Azwraith Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Леле хора това е вечният въпрос ебати ... аз немога да си обесня как някой може да каже че нещо е "най-" просто има различни хора и различни интереси съответно ... за едни примерно първият риф на Run to the Hills на Iron Maiden е велик а за други Enter Sandman на Металика ... различно е за всеки!За мен лично един великолепен риф е на Металика основният риф на песента Master of Puppets тоест които е в началото!Може би ще е по-добре да ги подредя в топ 5 или нещо такова 1.Master of Puppets - основен риф 2.Trivium - Dying in your arms пак основен риф 3.Machine Head - Davidian първият риф 4.Slayer - Dead Skin Mask първият риф - той е култов просто 5.Rage against the machine - Bulls on parade цялата песен е пълна с брутални рифове ... мързи ме да изброявам още ;) Цитирай
scum Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 (Редактирано) Ето и моят списък с любимите рифовки: Sodom - Agent Orange;Remember the Fallen;Тired and red;Magic Dragon; That's what an Unknown Killer Diarized;Tombstone;M16;Napalm in the Morning;Among the Weirdcong....абе не отричам,че са ми любимата група Megadeth - Hagar 18,Holy Wars,Wake up dead,Good Mourning - black friday,Peace Sells,Rattlehead и т.н. Slayer - Angel of Death(абсолютно всеки един риф от песента),Skeletons of Society(началния ми изяжда главата)...няма смисъл да изреждам нататък,вие си ги знаете песните EvilDead - Future Shock(рифове,рифове,сола и пак рифове...великолепно!!!)... S.O.D. - March of the S.O.D.(Макар и недотолкова добър китарист,който измисля най-простите и в същото време невероятни рифове-този е един от тях); United Forces Anthrax - Keep it in the Family( o.0 ...Иън е човекът);Among the Livin';Metal Thrashin' mad;I am the Law + още и още Assassin - Assassin (След великолепното акустично интро изведнъж изгърмява риф,който спокойно мога да нарека КЛАСИКА.) Sepultura - Inner Self,Desperate Cry,Dead Embryonic Cells,Arise,Mass Hypnosis(За жалост едни от последните добри рифове на Макс и ко) Coroner - About Life(ПОКЛОН!!!) Tankard - (Empty) Tankard (дън-дън-дъндъндън.... ) Взеха да ми изникват много рифчета у главата ,но в същото време взе и нечовешки да ми се спи.Лека! Редактирано Април 11, 2009 от scum Цитирай
Bozzich Отговорено Април 11, 2009 Отговорено Април 11, 2009 Tool - Lateralus, припева. Kultur Shock - Morto, под солото. Alice in Chains - Dirt, основния мотив. Вечни рифове... Sweet child of mine, може би, както и тоя на Voodoo Child. Но пак е адски много въпрос на вкус... Цитирай
hristov_hr Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 (Редактирано) В момента съм много зарибен по тази песен, така, че нея ще кажа. http://www.youtube.com/watch?v=-CHnUpvoBTE Редактирано Април 12, 2009 от hristov_hr Цитирай
billymilano Отговорено Април 13, 2009 Отговорено Април 13, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=-t0affoV5rI Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Април 21, 2009 Отговорено Април 21, 2009 Children of bodom - Downfall > all Цитирай
schOle Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Rammstein - Los (acoustic steel) E|- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - B|- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - G|- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - D|XX 1 3 0 1 3 0 1 3 0 1 3 555 A|XX 1 3 0 1 3 0 1 3 0 1 3 555 E|XX 1 3 0 1 3 0 1 3 0 1 3 555 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Четох, четох, пък я и аз да споделя мнение... За мен убийствени китарни рифове са: Iron Maiden - 2 Minutes To Midnight AC/DC - Thunderstruck AC/DC - Back In Black ManOwaR - The Gods Made Heavy Metal Metallica - Master of Puppets Metallica - Enter Sandman Metallica - Battery Nirvana - Smells Like Teen Spirit Iron Maiden - Fear of the Dark ... и още мноооого от този род, ама вече не ми се мисли Цитирай
Necrophagist Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 аз ще гласувам за следните: 1)Vital Remains - Born to Rape the World рифа започва от 2:07 2)Nile - The Language of the Shadows началото 3)Nile - Papyrus Containing the Spell to Preserve Its Possessor Against Attacks From He Who Is in the Water начало 4)Death - Without Judgement начало 5)Children of Bodom - Kissing The Shadows началото 6)Nocturnal Rites - One Nation рифа започва от 00:23 7)Necrophagist - Symbiotic In Theory самото начало 8)Necrophagist - Stabwound интрото 9)Kreator - Impossible Brutality,Suicide Terrorist,Murder Fantasies,One Evil Comes (A Million Follow) началото на песните.Този албум на kreator ме размазва по пода на гаража на село когато си правя колата Цитирай
AlexiLaiho Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 Това са едни от любимите ми рифове: Metallica - Enter sandman, Master of puppets, Battery, Wherever i may roam, Welcome Home, Motorbreath, ooo Creeping death задължително и т.н Megadeth - Symphony of destruction, TAKE NO PRISONERS !!! Death - абсолютно всеки риф от албумите Sound of Perseverence i Symbolic е уникален, и все пак Crystal mountain(велика), Bite the pain, Spirit Crusher, Symbolic, Lack of Comprehension и т.н Slayer - oldschool песните Raining blood, Angel of Death, Dead skin mask, War ensemble, South of heaven и т.н Pantera - Cowboys from hell, Walk Никой не е споменал Trivium, въпреки, че имат много добри песни Like Light to the files, pull harder on strings, Rain, Dying in your arms Judas Priest - Breaking the law(уникален), Painkiller, Electric eye и т.н Абе имам още много любими рифове от песни ама ме мързи да ги изброявам всичките, така, че това е една малка част от тях.А за "най-добър риф" не може да става и въпрос, тъй като всичките са добри, и все пак ако трябва да избирам, ще избера Crystal Mountain, дело на един от най-големите гении в историята на музиката Chuck Shuldiner RIP 1 Цитирай
billymilano Отговорено Април 23, 2009 Отговорено Април 23, 2009 НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯАЙТЕ ТОВА!!! НИКОГА!!!! Цитирай
dushkov Отговорено Април 23, 2009 Отговорено Април 23, 2009 За мен е Extreme - He Man Woman Hater. Очаквам на лични кой как се справя с рифа! П.С. Имам предвид рифа от началото на песента, а не солото преди нея! Цитирай
Annonnymоus Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 (Редактирано) bump! Определено началният риф на Freezing Moon (Mayhem) ми е от най-любимите! Редактирано Октомври 28, 2010 от Annonnymоus Цитирай
James Hetfield Отговорено Октомври 28, 2010 Отговорено Октомври 28, 2010 Metallica - Some kind of monster Толкова суров и груб риф не съм чувал сред хеви и траш нещата. Плътното звучене на китарите и баса, бавното темпо и ниската настройка (в С ако не се лъжа)... Нетипично грубо и сурово звучене за "кънтри банда с метално име", както някои ги подиграват. По грубо и от Kill 'Am All дори. Цитирай
Recommended Posts