synchu Отговорено Октомври 3, 2006 Отговорено Октомври 3, 2006 (Редактирано) само вата - притисната между метлана мрежа? Точно Редактирано Октомври 3, 2006 от synchu Цитирай
Da_Fuse Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Преди време бях чел някъде, че имало някакви турски акустични панели, които се внасяли, били доста по - евтини от Auralex, но вършели работа (не колкото именития си събрат, но за толкова пари толкова ) Някой има ли представа за какво става въпрос и ако има би ли могъл да ми даде координати на фирма, склад ... Предварителни благодарности! Цитирай
Da_Fuse Отговорено Февруари 13, 2007 Отговорено Февруари 13, 2007 Извинявам се много , но съм объркал темата моля модераторите да преместят мнението ми в съседната тема. Цитирай
tombinoou Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 някои може ли да ми каже дали стериопор с въздушна възглавница зад него ще ми върши работа за запис на вокали, в смисъл дали стериопора попива ревербрацията или я запазва ? Цитирай
synchu Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 Разгледай, моля, тази тема отначало, както и други теми (използвай Търсене) в същия раздел. Накратко - не. Няма почти никакви акустични качества. Цитирай
guitman Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 (Редактирано) някои може ли да ми каже дали стериопор с въздушна възглавница зад него ще ми върши работа за запис на вокали, в смисъл дали стериопора попива ревербрацията или я запазва ? Пише се стиропор. Попива напълно "реверберацията" и звукът изчезва в небитието. Крещиш като луд но чуваш гласа си съвсем слабо. Не се прави така, идеята не е добра. Става за шумоизолация, да но не и за акустика, каквато ти трябва за записи. Двете неща са доста различни. Редактирано Март 13, 2007 от guitman Цитирай
f1_sound Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 guitman от опит ти казвам, че стиропора не става за шумоизолация, или поне не е ефективен толкова колкото си мислят повечето хора Правил съм шумоизолация с стиропор 5 см и ефекта беше отчайващ цялата зграда се тресеше, истината е вата, вата и пак вата по много Цитирай
sw1tched Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 +1 за ватата. Стиропор - за топлоизолация. Цитирай
guitman Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 tombinoou, напиши в гуглето bass traps и чети. Бас траповете частично поглъщат звука и така помагат за гасене на стоящите вълни, по този начин подобряват акустиката на помещението. Цитирай
guitman Отговорено Март 13, 2007 Отговорено Март 13, 2007 ^ да. В ниските честоти Да, стоящите вълни в ниските и кънтежите в средните чектоти!!! Цитирай
synchu Отговорено Март 14, 2007 Отговорено Март 14, 2007 ^Aми за средните ефективността е значително по-малка. По-скоро пана (тип Auralex Studiofoam Wedge) или пирамиди биха свършили работа. Само че така наизуст говорейки без да се познава помещение, цели за които ще се ползва и т.н. не даваме съвет на никой. Просто хвърляме думички/термини в пространството. За репетиционна освен звукоизолация друго ти не требе (просто няма смисъл инвестицията иначе не че няма да е по-добре), за вокална кабинка взимаш от горепосочените Ауралекс пана от 4 инчовите, правиш метър на метър с плоскости кабинка и едно плекси прозорче и я напраскваш цялата с Ауралексите и си в бизнеса За студийно приложение вече си иска измервания. Цитирай
salt Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 ако е за студио това е все още 25 % от общата изолация, има и под , таван, третиране на гипскартона с скъпа студийна изолация, после да дойде човек с RTA и микрофон, после калибриране на мониторите и субчето за помещението, пак допълнително третиране за проблемни области и пак RTA и пак калибриране и после сме готови за запис и смесване. Може ли да ме светнете по въпроса с калибриране на монитори ,колони .Какво е RTA и изобщо за измерването на тези нива и честоти.Благодаря. Цитирай
yamaha Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 ако е за студио това е все още 25 % от общата изолация, има и под , таван, третиране на гипскартона с скъпа студийна изолация, после да дойде човек с RTA и микрофон, после калибриране на мониторите и субчето за помещението, пак допълнително третиране за проблемни области и пак RTA и пак калибриране и после сме готови за запис и смесване. Може ли да ме светнете по въпроса с калибриране на монитори ,колони .Какво е RTA и изобщо за измерването на тези нива и честоти.Благодаря. Руски чаткаш ли да ти дам някой линк? Ако разбираш кажи да ти пратя - има да четеш с часове....тестове на всякакви колони, монитори, помещения и т.н. Ето за начало да видиш с какво се правят такъв тип измервания - сетъп + технически характеристики Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Много добре, само си пропуснал да добавиш ценовата листа , че момчето може да остане с грешно впечатление ... Тези нещица не са по две за лев (от личен опит го знам)... А за времето отделено за четене да не говорим. Един живот не стига... Акустиката е сериозна наука, която не може да се дъвка от тук от там. Май най-правилното решение е предложението на Fortissimo ... после да дойде човек с RTA и микрофон ... Цитирай
Recommended Posts