Mark Avrelii Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 Здравейте, според мен е по добре да се свири на концерти, защото там публиката е дошла с нагласа да СЛУША авторска музика а и не се сервира алкохол в клубовете след опеделено количество алкохол, хората предпочитат да си клатят главите на познати неща(кавъри).Случвало ми се е дори да си поръчват песни като на свадба Какъв е смисъла да се правят авторски парчета за клубовете тогава. Няма какво да го разискваме - ясно е, че клубовете са мястото от което се стартира. Свиренето на концерти е много по-трудно за организиране, много по-скъпо, изисква много повече реклама. Във всяка е да книга, описваща историята на някоя известна вече банда е описано как са почнали - от клубовете. И в цивилизования свят си има клубове, където се свирят кавири, и такива където се свири авторска музика, че и такива в които се свири всичко. Но свирене му е майката - при това пред публика. Единственото място, където може лесно да се представи пред публика една нова, неизвестна банда - това е клуба. За това клубовете трябва да ги има, да има сцена за групите. А за да ги има клубовете, те трябва да оцелеят. За това мислете също. Айде със здраве и свирете! Някак това представяне или стартиране в клуб нещо не ми се връзва споделям личния си опит. Лично за мен по-голяма полза имаше свиренето по Мото рок събори от коклото по клубове изключвам един два събора повече хора ни видяха и със сигурност е по-добре от клубовете дори да си подгряваща група никому неизвестна.Първо голяма сцена много повече хора и яка публика.А в клуба в да влезнат максимално 100 човека при тая криза и отлив на хора по тия места честно да си кажа в клубовете никак не е за старт.Това си е мое мнение на база личен опит. Цитирай
temerut Отговорено Ноември 13, 2009 Отговорено Ноември 13, 2009 (Редактирано) +1 и Аз съм на това мнение по добре фест или мотосъбор поне има хора и става купон за разлика от клубовете Редактирано Ноември 13, 2009 от temerut Цитирай
Slinky Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Пак я подкарахме старата песен на нов гласявно летните " Ремонти " на клубовете приключиха и следват серия от яки концерти пред 15 - 20 пияни ентусиасти особено се лансират групи дето да заместят диджея щото е по евтино групата да свири на вход а диджея иска хонорар а групите да си свирят само сцена им дай и ги остави и им глеай саира иначе по света може а се тръгва от клубовете но у нас от клуба си отиваш в къщи обикновенно с 5 лв в джоба и толкова и трябва да си особенно щастлив от това щото така се прави по сета Значи гледах някакви ваши изпълнения и за вашата банда вероятно това с петте лева си важи. Но то си важи за вас. Толкова си можете - толкова фена събирате. "Гроздето е кисело" - казала лисицата. При мен си се събират по 60-70-80 фена, доволни са от групите, които свирят, групите са доволни от хонорара, който получават. Така че въобще не ме интересува твоето "уникално" мнение. Уникално, защото така си мислиш ти и група съветски учени. Сега се наблюдава възраждане на сцените за свирене на живо. Прави ми впечатление, че в големите градове, вече има сигурно по повече от 10 сцени - само тази есен сигуро се откриха поне по 4-5 нови клуба и в София, и в Пловдив. Най-хубавото обаче е, че има и клубове в провинцията. И за твое най-голямо неудоволствие продължаваме да съществуваме. Айде със здраве, действайте, свирете, пък като се подготвите се обадете. И имай пред вид, че все повече ще се свири на вход. Вече почти няма да има твърд хонорар. Като си добър и си докараш много фенове, ще вземеш голям хонорар. Като си некадърен, ще вземеш малко. Да не казвам и никакъв, щото ако ми изгониш хората от клуба, просто ще ти спра изявата. Ако някоя група свири така, че хората да не искат въобще да платят вход и си тръгнат, за какво ми е такава група? А има такива групи - повярвай ми. При това не малко. Значи идеята на клубовете е - добрите групи да стават още по-добри, по-известни и да печелят популярност. Също така да си плащат разходите за изявата. Че от свирене по клубове няма да се забогатее, това е ясно. Но може да се изкара някой и друг лев, да си платиш пътя, яденето, спането, че даже и да остане. Но пак повтарям, това ще бъдат добрите групи. Ето - миналата седмица при мен свириха Конкурет - напълни се клуба, оправихме си сметките с групата точно така, както се бяхме разбрали. Снощи свириха Епизод - напълни се клуба - оправих си сметките с бандата. И в последно време си е така - и аз съм доволен, и групите са доволни, и феновете са доволни. Това че ти не си доволен, си е лично твой проблем. Цитирай
jiro Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Хахаха Слинки направо ме разплака от смях!Абе ти на кой разправяш тези смехории.В Ботевград 70 / 80 човека в клуба.Те в София са по 50 тина.Конкурент явно много са го закъсали щом свирят на вход при тебе,същото е и с Епизод,не ни ги разправяй на нас тези глупости!!!А това за свиренето на вход ,чул си че в София се събират някои от шефовете на клубове и си правят уговорки да се свири на вход и сега вече се правиш на велик и ти , ама не си в София.Обиди и тям подобни към групите едвали ще увеличат посещаемостта в клуба ти.Аре със здраве. Цитирай
temerut Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) Слинки добре че не чакам на такива като теб "умници" надали някога ще просвириш и наполовина на това което свирим с моята група така че глеай си умрелия клуб и не се заяждай с мен а твоето мнението си го запази за себе си Редактирано Ноември 15, 2009 от temerut Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Хахаха Слинки направо ме разплака от смях!Абе ти на кой разправяш тези смехории.В Ботевград 70 / 80 човека в клуба.Те в София са по 50 тина.Конкурент явно много са го закъсали щом свирят на вход при тебе,същото е и с Епизод,не ни ги разправяй на нас тези глупости!!!.... @Jiro - щом Конкурент и Епизод с закъсали (аз съм далече и не мога да знам) - да разбирам ли товава, че твоята и на @temerut групи са по-добри? И са по-добре от тези закъсали? И че е под вашето достоинство да свирите пред 70-80 човека (или за парите, които биха дошли от вход при такава публика)? Твърдо съм против личните нападки и разправии, но в тезата на @Slinky има нещо вярно: едни групи пълнят клубовете, други - не. И на последните обикновено клубовете са им виновни. Цитирай
jiro Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Бицев не съм казал че Конкурент са закъсали, а за това кои групи са по -добри ,публиката предценява.Исках да кажа че Слинки си измисля някакви чудни цифри на посещаемост.А ти май не си прочел какво точно съм написал ,а бързаш да се захапеш с мен! Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Бицев не съм казал че Конкурент са закъсали, ... Не си казал, че са закъсали, а само си казал: > "Конкурент явно много са го закъсали щом свирят на вход при тебе,същото е и с Епизод..." Последно казал ли си, или не си казал? П.с. А аз с никого не се 'захапвам' - зададох въпрос. Аз съм тук, за да науча повече за картината в България, която след дълго отсъствие и от разстояние не ми е съвсем ясна. Цитирай
temerut Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) Всеки чул не дочул пише брише от спам темата се усра както му е реда Бицев нито те знам нито имам нещо против теб Това за клубовете и сцените които прелагат ми пределно ясно 15 години съм си изгубил по разни дупки така че ако си по в час пиши ама обективно . А иначе всеки а се спасява както му изнася никой на сила не кара групите да свирят където и да е Като гризнеш дървото 10 пъти ще ти дойде акъла Иначе купон да става на чужд гръб 100 тояги са малко Редактирано Ноември 15, 2009 от temerut Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 ^ Не те разбрах, би ли пояснил? Цитирай
temerut Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) Ти колко пъти си свирил в клуб Аз съм свирил 3 - 4 вечери седмично повече няма какво да кажа Редактирано Ноември 15, 2009 от temerut Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 (Редактирано) ^ Ами свирил съм и по 6 вечери седмично, по времето когато у нас не им казваха клубове (ти може и да не помниш това време). На нощните увеселителни заведения по мое време им казваха "барове", после "дискотеки" - но си е все същото: свириш пред хора, които може и да не са дошли зради твоята музика и в резултат вземаш някакви пари. (Имаше и "клубове", но те пък бяха квартални 'клубчета' дето свиреха ученическите групи. Думата понякога се използваше и за студентските култури клубове - в някои се свиреше и рок музика; например в клуба на Университета свиреха от дъжд на вятър и най-елитните групи на страната; не мисля, че такива клубове се дискутират в тази тема). А в чужбина (не съм в България от 20 години), понеже си имам и други занимания - само по 1-2 пъти седмично. Тук хората, които го правят по-сериозно (аз го правя само за кеф) свирят и по повече, вземат и те някакви пари - винаги и единствено (!) "на вход". И гледат на това, както беше подкарал авторът на темата - като на стъпало за по-сериозни начинания. Някои си остават на това стъпало. Но такъв е живота - нима не е така с всяка професия? Защо питаш, ако спорим - който има повече свирения в седмица - той ли е прав и печели спора? Ами - печелиш, тогава! Редактирано Ноември 15, 2009 от Бицев Цитирай
temerut Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Абе човек Аз живея в София и в момента тука в клубовете влизат по 10 - 20 човека независимо кой свири и кой ден от семицата е А цяло лято са в ремонт защото никой не ходи там За старт от клуб не съм чувал даже а продуцент никога не е стъпвал там това е голата истина В момента свирят по 2-3 групи на вечер за да съберат хора На вън може да се почва от клуб но тука това не важи Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Интересно ми е, с какво се обяснява такава отчайваща липса на хора по клубовете. С качеството и актуалността на поднасяната музика ли е свързано или има други причини? Аз не съм свирил по клубове в България от 99а насам, като изключим два-три инцидентни гига това лято, на които публиката си беше супер ( но не беше в София ) и не мога да преценя. Цитирай
Бицев Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 Учудва ме да са празни клубовете, защото там се ходи за пиене и веселба, а дори в криза народът не се лишава от тези именно необходимости (може книги да не си купят и на теаър да не идат, но поркането и купоните са 'хляб насущний'). Като за последен път прескочих до София в началото на лятото, до клуб не стигнах, но кръчмите бяха препълнени (даже си помислих - откъде намират кинти тия хора, нали уж било криза?). А в предни години съм ходил и в клубове - и все са били пълни, независимо дали е свирила група или не. А на популярни групи знам, че идваше много публика и препълваше клубовете. Ако споменатият отлив тази година е повсеместен (дали е?) - на какво може да се дължи? Кой друг вид увеселение (с алкохол и музика) е отнел публиката на клубовете? Цитирай
Recommended Posts