Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

За свиренето по клубове

Свиренето по клубове дава възможност за директен маркетинг на нови песни,

.....Ако е поканена подходя6та публика....

свиренето по кораби и подобни увеселителни заведения е подходя6та

стартова позиция ,за6тото осигурява времеви ресурс за артиста.

Време за упражнения и композиране и маркетинг под формата на рецензии .

Въпросът е колко време се стои на старта?

• Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Толкова, колкото е нужно на света да открие таланта на Гупата ( артиста ), ако разбира се същите правят нужното за презентират своя продукт, в случая творчество или пък колкото Групата ( артиста ) да открие че няма достатъчно пазарен потенциал по една или друга причина (най често липса на талант или бизнес нюх, а най често и двете) и следователно не е конкурентно способна.

• 2 weeks later...
Отговорено

Важно е какви цели си си поставил и дали ги преследваш.Трябва наистина много да можеш за да си конкурентноспосбен и да си доста упорит,за да постигнеш нещо,а не като някои надувки дето не могат да обелят два тона и самочувствието им е до небето.Ето сега вече има интернет и не може да кажеш,че си от забутан град и скъсвате яко с бандата ,обаче няма кой да ви чуе.Тоест искам да кажа че сам можеш да се продуцираш и нещеш ли някой слънчев ден да те забелжи японски мениджър и да ти предложи договор.Звучи смешно ,ама за мен това е полужението.Та така стоиш подготвен на позиция(старта)и чакаш като кацне птичето да не го изтървеш:greenangel:

Отговорено

моето мнение е, че не трябва да се свири с мисълта как някой ден ще те чуе чичко паричко и т.н... музиката е като секса - докато го правиш трябва да му се отдадеш напълно и не трябва да мислиш как ще го правиш утре, защото "утре" не е важно. Ти живееш(свириш) днес...

...май много ме изби на философия :)

Отговорено
моето мнение е, че не трябва да се свири с мисълта как някой ден ще те чуе чичко паричко и т.н... музиката е като секса - докато го правиш трябва да му се отдадеш напълно и не трябва да мислиш как ще го правиш утре, защото "утре" не е важно. Ти живееш(свириш) днес...

...май много ме изби на философия :)

Ако не си забелязал има въпрос в началото и той е докога да стоиш на старта и мисля че точно на това съм отговорил.Това да живееш ден за ден си е твоя работа,обаче вземи помисли и за утре щото,не всичко се случва от самосебе си!Имаче една приказка "утре започва от днес" и е доста вярна.

• 4 weeks later...
Отговорено
За свиренето по клубове

ми ман, то в бегето свиренето по клубове е като свиренето по кораби в чужбина. има групикоито се счупват да свират като маратонци- колко софийски клуба ще обиколят за месец състезание. после се чудят защо им ходят по 10-20 човека публика от приятели само. и практически винаги стоиш на старта. не отлепяш изобщо.

Отговорено (Редактирано)
За свиренето по клубове

ми ман, то в бегето свиренето по клубове е като свиренето по кораби в чужбина. има групикоито се счупват да свират като маратонци- колко софийски клуба ще обиколят за месец състезание. после се чудят защо им ходят по 10-20 човека публика от приятели само. и практически винаги стоиш на старта. не отлепяш изобщо.

Най накрая . Свиренето в клубове си е чиста загуба на време и пари нито е реклама просто репетиция пред 10 15 души

дори не е старт по скоро фал старт с корабите е подобна ситуацията

по добре човек да си насочи енергията и средствата към записи поне нещо ще му остане след време

Редактирано от temerut
  • 10 months later...
Отговорено

музика за концерт ,музика за клуб и музика за банкет са

3 ч е с т о различни неща.

понякога има малки съвпадения.

аранжимент за концерт,за клуб и за банкет също,

както и пазарът на горните...

но понякога има съвпадения.

в клуб може да се афишира стил поне,на кораб може да се подбере

подходящ момент за определена песен и пак да разберем дали работим

в правилна посока...

проблемът е по скоро в желанието отколкото в парите.

ако желанието е да правим концерти за определена публика,

колкото може по често , то трябва да разберем дали тази публика

харесва песните ни.,..после да търсим контакти с другите представители

на жанра и бизнеса които сме си избрали.

просто е 1,2,3...

Отговорено

След като няма музикален бизнес, записването на албуми става безмислено,а продаването им мечта и свиренето по клубове остава единствената възможност където хората да те видят и оценят.Всяка музика си има фенове,така че и всяка група свиреща даден стил ще ги намери.Вече записите остава да се продават на самия концерт щото в интернет едва ли.За корабите няма какво да кажа не съм ходил,но от там можеш да изкараш пари с музика която не ти понася и да хванеш морска болест от такъв експириънс.

Отговорено

продаването на носители в магазин може би....но,

билети,реклама,мерч,...всичко е безмислено без запис.

1.запис.->интернет

2.концерт или клуб(има разлика)

3.пак запис

свиренето по кораби дава времеви и финансов ресурс ,както по горе казах.

как ще бъде използван си решава всеки за себе си.

за банкети по нашите балкански ширини ясно е ,че се търси предимно балканска музика,но

клубове и банкети са на 1 во ниво.

успех на всички ,които са тръгнали към 2ро.->концерти

• 2 weeks later...
Отговорено

Здравейте, според мен е по добре да се свири на концерти, защото там публиката е дошла с нагласа да СЛУША авторска музика а и не се сервира алкохол в клубовете след опеделено количество алкохол, хората предпочитат да си клатят главите на познати неща(кавъри).Случвало ми се е дори да си поръчват песни като на свадба :girl_cray2: Какъв е смисъла да се правят авторски парчета за клубовете тогава.

Отговорено
Здравейте, според мен е по добре да се свири на концерти, защото там публиката е дошла с нагласа да СЛУША авторска музика а и не се сервира алкохол в клубовете след опеделено количество алкохол, хората предпочитат да си клатят главите на познати неща(кавъри).Случвало ми се е дори да си поръчват песни като на свадба :girl_cray2: Какъв е смисъла да се правят авторски парчета за клубовете тогава.

Няма какво да го разискваме - ясно е, че клубовете са мястото от което се стартира. Свиренето на концерти е много по-трудно за организиране, много по-скъпо, изисква много повече реклама. Във всяка е да книга, описваща историята на някоя известна вече банда е описано как са почнали - от клубовете. И в цивилизования свят си има клубове, където се свирят кавири, и такива където се свири авторска музика, че и такива в които се свири всичко. Но свирене му е майката - при това пред публика. Единственото място, където може лесно да се представи пред публика една нова, неизвестна банда - това е клуба. За това клубовете трябва да ги има, да има сцена за групите. А за да ги има клубовете, те трябва да оцелеят. За това мислете също.

Айде със здраве и свирете!

Отговорено (Редактирано)

Пак я подкарахме старата песен на нов глас

явно летните " Ремонти " на клубовете приключиха

и следват серия от яки концерти пред 15 - 20 пияни ентусиасти особено се лансират групи дето да заместят диджея щото е по евтино групата да свири на вход а диджея иска хонорар

а групите да си свирят само сцена им дай и ги остави и им глеай саира

иначе по света може а се тръгва от клубовете но у нас от клуба си отиваш в къщи обикновенно с 5 лв в джоба и толкова и трябва да си особенно щастлив от това :greenangel:

щото така се прави по сета

Редактирано от temerut