horsefucker Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 (Редактирано) Гледах в щатите една фирма наречена TTM guitars. Те продават сет-нек и нек-тру китари от махагон, елша и други висококачествени материали за 350 - 400$ - ebay. Дизайна е суперстрат на китарите им. Приличат доста на Джаксъните в headstock. Хубавото е че са произведени в САЩ. И имат доживотна гаранция. Адаптерите им са или EMG - активни, или SD - пасивни, а на един от моделите (мисля че Devastator) имат техни си адаптери, които звучат доста добре! Имат и Floyd Rose. Видео демонстрация. Редактирано Април 29, 2009 от horsefucker Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Пробвах един Bc Rich Kerry King Metal Master, китарата е яка, обаче се шашнах от бриджа. Конструкцията беше като на флойд роуз, обаче нямаше ръчка. Някой знае ли нещо повече за тоя тип бридж? Цитирай
untraceableone Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Не знам дали е за тази тема,ама не виждам голям смисъл да правя нова конткретно за моя въпрос.А той е какво ви е мнението за ESP китарите и особено за ESP V-200 http://guitars.musiciansfriend.com/product...itar?sku=512894 ? Цитирай
horsefucker Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Темата е за "мнения за неизвестни китари или китари на малки фирми които по звук и качество са сполучливи и надскачат класа си". ESP е доста голяма фирма. Освен това Ltd са китарите от ниския клас ESP-та. На мен лично не ми се види хубава китарата като за 400 долара. Все пак адаптерите са на ESP. Те ги слагат на слабите си китари. A тази китара струва 300 долара и е в пъти по-добра. Цитирай
kolio_k Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Не знам нищо за ТТМ , но определено имат най ниския рейтинг ,който съм виждал в Хармъни Сентръл , вярно че и там каквотопише не е много за вярване, но все пак е хубаво да се има едно на ум ето и ревю на посочената в линка http://reviews.harmony-central.com/reviews...Devastator/10/1 Цитирай
fernandes Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 (Редактирано) Бях пост-вал веднъж за "Xavierе Guitars". http://store.guitarfetish.com/xaviereguitars.html Не съм ги виждал "на живо", но поне на снимки и по спецификации изглеждат доста добре. А цените... Редактирано Април 29, 2009 от fernandes Цитирай
noflip Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 TTM не ми вдъхват много доверие - скептичен съм към фирми които не дават спецификации за китарите си в сайта си а слагат само снимки. Цитирай
noflip Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 леле леле леле! като гледам колко сол хвърчи по ТТМ направо Кремоната ми се струва като сериозен инструмент Цитирай
horsefucker Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 (Редактирано) леле леле леле! като гледам колко сол хвърчи по ТТМ направо Кремоната ми се струва като сериозен инструмент Да не се изхвърляме... И все пак за тия пари сет-нек и нек-тру китари - трудно... Пък и на ревютата в ютюб си звучат супер. Редактирано Април 29, 2009 от horsefucker Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Сигурно пак опира до конкретната бройка. Цитирай
DILETANT Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 TTM не ми вдъхват много доверие - скептичен съм към фирми които не дават спецификации за китарите си в сайта си а слагат само снимки. Тези които се продават в ebay са със спецификации. За 300 $ видях супер китара и шипват навсякъде. Цитирай
horsefucker Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 (Редактирано) Редактирано Април 29, 2009 от horsefucker Цитирай
noflip Отговорено Април 29, 2009 Автор Отговорено Април 29, 2009 и това пак не е фактор - на Марк Кендал му се плаща в крайна сметка за да рекламира китарите. плюс това неговата 100% е с по-специален сетъп. това което го прочетох на няколко места за недоизшлайвания гриф не мога да го пренебрегна. и да не забравяме че тези китари основно се продават по e-bay - в смисъл не можеш да си пробваш метлата преди да я купиш. някак и това не ми вдъхва много доверие. в harmony central тези които са дали добро ревю за тази (the devastator) китара говорят пълни глупости за сцената и за китаристи. тези които са недоволни казват точно защо и дават много добри доводи защо човек не трябва да си купува китара по интернет която не е чувал. Цитирай
horsefucker Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 (Редактирано) Възможно е и да е така, но и ти не може да си сигурен, че хората в Harmony Central са напълно обективни. Съгласен съм, че на Кендал му се плаща и китарата му може да е по-специална, но доста хора ги хвалят из нета тия китари и доста ги купуват. В youtube има видео демонстраций на обикновени хора които ги хвалят яко. Дали наистина са добри, не мога да кажа, защото не съм свирил с такава. Мисълта ми беше, че за 300$ получаваш лицензен флойд, сет-нек конструкция от качествен материал, 2 двойни хъмбъкъра, приятен дизайн и доживотна гаранция. А 300$ в наши цени (+доставка, ДДС и мито) са от порядъка на 700 - 800 лв. Редактирано Април 29, 2009 от horsefucker Цитирай
synchu Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 ^Напълно/непълно/полупълно обективни - аз толкова много единици в други ревюта не съм виждал. Тези са рекордьори... Цитирай
Recommended Posts