gos Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 ^^+3 Имах тази китара,още съжалявам,че я продадох! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 Ще бъде доста добре да прочетете темата, преди да пишете за пореден път за същите китари . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 (Редактирано) Ето едно малко резюме от болшинството от обсъжданите на пръв поглед китари из темата: Когато споменавам известни марки, говоря за ПО-ЕВТИНИТЕ им модели, както изисква темата. Acepro - единично мнение. Billy Ray - много евтини и не по-лоши от други китари, с около 100 лв по-скъпи Blade - копия с добро качество Career - отговарят по съотношение цена/качество на повечето други хвалени тук марки. Cort - доста добре пипнати китари с приличен за парите си звук. Понякога имат не дотам качествен хардуер, което е поправимо. Hamer копия на PRS за около $6-800 - похвалени от няколко души Ibanez - китари с прилично съотношение цена/качество. Има всякакви модели, но най-популярните са съперстратовете, предназначени за тежка музика и солистично свирене . Jack And Danny - похвалени от няколко души, аз нямам наблюдения Jackson - китари с прилично съотношение ценаюкачество. По-често ориентирани към тежка музика. Lag - добре направени китари с (не знам доколко) добри цени. PRS SE - нисък клас на PRS, добри думи от няколко души Richwood - Gibson копия с цени и качество, както Vintage, както и суперстрат модели за 400+лв. Stagg - класическите китари за около 160 - не са цвете, но не са лоши за парите си, някои модели за около 400-500, копия на PRS и LP се доближават като качество до Vintage, Richwood, Career, Cort и т.н., макар, че са малко по-зле(и малко по-евтини). Squier Classic Vibe - доста добър за парите си модел(или по-скоро серия) на скуаер. Tanglewood - единично мнение TTM guitars - съмнителна похвала с последваща дискусия Walden - предимно акустични, доколкото знам Vester - похвали Vintage - прилични копия на Gibson за малко парички(500-600лв). Yamaha - доста добро съотношение цена/качество Хайде когато някой реши да похвали нова китара да се опита да я съпостави с вече обсъжданите китари. Ако няма наблюдения, просто да не хвали, защото това не е тема, в която човек да се хвали колко си харесва китарата. Ще е добре и ако няма повторения. Нека споменаваме марка, модел, цена, стил свирене за който е подходяща, както и защо мислим, че е добра и къде се класира според нас между вече обсъждани тук китари. Редактирано Декември 16, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
bulby Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 Blade - копия с добро качество Блейд не бих ги сложил в една категория с повечето от другите изброени. Всеки един от моделите им е на ниво, чувствително над най-ниския клас. Най-евтината им китара във Фактор е стратокастър Texas Classic TC1 с активна електроника за около 650лв, като цената е изключително ниска - за справка. Lag май също нямат модели в най-евтиния клас. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 (Редактирано) Да, Blade са по-скъпи, разбира се. На мен ми е интересно например, да се направи паралел между страт Blade и да кажем Squier Classic Vibe страт. Редактирано Декември 16, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 В момента използвам за бакъп китара следната http://www.vgs-guitars.com/vgsproduct.html...searchBrand=276 Вчера по време на гиг скъсах струна и свирих първия сет с нея. Звукът и е много приличен, изработката е добра, електрониката и хардуерът са качествени. Разбира се това не е от най евтините китари, но фирмата има и по евтини от този модели, от които съм с добро впечатление, като за цената (пробвах няколко, когато взех тази). Не мисля, че съм виждал тази фирма да се обсъжда из форума. Дизайнът на инструментите с Швейцарсо-Немски, а изработката азиатска. Като качество е сходна с Блейд, но използват по добра електроника (Левинсън като цяло доста сериозно издиша и обикновенно всички свирещи на Блейд, сменят електрониката доста бързо, на времето и аз направих така с моя) Цитирай
UnbreakableBond Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 Здравейте отново...най-сетне си взех китара- Walden D350B. Не че разбирам нещо, но когато продавача в магазина дръпна 2-3 акорда на нея разбрах, че ще е тя. Сравнявах я с един Cort, но Walden-а звучеше по-добре а бе с 40 лв. по-евтин, дадох 180 за него. Дано излезе добра китара Цитирай
TMM Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Здравейте пичове, Щом съзрях тази тема си помислих, че е като по поръчка за моите нужди, но явно моето виждане за "евтин" се разминава с това на някои от вас (визирам споменати модели с цени над 800-1000 лв.) Както и да е, все пак гледам, че се споменавата и такива за около 200-300лв., което вече ми звучи поносимо След като прочетох написаното до тук, получих доста информация, но все пак някои мои въпроси останаха висящи, а и се появиха нови: Тъй като си търся някоя евтина(200-350лв) китара пообиколих доста магазини и попаднах на едни Strat HSS копия на марката "extreme"(300-330лв.). Не ми говори абсолютно нищо, а и не успях да открия информация за нея в нет-а, та ще съм безкрайно благодарен, ако някой с впечатления ги сподели. Във връзка с китарите Richwood: Някой би ли споделил мнение за въпросния модел, тъй като забелязах, че в предните постове ставаше впрос за по-скъпи такива на марката. http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg И за сега последен въпрос от мен, малко офтопик, за което се извинявам, но бихте ли споменали къде се намира магазина на въпросния Капъш, за когото говорите в някои от предните постове. Благодаря предварително на всички за споделената информация. Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Евтините модели на Jackson и Ibanez са перфектни според мен .. има ги от 300 нагоре .. Цитирай
wolverine Отговорено Февруари 19, 2011 Отговорено Февруари 19, 2011 аз бих добавил и Schecter. Наскоро се запознах с тази марка и качеството е невероятно високо за цената. Примерно едни от най-евтините модели са по около 600-700, но звука е като Jackson за поне 1200+. С много добър звук за цената си, а и колкото и мнения по различни форуми да причета едно лошо не съм срещнал Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 21, 2011 Отговорено Февруари 21, 2011 (Редактирано) За да не преписвам, един съвет за някои от тези, които са писали горе, а и за тези, които мислят да добавят своята информация тук: Щрак: виж тук Добре е да обърнете особено внимание на края на поста ми. Редактирано Февруари 21, 2011 от Evtim Djerekarov Цитирай
пепел Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 (Редактирано) Знам и прочетох предишните страници тука и от това ми стана ясно jackson,ibanez китарите са за тежка музика и са качествени марки.Gibson също са качествени,но те са за рок и по-лека музика.Кажете някои модели имали които да звучат добре и за двете.И също ако има някои техни модели примерно да са си екранирани по принцип.Маиче когато имат 2двоини адаптера и има пуш пул да се сменят адаптерите или само на 1 да се свири е по леко.Примено да е ibanez някои от моделите им около 500-600лв(че да си намеря някои 2ра ръка да го дава по на тънко около 300лв) и да са пак така с повече адаптери 2 двоини и или +1 единичен към тях ще е добре и за тежка и за по лека музика нали.Та търся някои такива модели.Или друга марка която да си струва и да не е много скъпа. Може и на ЛС Редактирано Февруари 24, 2011 от пепел Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 ^ Какво точно искаше, че не разбрах? Цитирай
chris_barnes Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 @пепел :pray: :happy: :surprise: Евала пичага. Половината дет метъл банди хич не свирят с Gibson Ше знайш... Цитирай
yakiya Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Ако искаш да свириш нещо въобще не ти трябва да знаеш коя китара е """"най-подходяща"""" за еди къв си стил .Почваш и забиваш смело и това е.Важно е да пипнеш 5 китари и да усетиш коя е твойта. ...това май не беше по темата. 1 Цитирай
Recommended Posts