 2та при томове 10,12, 14.Малко еквилайзер или почти никакъв и съм докарвал желания звук и в запис и на живо.За барабанче от 2 години насам използвам само Remo dot coated.За каса Еванс Хидраулик.Всички споменати кожи , са подходящи за хора, които искат да имат хубав звук за по дълго време.Аз например сменям кожите си на всеки 3-4 месеца. Цитирай
drums_fan Отговорено Декември 20, 2010 Отговорено Декември 20, 2010 Ако може имам един въпрос. Попринцип обичам звука на барабаните да е мек, и ще ги ползвам предимно за свирене на рок и метъл, но се чуда какви точно трябва да бъдат кожите за да подхождат на стила на свирене и същевременно звукът да е ясен и мек? Разгледах някой отговори и видях доста различни модели и видове кожи и ако можете да помогнете ще съм много благодарен. Не е спешно, просто за информация. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 6, 2011 Отговорено Януари 6, 2011 Варианти много... Принципно за рок/метъл бойните са двупластови, резото еднопластови. Да речем Remo Emperor Clear & Ambassador Clear. За барабанчето Remo Controlled Sound Coated Black Dot On Bottom и Ambassador/Emperor Hazy. Ако сменяш всичките може да потърсиш комплект, че така едната излиза безплатна. Или аналогични модели на други марки, не съм добре запознат... Цитирай
I4ito0o Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Аз пък мисля че Evans са най-добри в всяко отношение в кожите но се пак избора си е ваш Цитирай
evans Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Скоро си купих една книга - The Drum Recording Handbook и в нея най-подробно се описва кои кожи са подходящи за запис,и кои за концерти.Автора казва,че винаги е за предпочитане при запис да се използват по-тънки кожи,а при живо свирене по- дебели.За това най-добре един барабанист да има два сета кожи,единият за студио когато записва,а другият сет кожи да са му за гигове и ежедневно свирене Цитирай
QueenII Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 Може би и други са задавали този въпрос, но се извинявам за повторението. Иде реч за отвора на резонансната кожа на бас-барабана. Възможно ли е добро озвучаване на споменатия барабан ако няма отвор на кожата? Мисля някъде четох, че без този отвор въздуха не излизал както трябва от удара, и звука не бил добър. Някой би ли ми разяснил ситуацията, за да знам да давам ли пари за кожа с отвор, или да си карам със настоящата Цитирай
niacin Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 Кожа с отвор - но не прекалено голям (около 5") - най-често е за предпочитане защото е по практично - и като feedback и за поставяне на миркофон. Например DW заради естетика слагат много малки отвори по периферията за air vent - така, че отдалеч изглежда че предната кожа е цяла. Ако отворът е твърде голям (твърде голям централен отвор)звукът е като без предна кожа - например като едно време 70те, 80те (например касата на Steve Gadd от това време). От друга страна един от барабанистите с най-добър звук на bass drums (Simon Phillips) използва резонантна кожа без отвор. Звучи убийствено при него, но то се дължи и на много други неща - микрофони (вътре и вън), пре-амп, кутии с боя вътре в барабана, и какво ли не Въобще много хора свирят с резонантна без отвор. За ситуациите в които ние най-често свирим - по-практично е според мен да заложиш на кожа с отвор - Например EVANS EMAD. Идват с два различни пръстена от пяна/дунапрен за ръба на отовора - променя зувка. Страхотна кожа е. Цитирай
Stinger Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 Ще дам малко информация по въпроса от собствен опит.Аз съм с EVANS EC1 Clear /заради по ясния тон/ и EVANS ECR на томовете, но както може да се чуе на клипчетата в YOUTUBE звука стана доста нисък.Ама вече съм ги купил...Използвам и паралелна компресия.Може би малко даже съм прекалил с нея но и аз още се уча.Относно касата - на отвора съм сложил KICK PORT, който ви уверявам драстично променя звука надолу.На клипчатата се вижда, че микрофона в някои случаи е отвън пред касата но за мен най-добре звучи когато е вътре.Бойна на касата е EQ3 Coated. Микрофоните са ми комплект за барабани EVoice. Мисля, че това е индивидуално.Ако има въпроси ще отговоря с удоволствие. Цитирай
vihro Отговорено Октомври 12, 2011 Отговорено Октомври 12, 2011 @QueenII, както и niacin е написал, всичко опира до практичност и също много важно е усещането при свирене. Моята първоначална идея беше да не пробивам такава дупка, за да си запазя максимално естествените баси на малката (20") каса, с която свиря. Но проблемите бяха, че имах определени претенции към инсталирането на микрофона вътре, така че не можах да намеря подходящ вариант за себе си, а също така се увеличава резонирането на двете кожи, защото въздуха не може да излезе бързо, при което често се получават рикошетни, паразитни, удари с топката (в моя случай седя по-назад и имам по-лек контрол върху педала) Ако ти седиш по-плътно до касата и забиваш топката, то този проблем няма да съществува при теб. Единственото нещо, което бих добавил към коментара на niacin е това, че аз лично фабрична кожа с отвор не бих си купил, защото са по-скъпи и чисто финансово за мен не е оправдано, след като мога сам да си направя отвор колкото голям желая, където желая, при това напълно сигурно, че няма да се скъса кожата. Ако решиш да режеш и не намериш темата за това, пиши ми ЛС, ще ти дам идея за вариант с който кожата няма да има закъси и няма да се скъса, а и визуално изглежда като фабрично разпробиване. Разбира се, ако техниката ти не се промени към по-зле поради липса на отвор и не искаш да режеш, както и да избегнеш момента с купуването на нова кожа, винаги може да поставиш микрофона пред кожата (в периферията или точно срещу чукчето) като звука на мен ми се струва малко по-бумтящ, но винаги от миксера може да се регулира в някакви граници. Така озвучени каси не веднъж са ми отнасяли главата, но всеки си има вкус. Пробвай различни варианти и намери най-добрият за себе си. Цитирай
gianev Отговорено Януари 10, 2012 Отговорено Януари 10, 2012 Някой може ли да ми каже от къде да си купя или поръчам Evans G2 clear 14" , че в мюзикуърлд вече втори месец нямат? Цитирай
niacin Отговорено Януари 20, 2012 Отговорено Януари 20, 2012 Някой може ли да ми каже от къде да си купя или поръчам Evans G2 clear 14" , че в мюзикуърлд вече втори месец нямат? За том или за барабанче ти трябва? Ако е за барабанче - що не пробваш с G Plus като алтернатива? Цитирай
topura1 Отговорено Януари 22, 2012 Отговорено Януари 22, 2012 много съм навит за от Evans ec revers dot за snaer никакви мнениа. Цитирай
Recommended Posts