AXE Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 BTW Pantera често свирят на неточни тонове. Това значи че хващат някакъв произволен тон и настройват всички инструменти по него. Само че тоя тон не е стандартен - нито Ми, нито Ре, нито Ре#. Някъде си между тоновете :? Затва като свиря Mouth For War заедно с песента звучи някак си гадно. :wall: Става дума за студийните записи, по концерти вярвай не правят такива простотии :wink: Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 Както споменах в един друг топик хвърлил съм око на една 7 струнна китара и тогава ще мога да свиря още по-тежко само да си уредя кой да ми я внесе. Хах..не че при стандартни настройки няма супер тежки рифове . Кефи си е Downtunned звука ама сега като свиря прекалено често бързи рифове, струва ми се звучи по добре от C нагоре 6-та. А сега като се замисля що не пробвам да си взема и едни 0.50 и да я настроя примерно BF#BCGC тоест все едно имам ..2 чифтва 6-та 5-та и 4-та струни с различни настройки ..все пак сола не свиря Цитирай
Mityata Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 Аз си дрънкам с Ernie Ball extra Slinky - 8 11 14 22 30 38 и се свира в класическия строй е отвреме на време смъквам с полу тон ама общо взето се настройвам класически Цитирай
Zdravko Peev Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 Ой, получих комплекс! Единствения строи, на който свиря редовно и е по различен от стандартния Е е, когато свиря класическо на ре струна. Понякога смъквам и аз с полутон надолу, но не го обичам това нещо. Като цяло съм привърженик на стандартния строй. Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 аз съм с Ernie Ball Hybrid 09-46 Настройката е D или Drop C(на различните китари) Допада ми свиренето на меки струни,затова съм с толкова тънки като за такава настройка. Цитирай
AXE Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 А сега като се замисля що не пробвам да си взема и едни 0.50 и да я настроя примерно BF#BCGC тоест все едно имам ..2 чифтва 6-та 5-та и 4-та струни с различни настройки ..все пак сола не свиря Моля :?: :?: :?: Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 BTW Pantera често свирят на неточни тонове. ...... :wall: Става дума за студийните записи, по концерти вярвай не правят такива простотии :wink: Ти си неточен! :wink: Ако слушаш песните от касетофон и свириш с него,вероятноста да не ти съвпада тона е повече от голяма.Много често тези първобитни изобретения дават отклонение в скороста на въртене, от там и на верния тон в песента. Цитирай
AXE Отговорено Септември 30, 2004 Отговорено Септември 30, 2004 Ти си неточен! :wink: И това е вярно :wink: Но все пак не говоря празни приказки. Слушам песните от mp3-ки - няма отклонения. А това съм го чел в интервю с Dimebag Darrell. Просто си пусни Mouth For War и пробвай да й намериш настройката :wall: Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 1, 2004 Отговорено Октомври 1, 2004 А сега като се замисля що не пробвам да си взема и едни 0.50 и да я настроя примерно BF#BCGC тоест все едно имам ..2 чифтва 6-та 5-та и 4-та струни с различни настройки ..все пак сола не свиря Моля :?: :?: :?: Ам..не е нещо което не е правено до момента, принципно по-идейно би било ако в една група свиря в standart а в друга dropped и съответно по липса на две китари използвам 2 чифта струни -> 6-та 5-та 4-та 3-та(=2ра 6-та) 2 (=5-та) 1 (=4-та). Не мисля, че би имало проблем с грифа ..както и да е не съм се пробвал за да кажа дали е достатъчно смислено Цитирай
AXE Отговорено Октомври 1, 2004 Отговорено Октомври 1, 2004 Разбрах те! Ти си едни гърди пред Max Cavalera :wink: Цитирай
Fenix Отговорено Октомври 1, 2004 Отговорено Октомври 1, 2004 Аз използвам D'Addario 9-ки. Свиря на E B G D A E, но много ме кефят и Dropped D или C. Заради групата ми обацхе свиря на E, защото имам Floyd Rose и настройката на drop C примерно е pain in the ass :evil: Инаяе съм свирил и с Earnie Ball и няма толкова голяма разлика. D'Addario обацхе, ми се стружа да имат малко по-голяма дължина на тона. Цитирай
Armaggideon Отговорено Октомври 1, 2004 Автор Отговорено Октомври 1, 2004 Разбрах те! Ти си едни гърди пред Max Cavalera :wink: Два грифа в един :wink: Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 1, 2004 Отговорено Октомври 1, 2004 Sviria na E B G D A E kvo naobratno li gi nastoriwash ? Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 10, 2004 Отговорено Ноември 10, 2004 0.09 - 0.42 Fender Менте за 6.50 лв Идеални са! Страхотен звук. Е понякога се лъжех да давам пари за "истински" но xxxx не прощават........ Та Фендер Менте за 6т или 6.50 Great Sound Цитирай
synchu Отговорено Ноември 10, 2004 Отговорено Ноември 10, 2004 Aбе те и други има с грейт саунд, който за една седмица се превръща в нот-со-грейт саунд, а за две-три в "джъст-анадър-саунд-that-sux-big-time" Визирам Д'Адариото, Фендър, Ямаха които са масовите струни наоколо. Чат пат се появяват GHS, които са значително по-държеливи, а пък аз лично карам на трудно подновяемите ми запаси от Dean Markley . Цитирай
Recommended Posts