bluelemon Отговорено Февруари 23, 2009 Автор Отговорено Февруари 23, 2009 (Редактирано) Уф и аз това исках да кажа ама от бързане. Довечера ще премеря моя при нъта да видим. Гледа че и SG-то е толкова при нъта. Отделно всички грифове ли имат леко заобляне или има и напълно плоски? Редактирано Февруари 23, 2009 от bluelemon Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 23, 2009 Отговорено Февруари 23, 2009 Интересно, не знаех че има лес пол копия с изтънени грифове. Ами, в такъв случай ако ти харесва - взимай го. Всъщност до колкото знам Vintage V100(каквато ако си спомням имаш) е с изтънения гриф. Не съм се докосвал до другия ,но съм чувал че е като сап на мотика. Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 23, 2009 Автор Отговорено Февруари 23, 2009 Страшно изказване Чувал съм! "Body Material: Laminated Alder/Maple" Това дърво и плочи ламинат отгоре и отдолу ли означава? Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Февруари 23, 2009 Отговорено Февруари 23, 2009 Eто това е моята (изненадан съм, че изобщо някой си е направил труда да помни с какво свиря ) Цитирай
Valserp Отговорено Февруари 23, 2009 Отговорено Февруари 23, 2009 Kramer Dean Guitars Epiphone Les Paul Epiphone SG Special Не съм пипал тези Епифони лично, но достоверен човек, който ги е пипал, твърди, че специално на този им клас ключовете разстройват много бързо. http://www.thomann.de/de/harley_benton_hbl450bk.htm Препоръчвам Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 Интересно, не знаех че има лес пол копия с изтънени грифове. Ами, в такъв случай ако ти харесва - взимай го. Всъщност до колкото знам Vintage V100(каквато ако си спомням имаш) е с изтънения гриф. Не съм се докосвал до другия ,но съм чувал че е като сап на мотика. Гибсън ЛП Студио наистина е като дръжка на мотика /лопата в сравнение с Винтиджа,предполагам и други копия са с тънки грифове,защото начинаещите предпочитат такива.За мен тънкия гриф уморява ръката и отнема от тона на китарата. Под тънък имам предвид м/у фингърборда и задната част,не ширината при нъта. Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 Valserp благодаря. На мен също ми харесва, но си нямах на идея как са като качество. Ще прочета и за варианта който си посочил. Свирил ли си на този лес пол? Hillbilly самата дебелина не ме притеснява толкова, а по скоро ширината при нъта. Преди време пробвах един уошбърн и грифа му беше като на класическа ми китара широк. С мойта ръка просто беше безумно да свиря. Цитирай
badValue Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 точно това се сетих и аз да те подсетя ... има в този ценови клас и Washburn(wi14- ми се струва) има и CORT(кх5) .... тези китарки са в БГ и можеш и да ги пипнеш(което пак е по- добре от направо в кашон в пощата), ако не си го правил ... просто пообиколи магазините ... Фактор/Динакорд и т.н. Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 Задължително ще отида да ги видя и двете ако ги има в наличност. Мерси! Мисля че събрах достатъчно инфо. Дано да се похваля скоро. Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 Ще ходя да гледам един Cort X6. Доста ми хвана окото. Чух семпли и по ревютата има добри отзиви. Цитирай
Slide Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 ^ Cort са стабилна марка и няма да сбъркаш! На тоя модел спецялно не съм свирил, но предполагам, че е нивото й ще е задоволително. ПП: Имаш ли познания относно Флойд Роуз системата (тремолото)? Цитирай
bluelemon Отговорено Февруари 24, 2009 Автор Отговорено Февруари 24, 2009 Никога не съм свирил с подобна система Само с най-обикновено тремоло. Гледам че тази е със двойно заключване което ме притесняваше при евтините модели да не се разстройва. Цитирай
Slide Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 (Редактирано) Ами попринцип идеята на тоя вид системи е точно да предоставя максимално малко разстройване. Двойно заключване ще рече един път долу на бриджа/тремолото и един път горе при нъта(горния мост, магаренцето). Тая система позволява доста по-голям диапазон на използване (смъкване и качване на тона, най-просто казано). Също така и до някаква степен позволява и по-голямо издевателстване и заиграване с тремолото. При некачествени лицензирани продукти обаче може да има обратен ефект. Разстройване примерно. Друго, което съм чувал при някой Кортове и като цяло за тоя тип лицензни версии на Флойд Роуз системите, е че на някои ръката се прикрепя към системата с резба, която има вероятност и склонноста да се износва, което води до луфт на ръката (ръчката). Иначе друг минус на тая система е, че доста усложнява смяната на струните. (Разбирай - по голяма играчка). Също така, че китарата губи известно количество състейн. (Продължителност на тона). Много хора казват, че ако няма да използваш Флойд Роуз, по-добре не си вземай китара с такъв. Въпреки, че човек ако е решил - защо пък не. Пък и от къде мога да реша аз примерно, дали искам Флойд или не, ако например не съм свирил на таква китара и нямам възможността да го направя. Така че - да не насаждам излишни мнения. Както казах, няма да сбъркаш, ако си вземеш Корт. (Лично мнение). Поздрави! Редактирано Февруари 24, 2009 от Slide Цитирай
sasog Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 Кортските флойдове са стабилни.Аз имам китара с такова и определено съм доволен. Цитирай
bratmito Отговорено Февруари 24, 2009 Отговорено Февруари 24, 2009 Страшно изказване Чувал съм! Доста интересно.Не си ли точно ти човекът,който чака да "чуе" коя китара била хубава за да си я купи?! Цитирай
Recommended Posts