Jump to content
Българският форум за музиканти

Yngwie Malmsteen Stratocaster Meets H&k Tubeman Ii


Jordan_J

Recommended Posts

Едно кратко видео с въпросния страт, понеже няколко човека ме питат вече. Малмстийнския страт съм включил през Тюбман 2 и дилей БОСС ДД-6. От преампа в едно малко комбо за бас (упс! :cheers2: ) :metalist:))

 

Малко сякаш не можах да се концентрирам в/у китарата, понеже долу в краката сменям тоналностите с бас педалера и ме разсейва :music336:

 

Последния откъс е кавър (естествено), за който ползвам бекинг-трак. Нищо претенциозно като цяло - просто за тези, които ме помолиха за кратък семпъл/видео.

 

Ето линк: http://www.youtube.com/watch?v=--7HJwCw8MQ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ами тази китара за един инструменталист може да се окаже инструмента на който се свири най-лесно, а другата крайност е - изобщо да не може да свири на нея.

Ако се увлечеш да стискаш здраво грифа - си обречен - изобщо не може да се свири - струните почват да бягат, да фалшивеят, и направо да излизат от грифа :cheers2:))

Но ако засвириш малко по-релаксирано като хват - нещата почват да си идват намясто. Аз още не съм и свикнал 100%, но не е трудно, важното е да я усетиш за какво става въпрос.

В първия момент като я хванах - не усетих никаква разлика ... Малко по-късно детайлите си казаха думата. Но все пак разликата не е чак толкова голяма с обикновен гриф, и тази китара определено не те прави по-добър китарист :music336: Напротив - може да те направи много по-лош, ако не я галиш :metalist:

 

Наздраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Предполагам че е страхотна както и цената й.. Аз съм фен на този тип грифове и съм приготвил 2 китари за скалопване :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав тон. Как е като състейн, чистият тон има ли типичният фендърски звук? (по скоро нюанс, че с тези хъмбакери под формата на сингъл койли надали :) ). С какъв сетъп и струни е сега китарата?

Още веднъж поздравления за чудесният инструмент.

:) Марио :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на вси4ки за отзивите! :godbless:

Марио, 4истия тон е най-добър на мидъл позиция - най-транспарентен и звънлив. На другите позиции е по-странен - все пак са вертикални бъкъри.

Струните в момента са .009 - .043, но съм изписал ве4е няколко сета с Малмстийнския сет на Дийн Маркли .008 - .048 :)

Просто искам да видя как е ;) Ако ми хареса - оставям китарата с .008 - .048

Състейна си е супер, нямам забележки. А брасовия нът придава допълнително интересен звънлив оттенък, освен по-острия тон, който така или ина4е си го има заради мейпъл фингърборда. Не мога да намеря "4" и "6" на тази клавиатура с датски лейаут, моля модераторите да ме извинят) :)

Когато полу4их китарата - 4естно казано не става6е много за свирене - високи струни, ниски адаптери ... Иска6е малко тунинг - поиграх си малко и сега е както трябва.

А цената наистина си е пладне6ки грабеж, за6тото нова в ГитарСентър.ком е 1550 долара. Слага6 транспорт 150-200, мито (кой го знае и него колко е), и става над 2000 долара.

Ами това е май, ако има не6то да съм пропуснал - питайте...

 

Поздрави!

 

Дан4о

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Данчо, може китарата да е била с Малмстийновския сетъп.

Доколкото знам, той свири с много висок action, така според него струните дишат и вибрират повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, ман. Едва ли - то си бе6е направо невъзможно да се свири :godbless: Аз поне не бих могъл да свиря с такъв сетъп на китарата. Но след като я оправих вси4ко е 6!! :godbless: Хаах ... :godbless:

 

Наздраве!!

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено не е моят тип инструмент въпреки, че Ингви е абсолютен китарен гений - въпреки това поздрави за прекрасния инструмент и за твоята страст да събираш класни инструменти и китарна и звукозаписна апаратура Данчо - винаги е полезно да вида твое мнение за даден инструмент или техника тъй като знам, че наистина са от първа ръка :punk_guitar::hysterical: Благодарско за ревютата които правиш и труда ти! Аз лично обожавам китарите каквито и да са те хахах ! :hysterical::hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.