docc Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 (Редактирано) Ако трябва да се доверя на посочената демонстрация - не бих взел нито единия! От впечатления наживо и лично съм на мнение, че 5150 си заслужава вниманието при всички положения, а също и че е един (от немногото) изключително оптимален вариант като цена/качество (доколкото се намира на second hand предлагане). За Bugera - не знам. .... а като че ли и не искам, да знам! П.с. Също така съм и упорито into селянията (Fender + Marshall)! Редактирано Ноември 10, 2008 от docc Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 10, 2008 Отговорено Ноември 10, 2008 И аз бих взел Пиви-то, някак си по-плътно ми звучи и с повечко среди, които са доста важни за общия микс, докато Бугера е някак си по-"гъгнещ" и глух Цитирай
AXE Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Ще ми е интересно да се появят аудио семпли, на които не пише от кой от двата усилвателя са Цитирай
TONY Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Да, да... Fender + Marshall = Мечтата на селянина Знаем ги тия. А теста знам, че не е особено изчерпателен, и мен ме издразни това с настройките. Но определено могат да се чуят разлики в звука, които се съмнявам, че ще могат да се обработят "качествено" с еквалайзър. Абе, в.йчо , целят рок значи е една ГОЛЯМА СЕЛЯНИЯ. АЙДЕ НА СЕЛО - back to the village Bugera -нямам мерак (ако ми подарят няма да го откажа, ще го поразвъртя месец два и после ще го продам) 5150 - бих го взел заради Ван Хален звука, става и за тежък метъл. Имайте предвид, че клийна му не е кой знае какво и върши работа, само колкото да се свирят чистите партии на Ван Хален, а той не набляга на клийна. Доста транзисторни ампове ще бият 5150 на тема клийн. Цитирай
bratmito Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Като сме на тема Бугера,как се представят тея усилвтели с винтидж звуците?Имат ли някакъв винтидж/крънч канал и добър ли е?Всички ли са копия на Peavey? Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 11, 2008 Автор Отговорено Ноември 11, 2008 (Редактирано) Ами те имат 4 модела 333 - Копие на Peavey JSX 333XL - Уж подобрена версия на 333, с нойз гейт(който не работи) и XL Mode(който също не работи) - http://uk.youtube.com/watch?v=vpzLxmA45HA 6260 - Уж копието на 5150, но явно нищо подобно. 6262 - На външен вид прилича на 5150+, но Bugera твърдят, че това е ампът, който покрива всички стилове - http://www.bugera-amps.com/Products/6262.aspx Пичовете в Harmony Central казват, че 6262 е същата хава като 6260, само че с малко повече бас и еквалайзър за всеки канал. Редактирано Ноември 11, 2008 от Valserp Цитирай
TONY Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Накрая ще променим поговорката за вълкът и козината, така : Скунксът миризмата си не може да скрие , смърди, та се не трае. берингер, не бугера да се кръстят, ами каквото и да измислят, ще си останат БЕРИНГЕР и на излизане пуснете казанчето Цитирай
Tomcat Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 По моето скромно и непрофесионално мнение 5150 ми звъчи кякакси по-чист звука докато на 6260 е някакси по-тежък звука за по-хеви метал,ама тва е само спорет мен Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 11, 2008 Автор Отговорено Ноември 11, 2008 Е, чак толкова да са насрали ампа не ми се вярва...Ще чакаме по-качествени семпли . http://www.netmusicians.org/?search=bugera+6260 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Ако наистина звучи като на семплите, за много музиканти това би било съвсем приемлив лампов амп. Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 (Редактирано) С тези по-качествените семпли е по-приемливо, но все пак си е Беринджър...не робувам на марки ни най малко, но когато нещо е толкова нестабилно, то е ненадеждно за употреба...ако имам такава глава и я кача в колата за да я закарам до друг град за концерт и не щеш ли по пътя ми се откърши някое от копчетата на еквалайзера, примерно, чий ше го дяна като се изтипосам час-два преди концерта с почти неизползваема глава? Нямам намерение да "захранвам" марката - живи и здрави, да продават и хората да им се кефят - ама моя 100 вата Рандал, да ме молят за 1на такава нова глава не го давам... Нека помислим върху въпроса дали тази марка не е всъщност едно менте, и какво всъщност означава менте? Еми за мен маратонки от 15 кинта от пазара, на които пише Адибас са менте. И с тази марка е същата работа - продават усилватели правени може би горе долу по схеми на известни такива, на по-ниски цени и от по-некачествени материали. Концепцията е същата...амп(маратонка) ама усещането не е... Естествено има си потребители и за 2та продукта...няма лошо Редактирано Ноември 11, 2008 от chris_barnes Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Кало, бате, по отношение на Берингер си ми говорил много лоши неща, така че за добро или лошо - робуваш на марки. А колкото до примера ти, аре ся да не са направени от пластелин тия кубета. Все ще имат някви готини продукти. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 (Редактирано) Кое е устойчиво и кое не е, ще си проличи с времето от юзър ревютата. Някъде си чел, че се трошат ли? То по принцип беринджър не се славяат като най-издържливите, но пък за издържливостта на амповете им аз поне нищо не знам. Ако са обикновени потенциометри врътките, едва ли ще се трошат повече от по-евтините ампове на други фирми. Все пак, ако цената му е човешка, сигурен съм, че ще намери прииложение ампчето. За сега, струва ми се, говорим на базата на предубеждения или предположения. Като му се яви схемата и някой го разбъзика, ще се види що за амп е отвътре. Иначе относно продуктите на беринджър - да, по-евтинички са и имат някои не особено добри попадения, но пък други от ефектите им звучат приятно. Мисля, че главния им кусур(на педалчетата/процесорите) е, че са малко по-механически неиздържливи. Иначе, като се замисля и процесорите на Zoom се бъгват много често след някоя друга година, обаче никой до сега не ги е оплюл като ненадеждна марка, което според мен няма да е твърде далече от истината, особено що се отнася до 707-миците им... Редактирано Ноември 11, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
HRS Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 (Редактирано) Bugera звучи доататъчно добре за 500-те долара, които струва. Все пак не всеки има пари за Меса Буги или Кранк или там каквото и да е от този клас. Няма нищо лошо в това, че на пазара вече има бюджетни лампови усилватели, които струват колкото някое транзисторно кубе с моделиращи ефекти. Все пак, ако човек си поиграе ще докара желания звук дори и с Бугера. И все пак остава въпроса с надеждността Редактирано Ноември 11, 2008 от HRS Цитирай
synchu Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 ^^Aз пък имам преки наблюдения върху издръжливостта на едно усилвателче Б, което притежавах за кратко. На първата седмица изгоря некъв чип, който го сменяха две седмици. Пак се скапа и пак две седмици го сменяха. След третия път го продадох и му смениха след това цялата електроника (с въобще друга схема, т.е. кутията и говорителя влязоха в употреба). Звукът не беше откровенно гаден (когато работеше). Иначе всекиму своето - ако ти харесва Бугера - Бугера... Цитирай
Recommended Posts