Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпросче.


GOTHIC

Recommended Posts

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406

 

прочети точка 1

 

P.S. Додо ме изпревари :thumbs_up:

Редактирано от Stoyansky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!Един от вариантите е да използваш кумпютър ината програма Guitar Rig която е препълнена с ефекти и като за начало ще ти върши работа.Тъй като нямаш кубе ето как можеш да свържеш нещата:Взимаш един кабел жак - жак и с него свързваш китарата към компютъра като пъхаш на мястото на микрофона китарата(най-вероятно ще ти трябва преходник)Трябва да си изтеглиш програмата но в момента не се сещам точно как ставаха нещата и ще трябва да потърсиш из форума ... съжелявам ... това е един от начините,но звука не е кой знае какво качество но ... Друг вариант е с процесор към уредба.Процесорите обикновенно имат амп симулации и доста ефекти но то зависи от процесора де :) Забравих да кажа че при първият варянт с Guitar Rig трябва да си свържеш уредбата към компютъра като използваш кабел жак - жак.На уредбата ти трябва да има AUX вход който е специално за тази работа :) А другият край го напъхваш в мястото за Speakers (колонки) отзад на компютъра ти -_- Надявам се да съм помогнал :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Azwraith , човече, добре че знам как се правят нещата, че ако зависеше от твоето обяснение , да науча щях да се разплача :)

А защо намеси и УРЕДБА в цялата история, главата ми не побра ...

 

Макар и да е обяснявано нееднократно ще опитам максимално опростено да изложа как се прави:

 

Системата е много елементарна:

 

Китрара -> кабел-> преходник (ако е нужно , или самия кабел да е направен подходящо за целта)-> звукова карта(вградена в дъното на компютъра, допълнително инсталирана в някой от слотовете или външна такава, като за по-добри резултати се изисква по скъпо устройство )

 

След като свържеш нещата така е нужно да се поровиш в настройките на въпросната звукова карта за да я настроиш така че звука който излиза от китарата да се чува през говорителите , които ползваш за компютъра си.

 

Едва след това може да потърсиш из нета , информация за Гитар Риг , за какво служи, как се ползава, от къде може да се купи и т.н. Ако установиш че този софтуер ти върши работа, няма да имаш нужда от процесор, защото на практика той е точно това.

 

В общи линии това. Надявам се да е от полза .Обяснението ми не е досатъчно изчерпателно , за да се справиш напълно, но щом имаш компютър вече, знаеш как се ползва, би трябвало да можеш да се ориентираш как и къде да търсиш по-подробна информация.

 

Успех.

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямаш, обаче по-хубава звукова карта(то-ест - ползваш си вградената в дъното), свиренето с някаква програма ще ти е болка в гъзъ(закъснение на звука, основно, не съм сигурен дали може да се оправи ако аудио-то ти е вградено).

 

Има задоволителни-за-начинаещ процесорчета в 150-левовия диапазон. Можеш да включваш процесора в микрофонния вход на PC-то и да си дрънкаш спокойно, а ако искаш да свириш някъде другаде - взимаш си процесорчето и тичаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да включваш процесора в микрофонния вход на PC-то и да си дрънкаш спокойно, а ако искаш да свириш някъде другаде - взимаш си процесорчето и тичаш.

 

Това ми беше въпроса.Мерси! :greenball:

 

Благодаря и за всичкото останало инфо. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично ръгам китарата(така де кабела на китарата) във входа за микрофон на компа и ънмиутвам микрофона от опциите и готово :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Процовете имат линеен сигнал на изхода, затова трябва да се включват в линейния вход на саунд картата. Елементарно и логично. :band1:

 

П.П. Ако някой се засили да пише "Е аз откъде да знам?" - да прочете упътването на проца си! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.