Бицев Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 @Кольо: > "...на един китарист му трябва един Фендера, един Гибсън и една тъй наречена модерна китарка. Аз лично бих добавил и една, тип ES 355, както и една тип L5..." Т.е., един (поне) Фендер, три (3!) Гибсъна - и една ('някаква си там') модерна китарчица... 4 : 1 за класиката И наистина - дай Боже всекиму! . Цитирай
metalhammer Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 Понеже навлизаме яко в оффтопик... Един доста класен амп с яка чиста бленда - лампов - винаги може да изкара хайгейн резачка с преамп или дистър. Обратното не важи! Понеже темата тука опира до достъпни китарки тип стратокастер - пък ние я разтягаме много: Искам да вметна , че един страт с хъмбъкер на бриджа е една много универсална китара - особено ако дървото е по качествено. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Сложете, ако щете и на най-евтиния скуайър страт, един Super Distorition на бриджа, па да видим дали няма да има "подобрение"! И в какво ще е подобрението?В гейна?Ще зазвучи малко по-ясно? Има десетки начини това да се направи и с други методи... ... и пак няма да има тон, да не говорим за фийдбек.(отзвук от дървото(ако изобщо е от дърво)) Всъщност правилно си написал подобрение в кавички...ако ме разбираш. п.с. Гейн, тон ,гейн, тон... Трябва да се прави разлика от време на време, но не е задължително. Цитирай
bratmito Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Никой не каза има ли начин една китара да зазвучи по-добре,без да се бара електрониката.Щом две китари от една и съща серия звучат различно ,значи вероятно недостатъците идват от изработката и може ли да се направят някакви корекции/модифициране да зазвучи по-добре. Нямам squier,но имам един factor със страт форма от класа на bullet и звучи изключително гадно и липсва всякаква плътност на тона и всеки съвет би бил добре дошъл.Взел съм я за 100 лв и не очаквам чудеса,но все пак... Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 (Редактирано) ^ Единственото, за което се сещам, е да застопориш тремолото (имаше подробни обяснения - с подпиране с дървено трупче, и т.н.), и да сложиш по - дебели струни. Те ще ти дадат "плътен тон", а застопореното тремоло - малко повече състейн. Това е при положение, че не искаш, да сменяш адаптери, или нещо по нея. Ако греша, нека някой ме поправи. Поздрави! Редактирано Април 29, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
synchu Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Понеже навлизаме яко в оффтопик...Един доста класен амп с яка чиста бленда - лампов - винаги може да изкара хайгейн резачка с преамп или дистър. Тук пък аз не съм съгласен. Ама хич. Яките хайгейн резачки с Басман например или Мачлес ?!@#??? Айде да не сме "виждале и пипале" разбирам, ама нье е тъй... Иначе аз не съм Стратокастър привърженик, така че т'ва не е мойта тема и се изнасям скоропостижно, преди да попадна под ударите на съдбата Цитирай
metalhammer Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 То като гледам освен за Squier - нещата отидоха до дърво адаптери ... То са хубави неща ама не се отнасят до бюджетните китари Squier . Иначе да продължим офтопика: Басман с външен кабинет и хайгейн преамп няма да се различава много от стандартна хайгейн глава.... 1 Цитирай
Fenix Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Е то какво ще остане от Басмана? Power-ampa... Малко ми звучи като "ако на скуайъра му вземем струните и ги сложим на един Gibson Les Paul за 5000$ и ще изкарат як звук... Цитирай
metalhammer Отговорено Април 30, 2009 Автор Отговорено Април 30, 2009 Ами сравнението не много точно щото пауър ампа е много важно звено в ламповия саунд и колегите с повече опит го знаят. Цитирай
sevenstring Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 (Редактирано) Сложете, ако щете и на най-евтиния скуайър страт, един Super Distorition на бриджа, па да видим дали няма да има "подобрение"! И в какво ще е подобрението?В гейна?Ще зазвучи малко по-ясно? Има десетки начини това да се направи и с други методи... ... и пак няма да има тон, да не говорим за фийдбек.(отзвук от дървото(ако изобщо е от дърво)) Всъщност правилно си написал подобрение в кавички...ако ме разбираш. п.с. Гейн, тон ,гейн, тон... Трябва да се прави разлика от време на време, но не е задължително. Пишете колко' да не заспите, колеги, и не четете на какво отговаряте ... Кавичките са именно за това, че "подобрението" е понятие, в което се влагат различни параметри и комбинации от тях, както представете си бях написал в цитирания мой пост ... Що се отнася до това дали имало или нямало подобрение, тук не водим теоретичен спор - практиката е доказала, че има. Какво ли, например? Ами, отговарям веднага: на plywood страт копие си бях сложил ДМ Фаст Трак 2 на бриджа - повече дефиниция, повече гейн, повече средни, повече ряз и пробив в микса. Малко ли ви е? А стотиците хора, дето са ъпгрейдвали Скуайъри и са писали положителни прегледи в Harmony Central и прочее, всичките идиоти ли са, може би? Ако вие си разбирате подобренията по някакъв друг начин, ОК - както казахме всеки си влага в тази дума, каквото си иска. Това обаче не решава въпроса еднозначно и генерално, както се опитвате да го представите. Редактирано Април 30, 2009 от sevenstring Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 (Редактирано) Подобрение ИМА, но то не е значително, от гледна точка на търсенето на ДОБЪР тон, особено на clean. Като сложи човек страхотни адаптери на зле звучаща китара, подобрението не е много по-значително от подобрението, получаващо се от снабдяване на певец с неприятен глас със страхотен микрофон. Да - има повече яснота, повече прозрачност, повече равномерност, което още по-добре позволява да се чуе, че китарата не е съвсем ОК откъм тон. Обратно - ако сложим непретенциозни адаптери на много хубава китара, тя ще звучи по-мътно и неравномерно, но няма да изгуби хубавото си плато на тона, няма да изгуби състейна си и т.н. Ще звучи като много добър певец, пеещ на евтин микрофон - пак ще личи, че певецът е добър, въпреки кусурите на микрофона. Затова, според мен, нещата биха се наредили по качество на звука така: 1.Хубава китара с хубави адаптери 2.Хубава китара с по-лоши адаптери 3.Лоша китара с хубави адаптери 4.Лоша китара с лоши адаптери Но... мисля, че темата беше за Squier! Редактирано Април 30, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 (Редактирано) Сложете, ако щете и на най-евтиния скуайър страт, един Super Distorition на бриджа, па да видим дали няма да има "подобрение"! И в какво ще е подобрението?В гейна?Ще зазвучи малко по-ясно? Има десетки начини това да се направи и с други методи... ... и пак няма да има тон, да не говорим за фийдбек.(отзвук от дървото(ако изобщо е от дърво)) Всъщност правилно си написал подобрение в кавички...ако ме разбираш. п.с. Гейн, тон ,гейн, тон... Трябва да се прави разлика от време на време, но не е задължително. Пишете колко' да не заспите, колеги, и не четете на какво отговаряте ... Кавичките са именно за това, че "подобрението" е понятие, в което се влагат различни параметри и комбинации от тях, както представете си бях написал в цитирания мой пост ... Що се отнася до това дали имало или нямало подобрение, тук не водим теоретичен спор - практиката е доказала, че има. Какво ли, например? Ами, отговарям веднага: на plywood страт копие си бях сложил ДМ Фаст Трак 2 на бриджа - повече дефиниция, повече гейн, повече средни, повече ряз и пробив в микса. Малко ли ви е? А стотиците хора, дето са ъпгрейдвали Скуайъри и са писали положителни прегледи в Harmony Central и прочее, всичките идиоти ли са, може би? Ако вие си разбирате подобренията по някакъв друг начин, ОК - както казахме всеки си влага в тази дума, каквото си иска. Това обаче не решава въпроса еднозначно и генерално, както се опитвате да го представите. Когато се сложат хубави адаптери на Скуаиър, подобрение има, но това не прави лявата китара - добра. По този начин един инструмент за 300 лева, може да се докара да свири до нивото на един такъв от 1000 лева например ( по възможност евтиният да не е шперплатов де ), но няма нито да е толкова удобен, нито да изглежда толкова добре, нито ще е направен добре колкото него и в същото време вече ще струва към 600, ако това подобрение устройва съответния потребител, то тогава същото си струва. Според мен това е нбутване на грешни пари ( абсолютно лично мнение) Що се отнася до това, един инструмент от 300 лева да се направи да свири като такъв от над 2000, просто е невъзможно, освен като сменяме хардуера и електрониката, не добавим и ново тяло и гриф . И да, явно под подобрение разбираме различни неща, в това няма нищо лошо, все пак вероятно и свирим различни работи, по различен начин. Светът е шарен п.п. 90% от хората в Хармъни пишат пълни щуротии по мои наблюдения, аз лично чета там, само за да видя дали някой ефект или амп дава определена статистическа склонност към дефекти. Редактирано Април 30, 2009 от kolio_k Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 п.п. 90% от хората в Хармъни пишат пълни щуротии по мои наблюдения, аз лично чета там, само за да видя дали някой ефект или амп дава определена статистическа склонност към дефекти. Цитирай
Slide Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 (Редактирано) Еми как няма да пишат, като например въпроса е: "Какво мислите за китарите Х?", а отговора е: "Платих за моята 150$, удобна е, бърз гриф, добре поставени прагчета, адаптерите обаждат много ясно, потенциометрите не пръщят, тремолото разстройва малко..." Е то общото взето всичко, което може да иска един човек... И това за мен е подвеждащо, необективно мнение. А по темата, която вече не знам коя е, така или иначе... Мисля да сменя блока на тремолото с месинг и по възможност да е по-голям. (Има мегдан за още). Ще ми се и да си поръчам едно парче месинг или бронз, по възможност (че май е по-тежък, ако не греша) за главата (от задната й страна - FATHEAD), та да пооправи малко глухите позиции. Общо взето, парите, които човек ще даде за материал и изработка, ще са като на нов комплет Texas Special, нещо ала-Ингви Малмсийн адаптери или някоя от Зоните на ДиМарцио. Пък и готовите блокове на пазара така или иначе варират колкото един нов комплект адаптери от изброените категории. Редактирано Април 30, 2009 от Slide Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 Първо опри главата здраво в стената и виж дали има разлика като свириш така. Ако няма - не и окачвай тежести - няма смисъл. Цитирай
Recommended Posts