Jump to content
Българският форум за музиканти

Какви палки предпочитате ?


Recommended Posts

  • Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И аз досега ползвах предимно 5А и 5В, но мисля че най-удобни ще са ми палките между двата модела като дебелина и малко по-дълги от стандартния размер. Дано успея да си намеря X5A na Vic Virth, мисля че това ще е палката за мен :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите ми палки бяха Nenta :greenball: Незнам дали имат различни модели, но на моите пише Nenta Power 3S. Наистина големи тояги са, но още са здрави и са малко по дълги от стандартния размер :greenball: Тогава като ми ги взимаха бях още малък и нищо не разбирах от палки, само си спомням даскала по ударни инструменти в училище викаше как ще свириш с тия палки бе :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз предпочитам леки палки или по точно да бъдат леки за моите ръце, защото за някой това което е тежко за други е леко и обратното.

 

От голямо значение за избора на палки е каква музика ще свириш като цяло метъл се свири с тежки палки,джаз със много леки ,ако пробваш да свириш в някой кл.орекстър примерно със Joey Jordison's model ще те изгонят :thumbs_up: и тн. за всеки стил си има нещо специфично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

зависи кой какъв метъл свири, но повечето метъл барабанисти, особено в определени стилове НЕ свирят с тежки палки, точно обратното :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия дни за ЧРД-то си получих (най-сетне) сигнатурния модел на Жожо Майер Vic Firth SJM. Интересни са, по-различни и много готини. Малко са по-къси и с особена глава. На сет не съм ги пробвал, но на падчето са супер просто!

Също взех и едни Vic Firth N5B (менте от 7 лева) да ги видя. Доста дебели и тежки, трябва да се тества кое/какво/как... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера се запознах с Valeto Venko Poromanski signature - много готини и удобни палки. Имат добър отскок и са сравнително лекички. Препоръчвам ги. Само дето здравината на Валето ни е известна на всички :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Именно-материала от който се правят Валето е тъп,мисля варен бук.Освен това поради факта,че е по-лек от "hickory" или "maple" моделите на известните марки,оставаш с лъжливо усещане и като се прехвърлиш примерно от 7А Валето на същите Вик Фърт или дори Зилджан,изведнъж осъзнаваш къде е истината :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.