krismana Публикувано Януари 21, 2009 Публикувано Януари 21, 2009 Така искам да попитам ако свиря с 24,75 мензура с струни 14-58 в B Standart дали ще има нужда да се сменят адаптерите, защото имам подозрения че тези които ги имам (подобие на EMG HZ доколкото четох в нета) няма да се представят много отчетливо. Има ли специялни адаптери за по ниски строеве или това е само моя измислица??? ПС: Китарата ми е ESP LTD FX-260 и мисля да и сложа Ernie Ball power slinky 7 string и да махна първата та да останат 14-58. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Пробвай. Ако се разлумтят много в басите, може би ще е добре да мислиш за някакви по-стегнати кати звук. Зависи от много неща, между които и електрическата резонансна честота на текущите ти адаптери, в комбинация с потенциометри/кондензатори, кабел и т.н. Малко прекалено преувеличих значението на някои фактори, но разбираш идеята.... Цитирай
Heartman Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Адаптерите според мен са микрофони макар че работят по-друг начин,тоест те ще "усетят"трептенето на струната колкото и ниска да е.Щом нормалните гоправят значи и активните ще успеят и то по-добре.Има достатъчно примери на китарсти с лоу тунинг които ползват тези адаптери. Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 За отчетлив тон ползваш активни адаптри и си готов ЕМГ-тата не са никак зле 81 за бридж - за метъл е доста добре Имах такива на стария Джаксън - а сега и на ЕСП-то (с джаксъна свирех в твойта настройка , а сега съм в ДО с ЕСПто) Цитирай
hypermusic Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 off topic Намерил си някъде 11-58 ( и не е в нет-а) ? ? ? Цитирай
LOE Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Така искам да попитам ако свиря с 24,75 мензура с струни 14-58 в B Standart дали ще има нужда да се сменят адаптерите, защото имам подозрения че тези които ги имам (подобие на EMG HZ доколкото четох в нета) няма да се представят много отчетливо. Има ли специялни адаптери за по ниски строеве или това е само моя измислица??? ПС: Китарата ми е ESP LTD FX-260 и мисля да и сложа Ernie Ball power slinky 7 string и да махна първата та да останат 14-58. Специално адаптери за ниски настройки няма, но има такива, които звучат значително по добре от други EMG 81/85 с volt mod - по добър вариант нема в момента Цитирай
krismana Отговорено Януари 22, 2009 Автор Отговорено Януари 22, 2009 off topic Намерил си някъде 11-58 ( и не е в нет-а) ? ? ? xxxx -> Ernie Ball Power Slinky 7String Set 11-14-18-28-38-48-58 Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Специално адаптери за ниски настройки няма, но има такива, които звучат значително по добре от други Всъщност има. DiMarzio D Sonic Our first heavy humbucker of the 21st century, the D Sonic™ is a high-output bridge humbucker designed for the extended low end and heavy chords that dropped tuning delivers, with serious treble response for single-note solos and standard tuning. Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 (Редактирано) ^ Ти пробвал ли си го? Аз не съм, но производителя препоръчва за ниски строеве адаптера да е обърнат с релсата към бриджа, а при стандартен строй с точките към бриджа. Това ме кара да мисля, че този адаптер е създаден за конкретни случаи на ниско настроена китара. Редактирано Януари 22, 2009 от DILETANT Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 В общи линии, колкото по-нисък е тонът, толкова повече се проявявя "мътността" на един адаптер, така че, ако сток адаптерите ти го дават средна хубост, ще си проличи. Решението, както е казал и Евтим, общо взето е един добър адаптер (не задължително активен) със сравнително по-"стегнат", "фокусиран" и т.н. звук. Такъв беше случаят на моята седемструнна и един DiMarzio Evolution спаси положението. Моята логика е, че, освен качествен, е добре адаптерът да е относително по-среднист и не твърде напомпан с баси (и, пак казвам, като цяло по-"стегнат"), но това е по-скоро въпрос на вкус - в южняшкия метъл например се цени по-громкия и разбримчен звук. Цитирай
LOE Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 не съм го пробвал, не съм казал че е лош, нямам практиката да говоря без да съм запознат, също така обаче нямам и практиката да вярвам на маркетингови фрази, работата е там че на повечето китари, замисляни за ниски строеве, ако не и всичките, се продават предимно с адаптери на ЕМГ. каква логика има да ползват ЕМГ ако има адаптери, проектирани специално за ниски строеве това което мога да кажа без да съм пробвал адаптера е, че сигурно е добър, ако се съди по чуждото мнение. а един добър адаптер със сигурност ще вади добър звук, включително и що се отнася до ниски честоти, но също така тези неща са много относителни личното ми мнение е, че активните адаптери определено имат по ясни ниски, пасивните са малко по-замазани и мътни, като визирам прилични адаптери, не сток от джаксън за 500 лева мод-а който споменах за ЕМГ лично на мен ми допадна много, вместо с една батерия се кара с 2, на напрежение 18 волта - по-малко шум, повече динамика, повече яснота - именно за това и препоръчах този вариант за ниски настройки прощавайте че препоръката ми е на база опит и сравнение.. друго си е препоръка на база на това, колко добър е един продукт според производителя му Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Причините за това могат да бъдат много. Например това, че в нисък строй се свирят само брутализми, а там EMG имат добри позиции и биха били по-честия избор на евентуалните клиенти. Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Да не забравяме все пак, че доста музика е изсвирена в Drop-C/C# с пасивни адпатери - да ме поправи някой, ако греша, но веднага се сещам за Down (поне единия китарист), Hellyeah (също), SOAD, Disturbed ... и не последно място Pantera (в по-късните им албуми). Това не e задължително в конфликт с мнението на @LOE, а по-скоро потвърждава, че изборът "активни-пасивни" е въпрос на вкус (както впрочем е и при нормалните строеве, където също активните се водят по-добри за хард и хеви). Цитирай
krismana Отговорено Януари 22, 2009 Автор Отговорено Януари 22, 2009 Аз търся точно звук подобен на Down и Crowbar не точно същия но близък (преди имах един Squier strat affinity и незнам как но успях поне малко да го докарам тва звучене със сингли ) А колко например струва един хубав пасивен адаптер подходящ за целите ми, питам защото като отида в магазина и там както нищо не разбирам ще ми препоръчат най-скъпия. Ако можете да дадете някакви предложения за модел или някакви напътствия за спецификациите на самия адатер който може да ми свърши работа ще съм ви много благодарен. Цитирай
Recommended Posts