Slide Публикувано Май 14, 2009 Публикувано Май 14, 2009 (Редактирано) Ето ви едно видео, което не бях гледал. Нито пък знаех, че Floyd Rose имат и китари... Има много интересно звучене. Определено звука ми напомня на Фендърския. Много горзен дизайн обаче. Тая дупка на главата... Пък за пикгарда думи нямам. Редактирано Май 14, 2009 от Slide Цитирай
d4_ghero Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 незнам пикгарда ме кефи но наистина е много сранна тая дупка Цитирай
kolio_k Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 Извинявай, но нещо не можах да схвана какво искаш да кажеш със заглавието на темата. Иначе китарата си звучи гот и наистина прилича на Фендер като саунд ( на сингъл положенията де ) Изгледах цялото видео, имаше няколко момента, в които си пролича, че китара не е някакво чудо на състейна, точно обратното. При това, тази китара не е нищо повече от погрознен Стратокастер с Флойд, така че китара има типичния за страт конструкция състейн, тоест доста зле, сравнено например с Леспол. И не на последно място, към края на видеото, пича , който свири на нея изришно споменава няколко пъти, че флойда е блокиран и не може да вдига, тоест опрян е в дървото, което на практика значи, че в случая няма флойд, а по скоро стандартно фендерско тремоло. Флойда скапва състейна когато е плаващ. Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 (Редактирано) А интересно ми е друго. Почти съм сигурен, че тази дупка на главата, ОКАЗВА влияние на тона, и нещо ми подсказва, че надали е в положителна посока. Дали е възможно осезаемо да скапва звука? Чудна работа? Звучеше си прилично, де. Редактирано Май 14, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 (Редактирано) Ако забелязваш, китарата изпада във feedback на 13-14 секунда...на празна шеста струна. Това всяка китара с флойдроуз (оригинален) го може. Редактирано Май 14, 2009 от SomeoneElse Цитирай
ke3jackson Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 (Редактирано) ^Ммм дааа абсолютно - усеща се как звука получава "окраска" и от там нататък си е бож лаф работа. А като го е подпрял Роуза не е получилл "зашеметяващ" състейн (в крайна сметка даже и е резнал крилцата на флойда по тоя начин превръщайки го в скъп,не толкова разтройващ се вариант на обикновенно еднопосочно тремоло - ама въпрос на вкус в си е ситуацията!) (За флойд с по-големичък състейн - състейнър ) П.П. Леле тая дупка напраооо (в хронология откакто я видях) трябваше да го гледам пак че само нея зяпах ) Редактирано Юни 3, 2009 от MDFk Цитирай
Slacoth Отговорено Май 15, 2009 Отговорено Май 15, 2009 (Редактирано) В стремежа си към прогрес, проектантите често вземат странни и смели решения, като това: То и Flying Bird изглежда странно, но моделът се е превърнал в култов за много хора. Иначе разсъжденията относно състейна на този модел едва ли ще извадят наяве нови аргументи по въпроса. Вече сме виждали и Fixed Bridge, Tremolo окачване и Floyd Rose окачване, че даже и хилки за тенис бяха инспирирали вдъхновение в по екстравагантните проектанти на китари. Истината обаче ще продължава да се крепи върху един стар закон: no spring = no problem. Редактирано Май 15, 2009 от Slacoth Цитирай
Slide Отговорено Май 15, 2009 Автор Отговорено Май 15, 2009 (Редактирано) Извинявай, но нещо не можах да схвана какво искаш да кажеш със заглавието на темата. Иначе китарата си звучи гот и наистина прилича на Фендер като саунд ( на сингъл положенията де ) Изгледах цялото видео, имаше няколко момента, в които си пролича, че китара не е някакво чудо на състейна, точно обратното. При това, тази китара не е нищо повече от погрознен Стратокастер с Флойд, така че китара има типичния за страт конструкция състейн, тоест доста зле, сравнено например с Леспол. И не на последно място, към края на видеото, пича , който свири на нея изришно споменава няколко пъти, че флойда е блокиран и не може да вдига, тоест опрян е в дървото, което на практика значи, че в случая няма флойд, а по скоро стандартно фендерско тремоло. Флойда скапва състейна когато е плаващ. Нищо особено не искам да кажа със заглавието. Просто широко е разпространено мнението, че китарите с Флойд са много орязани от към състейн, което не винаги е така. Колкото до Леспола - аз поне не се сещам други китара с толкова много състейн. Може би PRS, заради сходните им конструкции. @SomeoneElse - за това, че изпада във feedback съм съгласен. И на мен обаче ми е интересна дупката на главата и както Васко спомена, дали има някакво отражение, защото, ако не, това къса теорията за повече маса на главата... Иначе Флойда е хубаво устройство, ако в действителност ще го ипозлваш... Аз например не бих. Отделно и че качва цената като цяло... ПП: Винаги ми е изглеждало много гротески Стратокастър с Флойд Роуз, а Лес Пол пък отвратително. Редактирано Май 15, 2009 от Slide Цитирай
hristov_hr Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 Тая дупка е за да не арчиш пари за стойка, а да си закачаш китарата на пирон на стената ... Цитирай
dean_dime Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 До колкото сещам май Ричи Самбора от БОН ДЖОУВИ свири с таква (или поне на същата марка и с такава глава) китара. Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 не толкова разтройващ се вариант на обикновенно еднопосочно тремолоза първи път чувам за еднопосочно тремоло,дори на стратовете от 70-те можеш да вдигаш и сваляш тона - въпрос на настройки Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 16, 2009 Отговорено Май 16, 2009 Като им разгледах сайта, се оказа, че голям брой известни изпълнители ги ползват. Интересно, че досега, не ги бях чувал. Цитирай
ke3jackson Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 (Редактирано) Като им разгледах сайта, се оказа, че голям брой известни изпълнители ги ползват. Интересно, че досега, не ги бях чувал. Cool! Nice very nice .....Пол от Кредъл - интереснооо много интересно! А иначе за тва еднопосочното си е моя глупост, най-вече защото не се сетих как да се изразя. Те си имат възможности да вдигат pitch-a ама не са флоид , то и пича направи некой друг пул ъп, ама флойда си е спънат и това си е - като ще е гарга поне да е много рошава ако може - ще правим уамита - флоид , искаме състейн - без пружини молим (лично мнение деее ) Пййс! Редактирано Май 17, 2009 от ke3jackson Цитирай
sevenstring Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 за първи път чувам за еднопосочно тремоло,дори на стратовете от 70-те можеш да вдигаш и сваляш тона - въпрос на настройкиКакво можеш да вдигаш бе, човек? Половин тон? П.С. Предполагам, че става дума за отпускане на пружините така, че тремолото се вдига под ъгъл спрямо тялото, което е доста сакато решение. Цитирай
Recommended Posts