Jump to content
Българският форум за музиканти

18 And Life


Slide

Recommended Posts

Здравейте.

 

Занимавам се тука с тая песен и въртя едни кавъри, обаче имам проблем... Май нещо ме е хванал синдрома на "невписването на китарите в цялата звукова картина". Тоест, както и да ги въртя, различни бленди и тн., все ми се струва, че звука на китарите е много по-различен от концепцията на песента и цялостната звукова картина.

 

За това прилагам този линк, с кратка част от песента.

 

http://www.esnips.com/doc/e3550368-0cda-4a...1f/18-and-life2

 

Бих се радвал да изкажете мнение за това, дали вървя в правилната посока, или да започвам наново записите.

 

Благодаря! :huh:

 

ЕДИТ: Тайминга в интрото бяга, споко. Такъв съм си...

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич :offtopic-001: невиждам какво тьрсиш още???на мен ми звучи жестоко...пък и ако кажеш че и ти пееш,то аз мога само да ти кажа СТРАХОТНО :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Готино е като цяло - Бравос :offtopic-001:

 

Това, което според мен ти е проблема с китарите е това, че ритъм китарата е добре да я дублираш и да я разхвърляш по панорамите, щото в момента е център нападател, вследствие от което звучи малко като лепната и бие директно в челото. Иначе като бленди всички китари са ми ок.

Другото което ми се струва проблемно е саунда на барабаните - ембиънса е ок за това парче, ама семплите нещо не ми звучат добре - някак са ми пластмасови.

 

Успех и ще чакам да чуя цялото парче :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Scavenger - не пея аз, естествено. Ако взема, че се разпея, съквартирантите започват неловка да се покашлят и да тракат чаши и чинии, за да покажат присъствието си, без да се налага да ми казват директно да спра.

Мерси все пак. Много окуражяващи думи!

 

Приемам градивната критика на Боби. Тъй като китарите са микс от Amplitube 2 и Vitange Amp Room, мисля, че ключа от палатката е в разположението на микрофона. Не трябваше да е толкова близко до кабинета, а по-скоро да е по-далече от него, именно китарите да не звучат като залепени в целия микс, а да са част от общата завукова картина.

 

Иначе чистите китари в началото всъщност са две по на 100% в ляво и 100% в дясно. Може би ще пробвам на по 50% - 50% и да ги дублирам, както предлага той. Може да се получи по-обемно и пълно звучене.

 

За барабните - не мога да направя нищо по въпроса, тъй като това е бекинг трак, който съм дърпал от нета. Т.е. - моето участие всъщност е само в китарите и не е коректно да кажа "работя в/у кавър на тая песен", но както и да е.

 

Но всички интервенции и презаписвания, които ще правя, ще са по-късно, тъй като близо месец няма да имам допир с китарата си. Тъкмо да си почина малко. :punk_guitar:

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, китарите звучат изнесени в панорамата доста напред, а би трябвало да бъдат по-назад. Това е, което не се вписва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

яко си пипнал харесаха ми китарите в микса, докарал си двугласията - дай цялата искам солото да чуя ? Една забележка само ,липсват ми флажолетите в парчето.А кой пее ако не е тайна ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е добре! Това беше една от любимите ми песни като тийнейджър!! Върна ме много време назад ... Ех ...

Чистата китара малко трябва да се изостри според мен, иначе е много достоверна и близка до оригинала като звучене според мен. Пича, който пее също се справя много добре. Като цяло кавърчето е супер! Продължавайте в същия дух !! Желая ви успех !!

 

Поздрави!

 

Данчо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... не знам кой пее , но ми звучи като почти 100 процентов американски вокал от 80 -те - и като цвят и даже като техника на запис ... ударните също .... въобще любопитно ми е кой е правил плейбека щото дори и с така записани китари звучи приемливо - чувал съм някой групи от едно време звучейки точно по този начин... вярно е че говоря за запис на касетка и за нещо като аудио спомен на моно касетофон , но усещането е доста сходно .... много любопитно ми стана шъ знаиш ... ще чакам развитие и повече инфо ... Цеко :)

 

... чух го пак няколко пъти .... и понеже съм чувал , пък и аз имам такива плейбеци та затова направо питам - да не би да става въпрос за онзи тип готови файлове изпълнени доста често и от самите групи , с ударни , бас, вокали и с тук таме китарки които са или много тихи или пък понякога въобще ги няма .... работил съм с почти всички видове софт за ударни и знам че такива ударни много трудно могат да се направят - не че съм голям фен на този тип саунд но той е много характерен за времето си и трябва да си твърде вещ в занаята за да го постигнеш ако въобще е възможно ... въобще всичко освен част от китарите звучи доста добре записано смесено и т.н. и много стилно за 80-те години ... особено вокала .... и пак както преди ще ми е много любопитна информация по въпроса ... жив и здрав ... :)

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Eхе, благодаря много на Дан и на Занев!

 

@Дан - много ги върях и суках тия чисти китари в началото. Нямам хъмбъкерски звук, тъй като свиря със Squier и единия от проблеми, който срещнах беше именно, че звучат много звънливо и рязко. Разбира се съм отворен към критики, защото помагат и ги приемам. Например както Боби каза и сега ме е яд, че не "дръпнах" микрофона по-назад.

Радвам се, че ти е харесало. Това също е моя любима песен, макар да съм бил на една година, когато е излязла, а даже може и да не съм бил роден. :D (89 е май, ако промня правилно.)

 

@Занев - мерси и на теб за думите. За това кой пее, барабани бас и тн. - извиних се в предния си пост, като казах, че не съм се изразил коректно, казвайки, че правя кавър, тъй като това, което чувате с изключение на по-голямата част от китарите, е бекинг трак. Тоест - дърпан е от нета. Автора не е описан, което е жалко, тъй като човека пее наистина много хубаво и добре. Не се е налагало да слиза надолу в тоналностите, а си го пее като Базо (Бах).

Но не, това не е от оня тип файлове, които са си оргиналната песен с приглушени китарни партии, които се чуват съвсем тихо. Реално нямаше как да е така, защото най-малкото вокала не е Себастиян Бах, нито баста е така, както го свири Рейчъл Болан на оригиналния запис. :)

 

@Demon_A_Go-Go - Мерси. Миска е неравен на места, т.е. на места китарите са по-силни от предходните партии. Флажолети липсват - да. Това е като демо запис. Просто исках да знам дали съм на прав път с китарите... Солото ще го докараме, но не съм си играл да го уча едно към едно, че ще ме забави много. (Преди време го свирех ОК). Миналата седмица пробвах един бърз тейк, но не ми хареса.

На въпроса - кой пее - отговорих, не го познавам. Незнайник. :)

 

Но пък мога да ви уверя, че нататък пеенето става все по-добро. :)

 

Ще довърша песента... тъй като гледам Май месец. :greenangel: Няма да имам близки срещи с китарата си най-вероятно до към 5-10 число. :(

Дори пък и да си я взема, тук съм с един морално остарял компютър, който го чакам да си отвори браузъра по една минута и да зареди скайп по 2-3мин. Тоест - не става тая машина да се позлва, както за свирене, така и за записи, миксиране и мастериране. :(

 

И още един път, благодаря за думите. :)

 

Поздрави!

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

На мен даже ми заприлича малко на Ози в гласа на някои моменти???

Кефи, но ритъма много бяга на места... оправи го това и другото са бели кахъри. :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Уникално , супер е . Даже пееш по яко от Себастиян Бах на живо !

 

Вярно е, а инструментите са супер добре съгласувани. А вокалът се вписва уникално добре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ейй, много сте се разписали в тая тема. :)

 

Мерси за думите на всички! Бях забравил за тоя "кавър". Бях го завършил, в работен вид, т.е. с неравни нива в микса, на места съм пробвал различни бленди за ритъм, припев, сола, коплети и тн., което прави песента... много странна за слушане.

За момента не мисля да я качвам. Имам намерението да дочакам новата си китара, която трябва да пристигне края на месеца и да презапиша китарите на ново , и тогава да споделя целия запис с вас! :surprise:

 

ЕДИТ: Всъщност, като говорим за солото... Реших да го споделя с вас, поне така, както изглежда за момента, за да го чуете и да кажете мнение. Става въпрос осново, като идея, не като звук или изпълнение. По звука има много да се работи, свирнята я оставяме на страна.

Самото соло не го помня как беше (оригинала), свиря, както го чувам (до някъде), после свиря, каквото ми е дошло на момента... :)

 

http://www.esnips.com/doc/e06ec2f3-78c8-4f.../18andlife-solo

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.