Heartman Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 ^ Едното е страт другото лес пол.Нямат нищо общо тези китари.Ако ще свириш по-тежки стилове ти трябват хъмбъкъри тоест Корта,ако свириш по-блусарски неща Скуаера.Има скуаери с хъмбъкари, те могат да ти свършат същата работа като корта. Цитирай
tenkan Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 ще си свиря в къщи за удоволствие коя от двете е по надежна Цитирай
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Октомври 6, 2012 Отговорено Октомври 6, 2012 Аз бих взел squier ,по надежден е ,корта по бързо се износва...(прагчетата) ,а и евтини кортове са по зле от евтините squier-и ,така мисля .Вземи си някоя втора употреба има ги до към 250лв и по евтини (някой с екстри .. калъф ,перца) . Потърси тук http://bazar.muzikant.org/ Цитирай
AnarhistHristov Отговорено Октомври 6, 2012 Отговорено Октомври 6, 2012 Squier BULLET :godbless: 190лв. е чистак нова с humb. МНОГО добър гриф, но има дребни неща в изработката които дразнят. плащаш много по малко от колкото получаваш. Цитирай
Thrashed Отговорено Октомври 8, 2012 Отговорено Октомври 8, 2012 Първо искам да се извиня за въпроса ,най близкия музикален магазин ми е на около 200км и затова разглеждам в интернет кое е по добре да взема Squier affinity или Cort Z40 Корта според мен е по-добрият вариант Но ако искаш да спестиш някой лев хващай Бълета ... почти няма разлика между двете китари пък и ти искаш просто да си дрънкаш у вас .. така че каквото ти харесва повече външно ... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 11, 2012 Отговорено Октомври 11, 2012 Виждам, че дискусията продължава и така, на слабо време, искам да напомня на интересуващите се, че при евтините китари, добрата китара е по-скоро късмет с конкретния екземпляр, отколкото въпрос на марка и модел. Цитирай
tenkan Отговорено Октомври 12, 2012 Отговорено Октомври 12, 2012 Благодаря за съветите.Купих един Squier втора ръка и за сега ще си свиря с него.Още веднъж благодаря за съветите Цитирай
Fats Отговорено Октомври 12, 2012 Отговорено Октомври 12, 2012 Честито! Правилен избор, ако не те мързи пусни една снимка. Цитирай
ToniGeorgiev Отговорено Октомври 13, 2012 Отговорено Октомври 13, 2012 Здравейте на всички! Смятам да си взема Yamaha F310 , искам да знам това ли е най - доброто което мога да си взема за тея пари? Цитирай
iliev.p Отговорено Октомври 14, 2012 Отговорено Октомври 14, 2012 Не споменаваш сумата, но все пак иди с някой който разбира от китари ! Цитирай
yotzzo Отговорено Октомври 14, 2012 Отговорено Октомври 14, 2012 Добри и евтини китари е интересна тема, но също така би било полезно да споделите наблюденията си относно лоши и скъпи китари. Не е като да няма. 1 Цитирай
ToniGeorgiev Отговорено Октомври 14, 2012 Отговорено Октомври 14, 2012 Не споменаваш сумата, но все пак иди с някой който разбира от китари ! 230 лева Цитирай
Deep Purple Отговорено Октомври 16, 2012 Отговорено Октомври 16, 2012 Привет и от мен, Искам скоро да се сдобия с класическа китара (все още не съм решил твърдо, дали уестърн или класическа) - падам си и по рок и по класика, първото ми е по-гот да го свиря, макар че класика не съм свирил досега, но предпочитам да започна с найлонови струни, иначе уестърн китарите/звученето много ме привлича, но засега се въздържам, впредвид раните от металните струни, които ме чакат. Рисковано ли е да се купува употребявана китара, според мен ако е събирала прах само, т.е. не е избушена от свирене - е ок (е и да не е съхранявана в мазе или гараж например...) Какво трябва да се гледа при такава покупка? Гледам в един известен сайт за продажби - цяла плеяда от китари (от 40 до 120лв гледах) - Кремона, Орфей, Стаг, Фактор, дори Ибанез. Към кои марки/модели бихте ме насочили? Мога да отделя до 100лв, като предварително ще продам сегашната ми китара, на която свирих малко, но май е 3/4 защото ми малее и не ми е удобна. Kaкво ще кажете за Фактор New Line (oколо 120 е в магазина) видях я на старо, доста запазена с калъф и метроном за 80. Тук има добри предложения като гледам, но надхвърлят бюджета ми http://bg.kolektiva.net/sofia/kremona.html На уестърн китара мога ли да монтирам найлонови струни - ще звучи ли добре? Защото не ми се ще да сменям отново китарата след време. В София къде мога да разгледам на спокойствие китарите и да добия представа? В НДК къде има магазин?! Мисля си зад консерваторията да отида (Камертон) и този до Канала и Оборище... за тях се сещам. Поздрави Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 17, 2012 Отговорено Октомври 17, 2012 Класическата и уестърн китарата са различни инструменти. Не може да се слагат струни на другия инструмент. Пръсти болят във всеки случай. Не си избирай инструмент според това. В началото можеш да ползваш по-тънки струни на уестърн-а (9-42 за елка), както и да свалиш строя с половин тон (че и с цял). Цитирай
Recommended Posts