Jump to content
Българският форум за музиканти

Да поосвежим/ите една кремонка пак за дар?


Recommended Posts

Не съм много сигурен, но може и да уредя и рамка с адаптера , който имам.

Ако може адреса където ще го пращам(на ЛС разбира се) и ще се задействам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквам включване от smartpeter да каже, какви стойности и колко потенциометри са му необходими. Дори ще добавя към потенциометрите и PotKnobs. Хромирани са само дето нямат маркер (малка дупчица на шапката, която показва на къде и колко си завъртял пот-а).

 

К. Димитров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с рамките може да се избегне ако се използва пик-гард. Но доколкото си спомням при кремоната няма твърде много място за такъв. Иначе аз не разбрах на кого да доснеса моите неща на 13ти април?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

 

Мисля, че е рано още, да се праща където и да е, каквото и да е :offtopic-001: Ако слагаме хъмбъкери, ще трябват 500к потенциометрите по принцип, но Петър ще каже. Аз просто написах евентуален план за действие. Ако всички сте съгласни, чак тогава ще разменим координати със всички и ще се започне :offtopic-001:.

 

А пионер, не знам, вече много хора се събрахте дето искате да го човъркате тоя гриф :) Иначе и това е идея. Засега още нищо не е решено.

 

Данчо, ако го правиме, примерно както съм го описал, ще имаш 2 възможности като си идеш. Да пратиш пикъпа в Русе или да гo дадеш/пратиш в София при китарата и те да пътуват в колета с нея. А ключовете - при Петър.

 

Това важи по принцип и за Ултрамега :offtopic-001: Въпроса е дали rdg ще боядисва в крайна сметка (и реже... и коли...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СЛУШАЙТЕ И ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО,НЯМА ДА ПОВТАРЯМ/АЛО,АЛО/ Чакам всички необходими части и да почваме!

 

С уважение RDG

 

Извинявям се за забележката, но малко повече уважение към всички желаещи да се включат в проекта и малко по мек тон смятам, че не са лоша идея! Колкото повече хора участват във възстановяването на тази китара толкова по добре! Нека да има повече участници и повече удовлетворени от реализирането на този проект!

 

Предлагам два сингъла за нек и мидъл и хъмбъкер(за него ще има ЦК ключе хъмбъкер-сингъл) за бридж! Идеята ми е да запазим все пак автентичноста на китарата! За сингъл-ите мога да изработя дубликати на рамките! Щом ще има хъмбъкер(и) потенциометрите нека да са 500К-логаритмични! Както споменах в първото си изказване по темата искам да прегледам грифа и да реша какво е необходимо до се направи по него! Пак повтарям, че моето лично мнение е да се запази колкото се може повече автентичният вид на инiтрумента!

 

Има ли желаещи да подарят сингъл адаптери?

 

Всички желаещи да вземат участие в проекта са добре дошли!!!

 

За тези които не са съгласни с мен предлагам идея:

 

НОВА КИТАРА ПРОЕКТИРАНА И ИЗРАБОТЕНА ОТ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ТОЗИ НОВ ПРОЕКТ! СЛЕД КАТО БЪДЕ ЗАВЪРШЕНА ДА СЕ ПРОДАДЕ НА ПОДОБАВАЩА ЦЕНА И С ПАРИТЕ ДА БЪДЕ СПОНСОРИРАН ФОРУМА!!!

ВСЕ ПАК, МАЛКО ИЛИ МНОГО ВСИЧКИ МУ ДЪЛЖИМ ПО НЕЩО!!!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно липсата на чувство за хумор пречи на съфорумците да четат написаното,въпреки допълнителните разяснения в скобите.

Началната идея вече претърпява значителна комерсиализация,която опорочава първоначалният замисъл.

Искам да споделя пребогатия си жизнен опит,че смяната на правилата на "ИГРАТА" не довеждат до положителни резултати.

 

 

С уважение RDG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно липсата на чувство за хумор пречи на съфорумците да четат написаното,въпреки допълнителните разяснения в скобите.

Началната идея вече претърпява значителна комерсиализация,която опорочава първоначалният замисъл.

Искам да споделя пребогатия си жизнен опит,че смяната на правилата на "ИГРАТА" не довеждат до положителни резултати.

 

Явно не си ме резбрал или се опитваш да се заяждаш като иронизираш изказването ми! Не променям правилата!!! Проектът за освежаването на китарата си остава, а това което предлагам е отделен нов проект! Освен това думата комерсиализъм е доста неуместна в случая защото стедствата получени от тази китара отиват за форума чиито член (искрено се надявам да се смяташ за такъв!) си и ти! Парите получени от този инструмент ще са израз на доброволния труд и подарените материали вложени в него от тези които ще вземат участие ! Те не отиват в ничии конкретен джоб а за подпомагане на НАШИЯ ФОРУМ! И това ако смяташ за комерсиализъм....?

 

Колкото до жизнения опит...? За него си има друг раздел - ГОВОРИЛНЯ! Пък и не познаваш жизнения опит на другите та да изтъкваш своя! Този раздел е за изработка и ремонт! В това отношение и без каквото и да е чувство за надменност смятам че опитът ми е доста по голям!!! Освен това аз не налагам мнението си както правиш ти а само споделям идеите си по темата!

 

Поздрави,

 

Петър

 

PS Между другото въобще не позназам модераторите ако някой си мисли, че подхвърлям някаква тяхна комерсиална идея! Тя ми дойде спонтанно защото видях , че има желаещи за тотална промяна на китарата което не е освежаване! След като няма да прилича на себе си какъв е смисълът? По добре с общи усилия да се направи нов инструмент от които ще спечелим всички!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Ей, хора, недейте така! Къде е положителната нотка на това? Не виждам защо трябва да има обидени или неразбрани - тук визирам oсобено rdg!

 

Не виждам никой да променя "правилата на играта". Нито да вкарва комерциална цел в каквото и да е. Хората почнаха да предлагат да изработят нов гриф, то и ново тяло остава и няма смисъл да се занимаваме с тая китара изобщо. Затова Петър предложи другата алтернатива за всички желаещи и да си призная - съм съгласен с него. Но тази идея няма никакво място в моята тема за освежаването на тази. Тук нещата не са по-различни от идеята на MadCow. Там хората даваха кейсове, подове и какво ли още не, тук хората дават труда си.

 

rdg, за хумор винаги има място, особено в мойте теми и постове! Въпроса е, че това е само нещо, с което да се развердяваме, но не без да вършим работа :P. Радвам се, че си нахъсан, но не мога да кажа, че разбрах коя част точно искаш да свършиш от поста ти - "дайте ми ги и да почваме!" или "оставете всичко на нас". Идеята е форумен проект, поне засега и все още искам да остане такъв (без разбира се да се стигно до момента всеки от 6тте ключа да се завие на китарата от различен човек!). Кажи с кое точно искаш да се заемеш ("всичко" е малко генерално понятие), какви идеи имаш и т.н.. Реално до този момент май остава само боядисване и/или (евентуално) рязане. Аз се радвам, за всеки който иска да допринесе както се радвам и че човек с твоя опит иска да участва, но все пак трябва да се координират нещата преди да почне изпълнението им.

 

Та нека без искри, все пак това го правим за добро!

 

:)

 

Обратно към темата: Не знаех, че ще е възможно да се направят същите рамки и това ме радва. Разбира се не знам как би било с новите адаптери. Да си призная и аз искам да остане китарата тази (а главата й винаги ме е кефела супер много :D . Ако можем да я оставим с 2 сингъла би било добре, казах го още в предния си пост, но ни трябват такива, а засега не се е появил никой... Но да сложим хъмбъркъра на бриджа. Предполагам този на Wilkinson ще е по-як? Китарата твърдо я искам без пикгард. Не харесвам пикгарди така и така, а мисля, че имам право да избирам :) , колкото и нагло да е това.

 

И все пак, ако не се намерят, ще трябва да се слага и вторият, евентуално на Ултрамега?

 

 

Относно плана, който предложих по-рано, започвам да си мисля, че ще е по-добре да мине първо през Петър в такъв случай и после да ходи да боядисва и реже. Но ако се дели рязането, ще е малко по-сложно май със адаптерите, защото трябва да се измерят точно къде са?

Та кажете според вас как би било най-удобно на всички.

 

И никой не спомена за "избелването" на бриджа от предишният ми пост...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние предлагаме:подобряване формата на тялото,напасване на адаптерите,без пикгард,рязане,пилене,пробиване,боядисване,но за целта са необходими всички части.Ние сме на разположение.

 

С уважение RDG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Предлагам китарата да дойде първо при мен ! Ще я огледам щателно за да видя в какво състояние е!Ще ви информирам своевременно за последното! Грифът остава при мен, тялото заминава при RDG ако желае! От сега съм на мнение, че промяна на формата не е желателна! Отново апелирам за максимално придържане към автентичния и вид и максимален (оптимален!) брой участници!

 

Търсят се желаещи да подарят два сингъла и два потенциометъра 500К - логаритмични!

 

Има ли желаещ да шлайфа грифа от ззадната страна и главата и да ги импрегнира с Тънг Ойл? Поледната субстанция ще бъде предоставена от мен!

 

 

Всички други мнения по проекта са добре дошли!

 

Това е за сега!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гут!

^И аз предлагах да дойде първо при теб (някой чете ли ми дългите постове? :hysterical: ).

 

Само си мислех, че ще трябва да вървят заедно гриф и тяло за напасване на рамки, адаптери и такива неща.

 

Относно промяна на формата, аз лично съм евентуално за леко дооформяне (евентуално заглаждане на облите форми, примерно тип JS1000 чиито план имам уж, макар и да не е много детайлен), но не за драстични промени. rdg, ти какво предлагаш като концепция за промяна на форма и имаш ли специална идея за боядисване или?

 

Аз съм против някакви остри форми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам 2 екранирани сингъла от орфейка 1972г - готов съм да се разделя с тях ,за каузата.Ако мислиш,че ще послужат - пиши и посочи адрес

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е необходимо да вървят заедно гриф и тяло! Тъй, като съм поел ангажимент да монтирам електрониката няма да е проблем да монтирам и адаптерите, но ако има друг желаещ нямам нищо против!

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо се сдавихте кой повече да прави. :drummer: Феникс, щом има кой да пръска и може да фрезова легла пък и най-вече има мераци, да действа. Грешно време и пари за пътни е безсмислено да се дават.

 

Петре, става въпрос за фрезоването на леглата за адаптерите и евентуално оправяне на некпокета ако се нуждае от денивелировка. Естествено всичко трябва да стане преди пръскането => трябва да се изясни кое какво става или просто да се бачка на око (древната японска техника "нагодиго" в случаят ще бъде ключова)

 

Аз лично съм малко против импрегнирането с тунгово масло. Просто не се кефя на мазни грифове и съответно почващи да мазнеят и лепнат след време от потта на някой лош космат метъл... Моето лично мнение е, че лакът е по-добро решение за грифа.

 

Също мисля, че ще е добре да се издължи горния рог като се изнесе скосяването към дъното на тялото и по този начин се доближи малко повече до стандартната страт форма, защото тази ми изглежда малко неудобна. Скосявания тук-там също може би ще са уместни, но това е вече въпрос на вкус.

 

Видим услугите ми не ще бъдат необходими, затуй успехи и ако има нещо свиркайте - аз ще следя темата с интерес :rocker:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.