Jump to content
Българският форум за музиканти

Анкета: Защо си чупят китарите

Fenix

Одобрявате ли чупенето на китарите?  

250 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

На мен идеята не ми допада. Такава демонстращина не ми е присъща. Нищо не показвам по тоя начин, освен, че не ценя инструмнта на който свиря. Това е моята гледна точка.

ПП преди много години един приятел се опта да строши една орфейка - не успя!!! :thumbs_up: :thumbs_up: само й скъса струните, дори грифа не успя да отдели от тялото :)

Поздрави, Рендаков!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 93
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И на мен не ми допада чупенето на китарите. Сякаш музикантите се опитват да покажат колко високо са, колко по-богати и по-добри са от феновете си който не могат да си позволят да си счупят китарите по този начин.А също така това е неоважение към инстрyмента, все пак трябва да си благодарен на инструмента който те е издигнал то това ниво:cheers2: Иначе единственниеят музикант който ме кефи как си чупи китарата това е Кърт Кобейн :) По дяволите той на истина е оригинален :P

Редактирано от Jotty
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми тва е тъпо да се чупат китари на сцената щото тая китара ако я дадът на някои представям си човека колко ще се кефи :cheers2:

Абсолютно си прав колега. Като не иска Стратокастър или каквато и да е китарата, която ще я сполети тази лоша съдба нека ми я даде - на драго сърце ще я приема :greenball::):P

Това е гавра с инструмента. Ето едно клипче по тази тема :

http://zazz.bg/play:9eff0c09

Едва ли китарата е много ценна, НО все пак е инструмент ;) (говоря за тази в клипа)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи самото чуство да трошиш и рушиш е незаменимо :cheers2: (барабанистите постоянно се опитват да убият касата си.. и често успяват :) ), НО аз не бих счупил нещо, за което съм се блъскал цяло лято и съм спестявал от закуски. Виш големите музиканти могат да си позволят да купят 10-15 Squier-а само за тази цел (тая марка за тва май беше измислена (майтапя се, overdrive)). Да си счупя моя инструмент=>абсурд ..по скоро бих си счупил крайник. Затова гласувам "НЕ". :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми тва е тъпо да се чупат китари на сцената щото тая китара ако я дадът на някои представям си човека колко ще се кефи :cheers2:

Абсолютно си прав колега. Като не иска Стратокастър или каквато и да е китарата, която ще я сполети тази лоша съдба нека ми я даде - на драго сърце ще я приема :bravo::):P

Това е гавра с инструмента. Ето едно клипче по тази тема :

http://zazz.bg/play:9eff0c09

Едва ли китарата е много ценна, НО все пак е инструмент :) (говоря за тази в клипа)

Клипа рулзз обече само като клип иначе не го одорявам тва дет се газари.Слаш как му се кефи :greenball:;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е това едва ли е истинска китара де (дори Скуайър едва ли е :)) Но самото отношение към инструмента не трябва да е такова. Аз гласувах твърдо НЕ, понеже и аз като повечето тук смятам, че не може да строшиш китара просто ей така за шоу. Аз се заклевам в китарата ми, че никога няма да я счупя :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-често тези китари пълни копия на оригинала,направени така,че да могат да не натрушат на малки парченца и после пак да се сгобят.И като китариста реши да си "чупи" китарата отива и тайно я подменя с копието без никой да види.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^баси конспирацията.. ;)

Тия китари масоните са ги мислили.. ;)<_<

Чупят серийни китари за реклама,които са им дадени за това,някак не вярвам Клептън да си счупи "Блеки" примерно.

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

каквото и да ти разправят знай че става въпрос за пари!!!

всичкото това шоу е с цел печалба от гърба на публиката

аз съм сигурен че никой голям музикант няма да тръгне да си троши инструмента за собствено удоволствие

но щоубизнеса го налага ,

така мисля

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е нали вече изяснихме, че не си чупят истинските инструменти ами някакви там подобия на китари :icon_shithappens:

Пък и китара не се чупи толкова лесно. Ти трябва да си някакъв мега мускулест :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като гледам понякога кърт кобейн бая се е озорвал - 5 минути си мята китарата и скача отгоре и докато малмстиин - тряс и готово, което ще рече че наистина има нещо приготено за да се троши лесно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си трошиш инструмента според мен е грозно - това са дела на прости и агресивни хора (често много пияни и надрусани). Да гледаш как някой друг си троши инструмента и да се кефиш и да смяташ това за част от музиката и изживяването - трябва да си духовно недоразвит (може и бавно развиващ се, също ми звучи добре :-) ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове