GOTHIC Публикувано Декември 15, 2008 Публикувано Декември 15, 2008 Въпроса ми е мога ли да подкарам ел китарката ми да бачка без кубе?Към компа усилвател нещо?И как става тази кирия. Цитирай
Icarus Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 'Ми с търсачката. Не е като да няма 3463 такива теми. Цитирай
Додо Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Отгоре има пиннато "Прочети това ако си начинаещ", и там пише как да го направиш. Чети преди да пишеш. Цитирай
Stoyansky Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 (Редактирано) http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406 прочети точка 1 P.S. Додо ме изпревари Редактирано Декември 15, 2008 от Stoyansky Цитирай
GOTHIC Отговорено Декември 15, 2008 Автор Отговорено Декември 15, 2008 Значи ако си взема китара с процесор ще стане работата така ли?Извинете за тъпите въпроси но не ги разбирам много тези неща. Цитирай
Azwraith Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 Здравей!Един от вариантите е да използваш кумпютър ината програма Guitar Rig която е препълнена с ефекти и като за начало ще ти върши работа.Тъй като нямаш кубе ето как можеш да свържеш нещата:Взимаш един кабел жак - жак и с него свързваш китарата към компютъра като пъхаш на мястото на микрофона китарата(най-вероятно ще ти трябва преходник)Трябва да си изтеглиш програмата но в момента не се сещам точно как ставаха нещата и ще трябва да потърсиш из форума ... съжелявам ... това е един от начините,но звука не е кой знае какво качество но ... Друг вариант е с процесор към уредба.Процесорите обикновенно имат амп симулации и доста ефекти но то зависи от процесора де Забравих да кажа че при първият варянт с Guitar Rig трябва да си свържеш уредбата към компютъра като използваш кабел жак - жак.На уредбата ти трябва да има AUX вход който е специално за тази работа А другият край го напъхваш в мястото за Speakers (колонки) отзад на компютъра ти Надявам се да съм помогнал Цитирай
ultramega Отговорено Декември 15, 2008 Отговорено Декември 15, 2008 (Редактирано) Azwraith , човече, добре че знам как се правят нещата, че ако зависеше от твоето обяснение , да науча щях да се разплача А защо намеси и УРЕДБА в цялата история, главата ми не побра ... Макар и да е обяснявано нееднократно ще опитам максимално опростено да изложа как се прави: Системата е много елементарна: Китрара -> кабел-> преходник (ако е нужно , или самия кабел да е направен подходящо за целта)-> звукова карта(вградена в дъното на компютъра, допълнително инсталирана в някой от слотовете или външна такава, като за по-добри резултати се изисква по скъпо устройство ) След като свържеш нещата така е нужно да се поровиш в настройките на въпросната звукова карта за да я настроиш така че звука който излиза от китарата да се чува през говорителите , които ползваш за компютъра си. Едва след това може да потърсиш из нета , информация за Гитар Риг , за какво служи, как се ползава, от къде може да се купи и т.н. Ако установиш че този софтуер ти върши работа, няма да имаш нужда от процесор, защото на практика той е точно това. В общи линии това. Надявам се да е от полза .Обяснението ми не е досатъчно изчерпателно , за да се справиш напълно, но щом имаш компютър вече, знаеш как се ползва, би трябвало да можеш да се ориентираш как и къде да търсиш по-подробна информация. Успех. Редактирано Декември 15, 2008 от ultramega Цитирай
Valserp Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Ако нямаш, обаче по-хубава звукова карта(то-ест - ползваш си вградената в дъното), свиренето с някаква програма ще ти е болка в гъзъ(закъснение на звука, основно, не съм сигурен дали може да се оправи ако аудио-то ти е вградено). Има задоволителни-за-начинаещ процесорчета в 150-левовия диапазон. Можеш да включваш процесора в микрофонния вход на PC-то и да си дрънкаш спокойно, а ако искаш да свириш някъде другаде - взимаш си процесорчето и тичаш. Цитирай
GOTHIC Отговорено Декември 16, 2008 Автор Отговорено Декември 16, 2008 Можеш да включваш процесора в микрофонния вход на PC-то и да си дрънкаш спокойно, а ако искаш да свириш някъде другаде - взимаш си процесорчето и тичаш. Това ми беше въпроса.Мерси! Благодаря и за всичкото останало инфо. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Нека да е в линейния... Цитирай
Muteriac Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 И на мен ми е интересно защо в микрофонната букса, а не линейната? Цитирай
GOTHIC Отговорено Декември 16, 2008 Автор Отговорено Декември 16, 2008 А разлика в звука има ли дали ще е през процесор или направо в компа? Цитирай
Tomcat Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Аз лично ръгам китарата(така де кабела на китарата) във входа за микрофон на компа и ънмиутвам микрофона от опциите и готово Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 Процовете имат линеен сигнал на изхода, затова трябва да се включват в линейния вход на саунд картата. Елементарно и логично. П.П. Ако някой се засили да пише "Е аз откъде да знам?" - да прочете упътването на проца си! Цитирай
Recommended Posts