Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ето ясно:

И моята китарка е липова и си я харесвам, и няма нищо общо с другата, ама дървото си се чува 'е пич.

И аз свиря с боклуци и се правя на интерсен да лъжа хората после ама не в т'ва въпроса.

Ако редиш 3 метълзони и 6 дилея за по-кораво тогава и адаптерите са без значение.

Редактирано от RockoBG
  • Отговори 101
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Аз на теб ти казах слагам те с гръб и няма да раличиш нищо, ако искаш ще се обзаложим и ще направим демото, и така ще научиш че чуваш толкова добре а и не знаеш. Що се отнася до фирмите 1987 г имах Weston-ИЗЦЯЛО ОТ МЕТАЛ с един адаптер който се местеше по две релси към избраната от теб позиция и звучеше убийствено поради якия адаптер. Трябва още време да отделиш ако искаш да научиш повече от фантазия!

Не си в позиция да ми казваш каквото и да било!

Моделът, който си имал се състоеше от рамка, а доколкото си спомням имаше и малко дървения в конструкцията (не съм съвсем сигурен, де). Опитът за такава конструкция (евтиничка и "всеобхватна") се оказа неуспешен за пореден път (още през 50-те има експерименти за монтиране на адаптер на рамчица) - за теб може и да е било убийствено - нямам нищо против. Но същественото е, че в случая изобщо не става въпрос за наличие на корпус и не може, да се обсъждат съответни звукови характеристики!

И без твоята препоръка отделям време, да понаучавам по нещо ново. За твое успокоение обещавам, да продължавам с това занимание, но за твое съжаление ще посоча, че ти си доста, доста далеко от някакво познание по въпросите за характерностите при китарните (вкл. солидбоди) конструкции и по този въпрос нищо не може да се научи от теб.

... накратко - бЕгай на опашката за хляб!

Май пак не знаеш -по въпросния модел нямаше грам дървения и ако за теб 2000 долара са евтино значи си успял музикант.По добре започни да свириш вместо да се занимаваш с неща които не разбираш.

Отговорено

^ Впрочем, как се казваше моделът на въпросния Westone? (аз се сещам за един, ама ти може, да си имал и друг -нЕкой специален)

Отговорено

А Docc!-Вземи и тренирай с гръб към инструмента-хвани някой да ти свири и да ги менка липа , махагон , дъб , ясен, явор, елша и учи разликите, че после като се изпитваме да не се изложиш , че ще сложим по 100 евра облог и я сбъркаш цялата наука ще иде боклука.

Отговорено

Абе може ли такова нещо - като малките китаристчета от детската градина се джавкате. Дайте му на човека едно хубаво научно обяснение как се образува тонът на китарата и коя част по какъв начин влияе. Ама НАУЧНО обяснение. После да го сложим най-отгоре и да се спре с философстването. Щото, според мен, никой от писалите в темата не може да обясни както трябва целия процес - от затрептяването на струната до пристигането на звуковите вълни до ушенцето.

Отговорено

Аматьор съм, нямам да си дам мнението по темата, но си се наслаждавам на нея, интересна тема е. Не е хубаво, че много заяждания взеха да стават. Не е ли добра идея да се пуснат няколко sample-чета от защитниците на съответния вид теза, че да се прегледат по-нагледно ( наслушно :greenangel: ) ситуациите?

Отговорено
А Docc!-Вземи и тренирай с гръб към инструмента-хвани някой да ти свири и да ги менка липа , махагон , дъб , ясен, явор, елша и учи разликите, че после като се изпитваме да не се изложиш , че ще сложим по 100 евра облог и я сбъркаш цялата наука ще иде боклука.

Пак не каза нищо за модела!

Може пък, да не си спомняш!

Аз ще пробвам, да споделя нещо по въпроса!

На мен лично ми е известен един модел на Westone с описаната конструкция (разбира се може да има и още "нещо специално" - ще се радвам, да науча за него! Ти си, Жоре!). Това е моделът 'Rail'. Има го във вариант на китара и бас. Конструкцията е еднотипна (при китарата и баса). Ето как изглеждат: (при баса има описание на конструкцията, а и цена на която се предлага в периода на производство - средата на 80-те).

http://www.westone.info/railbass.html

http://www.westone.info/rail.html

.... Абе, Жорка - 27г. трудова слава, изследователска дейност и трупани знания .... и накрая 100 Евро!!!

Я виж тука една офертичка! Ще ти дам една книжка и неопределен срок ( е, не повече от 27г., все пак), да я прочетеш. После ще те изпитам и ако успееш, да възпроизведеш около 1/3 от фактологическия мат'риал, ще ти дам 100 Евро!

Отговорено

На колегите, които четат тази тема ще разкажа, че преди 15 г. беше открадната цигулка Страдивариус от една японска цигуларка. След като я намират следствието назначава акустична експертиза за да се докаже че това е истинската цигулка страдивариус а не копие-самата цигуларка не може да познае дали това е копие или не и то при акустичен инструмент на сумати години-само акустичната експертиза и химическата са успели да докажат автентичноста на цигулката а не ухо. Представете си че има разлика между звука на две китари от един модел , а как може да твърдят някои хора че могат да познаят от какво дърво в е пред вид че има и различни адаптери на различните модели-ами нека ми говорят в херци тогава-това дърво -тези и тези честотни характеристи-тези и тези херци при тези и тези адаптери , излиза това и това и че характеристиката на дървото ще промени характеристиката на адаптера и тои от допустими високи да речем ще изкара повече от тях.Това са глупости!!!-ако на един микрофон си орязал високите-те няма да излезнат-така е и с адаптерите-те имат изходно ниво и честотна характеристика-другото е струна-сустеин(от пружините на флойда да речем), и колкото е по-дебела струната-толкова по добре звучи(напрежението е по голямо- а рока е напрежение).Митове много благодарение на тях се продават китарите, но истината трябва да се казва.Най-много се печели от слабостите на хората и от незнанието-помислете(Наркотици, врачки,лекарства, вируси).

Отговорено

камбарев(jororock),моля те!!!!!!!!спри!!!

имам молба-пусни твои записи,да чуят хората на какво ти се базират мненията!!!аз сьм запознат.и не си прави труда да ме плюеш-всички тука знаят че сьм тьпан и не чаткам нищо...мен заеби-лошото е че не знаеш с кои други спориш...

много от ценните кадри вьв форума спряха да пишат заради такива като тебе.

аиде бакальм и да сме живи и здрави, и ти покраи нас!

Отговорено

То само в български форум може да се пишат такива отявлни мъдрости, само не разбирам DOCC и Евтим защо си губят времето. То в този форум отдавна е доказано че на един китайски Скуаиър като му туриш 3 Сиймърчета (може и 2, той средния за какво) и трепе 60тарските Фендери наред. Само няколко пича с въображение , не могат да чуят, ама те ( и аз там)свирят отскоро(няма и 27 години ) и са прости, че не им харесва някой превъзходен инструмент с готин Флойд и благородния саунд на туба за вино с адаптери. Леле, леле...не е истина

Отговорено

Пак не каза нищо за модела!

Може пък, да не си спомняш!

Аз ще пробвам, да споделя нещо по въпроса!

На мен лично ми е известен един модел на Westone с описаната конструкция (разбира се може да има и още "нещо специално" - ще се радвам, да науча за него! Ти си, Жоре!). Това е моделът 'Rail'. Има го във вариант на китара и бас. Конструкцията е еднотипна (при китарата и баса). Ето как изглеждат: (при баса има описание на конструкцията, а и цена на която се предлага в периода на производство - средата на 80-те).

http://www.westone.info/railbass.html

http://www.westone.info/rail.html

.... Абе, Жорка - 27г. трудова слава, изследователска дейност и трупани знания .... и накрая 100 Евро!!!

Я виж тука една офертичка! Ще ти дам една книжка и неопределен срок ( е, не повече от 27г., все пак), да я прочетеш. После ще те изпитам и ако успееш, да възпроизведеш около 1/3 от фактологическия мат'риал, ще ти дам 100 Евро!

... и недей, да ходиш за хляб! Колкото и много, да изядеш, май няма да има полза. Тя работата - ясна!

На прав път си-доближаваш се, само че казах че имах китара а не бас!-но принципа е същия!

Отговорено
камбарев(jororock),моля те!!!!!!!!спри!!!

имам молба-пусни твои записи,да чуят хората на какво ти се базират мненията!!!аз сьм запознат.и не си прави труда да ме плюеш-всички тука знаят че сьм тьпан и не чаткам нищо...мен заеби-лошото е че не знаеш с кои други спориш...

много от ценните кадри вьв форума спряха да пишат заради такива като тебе.

аиде бакальм и да сме живи и здрави, и ти покраи нас!

Да сме живи и здрави Дика , ама не разбрах къде съм те плюл?-ако може да ми кажеш щото ще е ново за мен!

Отговорено

Предлагам модераторите да изтрият последните няколко страници офтопик от тази тема. Ако на някой му е интересно има ли значение дървото за звука (колкото и да е безсмислен въпроса) може да си отвори нова тема, м'кей?

Отговорено
На колегите, които четат тази тема ще разкажа, че преди 15 г. беше открадната цигулка Страдивариус от една японска цигуларка. След като я намират следствието назначава акустична експертиза за да се докаже че това е истинската цигулка страдивариус а не копие-самата цигуларка не може да познае дали това е копие или не и то при акустичен инструмент на сумати години-само акустичната експертиза и химическата са успели да докажат автентичноста на цигулката а не ухо. ....

Колко интересна, вълнуваща и поучителна история! Жоре, разкажи още нещо покъртително и мъдро!

А най- най- общо по възникналите въпроси:

" Звукови вълни. Възникване и разпространение"

"Интерференция и дифракция"

"Резонанс"

Тези темички са някъде от средния курс по обща Физика.

Повечко и по-интересни неща има в специализираните пособия по Акустика.

Жорка, всички опитни постановки, които претендират, да имат възможно най-висока степен на обективност и достоверност отговарят на определени условия, и се провеждат според установени принципи (знам, че това за теб е меко казано "тъмна Индия").

Ще те насоча накратко и най общо (колкото и да е безнадеждно)! А именно - Всички условия; параметри; попказатели; взаимодействия; взаимоотношения ... освен изследваните (обекта на опитната постановка) трябва, да са константни за целия период на провеждане на опита! Използваните материали; уреди; устройства; манипулации.... трябва, да са на нивото на референти! И това, Жоре, не съм го измислил/формулирал аз. (тука усещам как "тъмна Индия" прераства в "тъмен Индокитай").

... и имаш поставени въпроси, на които не си отговорил! (само ако имаш желание, де! Сакън, да не кажеш, че те насилвам!)

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.