CyberGene Отговорено Февруари 6, 2009 Автор Отговорено Февруари 6, 2009 Ами да, затова и има създадена една тема, там могат да се разменят стилове, просто нямаше нужда всяка втора тема във форума да е посветена на стиловете. В крайна сметка във форума има и клавиристи, които се занимават с музика, различна от фолклор и не мисля, че е редно да бъдат затрупвани от теми, които не ги вълнуват. Цитирай
Емо Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Написаното беше пример, а иначе на мен през форума са ми писали и сме разменяли информация /не само фолклорна/ с колеги от Румъния, Канада, Китай, Русия и Сърбия. Аз не изпълнявам само фолклор , но като завършил академично образование български музикант считам, че е редно да популяризираме най-вече нашата музика а след това другата. Иначе долавям пренебрежение на определена група музиканти към народната музика и считам, че щом не могат и не обичат да я изпълняват не са професионалисти. Дали щеше да има такава реакция ако бъкаше от теми " търсим стилове за латино, джаз, рап, метъл и т.н. Но и това е нормално. Иначе приемам , че темата за размяна на информация трябва да е само една. От друга страна пък Клавишните инструменти не са само синтезатори. Тук не съм виждал теми за акордеон, орган ,клавесин или други. Акордеонистите пишат в раздел "Други" , а не в клавишни? Затова ще е хубаво цалата да се казва клавишни а след това раздели- синтезатори, акордеон, орган т.н.. Знам , че акордеона и органа са духови инструменти , но не и "други". Класификацията е сложна за подобни форуми но все пак може да бъдат и при клавишните. Цитирай
miro2bg Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 (Редактирано) Само не казвай, че във фолклора ни включваш "чалгата", ще си променя мнението за завършилите академично образование български музиканти! Много са малко музикантите в този форум и извън него които не уважават и не обичат народната музика, аз не правя изключение, но не понасям чалга и такива изказвания, че който не слуша и не свири чалга не е българин и не е музикант са меко казано неприемливи (да не използвам нещо по-солено!) Чалга е като напишеш "вАпрос, кОпувам, прУдавам" и т.н. - примери в този раздел колкото искаш! Крайно време е Евгени да затвори всякакви теми за чалги, ритми, бленди и тем подобни. Редактирано Февруари 6, 2009 от miro2bg Цитирай
vokil88 Отговорено Февруари 6, 2009 Отговорено Февруари 6, 2009 Само не казвай, че във фолклора ни включваш "чалгата", ще си променя мнението за завършилите академично образование български музиканти! Много са малко музикантите в този форум и извън него които не уважават и не обичат народната музика, аз не правя изключение, но не понасям чалга и такива изказвания, че който не слуша и не свири чалга не е българин и не е музикант са меко казано неприемливи (да не използвам нещо по-солено!) Чалга е като напишеш "вАпрос, кОпувам, прУдавам" и т.н. - примери в този раздел колкото искаш! Крайно време е Евгени да затвори всякакви теми за чалги, ритми, бленди и тем подобни. Много точно казано, но мисля, че основният проблем идва от това, че чалгата през последните години я наричат с уж по-интелигентното наименование "Поп-фолк". Това си е една най-обикновена и елементарна тафтология, защото поп идва от латинското popolis, а фолк от немското - foltz, което и в двата случая се привежда като народ. По този начин поп-фолк можем да го преведем единствено като народно-народна. Каква по-голяма простотия може да има от това. Най-големия проблем тук е че чрез така наречения "Поп-фолк" някой се опитва тотално да ни промени самосъзнанието или с други думи да направи това, което турците и за 5 века не можаха. Идеолозите на днешната асимилация на българина представиха на подрастващите чалгата като съвременната форма на нашия фолклор, а последните просто смилат информацията от медиите спусната им на готово и в това е голямата трагедия. Цитирай
dorchester Отговорено Февруари 7, 2009 Отговорено Февруари 7, 2009 Свирщеите в рок и хеви групи имат най-малко място тук, защо се оплаквате, Емо? Има някои стилове, където клавиристът ИЗСВИРВА всичко с двете си ръце, без да разчита на памети, мидита и др.п. Всички приказки за размяна на ритми на мен са ми непонятни, колега - аз свиря в група с живи хора; моята роля е да бъда само клавирист... Преглеждам раздела чат-пат, няма теми за моя стил музика и за моя начин на свирене. Всичко се свежда до УПОТРЕБАТА на клавишни инструменти! Много жалко - вижте вокалите как си правят раздела! Цитирай
Recommended Posts