Jordan_J Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 (Редактирано) @Метълхамър, я обясни бе пи4... На снимките гледам това усилвател4е е с 2 х предусилвателни и 2 х крайни лампи. Ако си гледал схемата, може6 ли да ми каже6 дали е тъй-наре4ения "каскаден" тип предусилване, както е в Hughes&Kettner "Metal Master" преампа ? Питам не за друго, а за6тото не разбирам от схеми, а ми е много интересно, пък и на4ина по който зву4и това въ6ле е: @Тони, какъв е модела на Мар6алското реи6у?? Редактирано Април 20, 2006 от visiondann Цитирай
TONY Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 да де ама нали имам говорителя да махнем кутията с облицовката също - или поне да я сложим на друга сметка та въпроса ми е за шасито- с трансформаторите и чарковете лампи също имам ето го оригинала http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=1974X забележете и на сраница първа Джими Хендрикс Маршал ришуто бях пуснал тема за него - ето го сега - в пълния му блясък Цитирай
TONY Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 забелязах - че говорителя е по - особен грийнбек - вместо 25 вата е само 20 и вместо 16 ома - е 15 ома и казват ча е изкуствено състарен - незнам дали има сенс в тая работа но си мисля ча стандартния грийнбек ще свърши идеална работа Цитирай
metalhammer Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 50 000лв? Бахмааму, много бе. :think: Казвам ти щерко сещай се снахо - грешка на езика - 500 български лева говорим. Цитирай
metalhammer Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 да де ама нали имам говорителяда махнем кутията с облицовката също - или поне да я сложим на друга сметка та въпроса ми е за шасито- с трансформаторите и чарковете лампи също имам ето го оригинала http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=1974X забележете и на сраница първа Джими Хендрикс Маршал ришуто бях пуснал тема за него - ето го сега - в пълния му блясък Тони батенце нещо си в заблуждение нищо общо няма тоя маршал с линка в първия пост по темата . Цитирай
metalhammer Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 @Метълхамър, я обясни бе пи4...На снимките гледам това усилвател4е е с 2 х предусилвателни и 2 х крайни лампи. Ако си гледал схемата, може6 ли да ми каже6 дали е тъй-наре4ения "каскаден" тип предусилване, както е в Hughes&Kettner "Metal Master" преампа ? Питам не за друго, а за6тото не разбирам от схеми, а ми е много интересно, пък и на4ина по който зву4и това въ6ле е: @Тони, какъв е модела на Мар6алското реи6у?? Усилвателя е 2 лампи 12х7 за преамп и с една крайна лампа ел 84 ,другата лампа е ez 81 е изправителна лампа тя не услилва сигнала чесно казано като чуя Hughes&Kettner и ми се додрайфа геманците може да са големи но тва което правят е в разрез със ммоята идея за техника звук и саунд Дан тука говорим за риал фъкин тюб саунд - не за солид стеит глупостите на Hughes&Kettner който слагат тук там някое ламбе за маркетинг и за цвят Аз казах Поздрави Дими Цитирай
synchu Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) @metalhammer Т'ва е щото гледаш, а не слушаш Не знам дали си чувал Edition Tube или Triamp наживо, ако не - препоръчвам ти го. Хау. Бтв. има много "риъл фъкин' тюб" усилватели, които имат "риъл фъкин шит" звук ... Редактирано Април 21, 2006 от synchu Цитирай
metalhammer Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 @metalhammerТ'ва е щото гледаш, а не слушаш Не знам дали си чувал Edition Tube или Triamp наживо, ако не - препоръчвам ти го. Хау. Бтв. има много "риъл фъкин' тюб" усилватели, които имат "риъл фъкин шит" звук ... Еми synchu аз съм дай хард фен просто знам как работят нещата и тва е положението. Някой ден трябва да направим един сляп тест ако остане време. Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) @Металхамър, не ми отговори дали това е каскадния тип предусилване в Хай-Октан-а (6том е с 2 предусилвателни лампи) ? П.С. А другото дето спорите с Сън4у е ве4е въпрос на вкус и правило там няма според мен. Онзи ден си сложих нова лампа на Тубмана, и 4естно ти казвам - се размазах от кеф! Сложих Мар6ал-ска ЕСС83 ... Пи4 ... невероятно благ тон ... просто не съм 4увал не6то толкова добро засега, от толкова малък преамп като Тубман-а ... 6те направя няколко семпъла за да не останат думите ми вися6ти във въздуха ... Все пак това е въпрос на вкус, а моя е тотално за Х&К ! Респект! Редактирано Април 21, 2006 от visiondann Цитирай
synchu Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) @metalhammerТ'ва е щото гледаш, а не слушаш Не знам дали си чувал Edition Tube или Triamp наживо, ако не - препоръчвам ти го. Хау. Бтв. има много "риъл фъкин' тюб" усилватели, които имат "риъл фъкин шит" звук ... Еми synchu аз съм дай хард фен просто знам как работят нещата и тва е положението. Някой ден трябва да направим един сляп тест ако остане време. Знам, че си дай хард Зат'ва не съм тръгнал и да се заяждам кое е по-добре, по-зле. В крайна сметка целта на всички е една - тона да е хубав Аз пък съм дай хард фен на Х&К. Вкл. и солид стейт нещата им звучатт значително по-добре от повечето други на пазара. Редактирано Април 21, 2006 от synchu Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Аз се опасявам да не би преди АМР-чето да има някой солид стейт Х&К и ние да се прекланяме на вятъра... :green: Цитирай
TONY Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 аз пък съм имал и Хюс и Кетнер и Маршал - и двете ме кефят но тук говорим за малкия маршал Металхемър - това което съм постнал е оригинала а останалото - първоначалното -което ти си постнал - това са клонинги за тях днам поне 2 години преди този форум да се открие така че и аз съм на ясно - та такава идея имам минимум отпреди 3 години - някъде складирана из главата ми но сега когато имам Грийнбек - момента назрява но 500 лв - не по мои сметки - дори да си изпиша чарковете от чужбина - 300 лв говорителя го имам за кабинета и облицовката - отделно та мен ме интересува - както по горе писах- шаси и трансформатори да кажем ще има и някой по скъп капс -но -елементите не оскъпяват много какво ти е мнението - струва ли си да се изпише трансформатор какъвто ползват Маршал ( те са му написали марката - но в момента се не сещам) или да си търся от нашия пазар така че аз не съм решил - дали да следвам оригинала, най опростения вариант,хай октана или ренегата - то това са си вариации - аз като имам трансформаторите(шасито) - оттам нататък мога да си правя експерименти Цитирай
metalhammer Отговорено Април 21, 2006 Автор Отговорено Април 21, 2006 Тони незнам какво следиш от 2 години но 18 ватовия маршал съм го правил Той е пуш пул с 2 броя ел84 една драйверна 12ах7 една предусилвателна 12ах7 и една за тремолото. Цитирания от мене модел е клас А с една ел84 и 2 броя 12ах7 в преампа - няма драйверна. А за цената бих бил радостен всеки да си купи частите да се помъчи да се поръчка така едно хубаво и после да ми каже колко пари би струвал. поздрави Дими Цитирай
TONY Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 ама аз не се заяждам, а искам мнение - но може би ще и по добре ако тръгна на чаркове от чужбина - май натам отиват нещата щото съм проверил и- 300 лева за електрониката - не че съм сигурен - но натам отива- може и 400 да е - не знам но ако от бг ми излиза 500 то просто е ясно после колоната и облицовката - на друга сметка - засега не ща да я мисля - преди да подкарам малкия дзвер Цитирай
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Аве то хубаво да си купиш части и да си споиш амп върху платката, ама ти трябва и кадърен сандък за него, с екраниране, с готин фронт панел и с външен вид, който да ви надъхва да го ползвате, а не да ви е срам да го покажете пред хора.Трябва ви и тапицер, който да ви го облицова, за да стане файн и т.н. Не се прави толкова лесно, колкото изглежда. дрън дрън... тая щайга видиш ли я? http://img81.imageshack.us/img81/3982/130120050115kt.jpg Беше по схема на Маршал 18вт (вече не съществува), за преамп - ползвах отделен със тонкоректор и т.н. Струваше ми: захр. трансформатор 4лева, лампите без пари, резистори и кондензатори 2-3 лева, изх. траф - мрежов от радио Хр. Ботев - за първични ползвах двете високоволтови, а вторичната към 100 навивки я навих аз - вършеше перфектна работа за целта и като цяло усилвателя звучеше перфектно, само дето оняден падна от високо и леко се натроши Цитирай
Recommended Posts