Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ със сменяне на струна


Azwraith

Recommended Posts

Здравейте!Искам да ви помоля за малко помощ.Преди няколко месеца около 2 си зех нова китара - Jackson JS 30 Dinky и много й се радвам защото е супер готина наистина!Но днес ми се скъса 1рвата струна - Ми,и аз се намерих в шок и паника като видях системата на този звяр!Отворих капачето отзад,но не видях от къде мога да промуша струната за да сменя струната.Ако може да ми обесните как да извърша тази процедура ще бъда много доволен и благодарен!Мерси предварително.

Ето и снимка на китарата- http://i.data.bg/08/09/18/1159722.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струната се отрязва, пъха се в седлото и се затяга.

След като настроиш флойда трябва да ти е в хоризонтално положение.

Просто търси в нета(youtube, тоя форум...) за настройка на floyd rose.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ibanezrg370_100_33.jpg

 

 

 

Развии първо там дето е 1, после 2. Тя струната щом е скъсана може и да не спазиш тази последователност, ама за да свикваш направи така. Още отзад няма кво да пипаш и до там ше стигнеш. После се освободи от скъсаната струна, вземи нова, същия размер като старата естествено, по поста ти разбирам, че май не си й сменял струните на тая китара, та имай предвид била е (и още е) с 9ки. Та вземи новата 1ва струна, с клещи или нещо такова отрежи края дето е металното кръгче-топче, квото е там и пъхни струната там. После затегни, ама не прекалявай и горе вече си навии струната на ключа. След като свършиш с тва, си погледни китарата отгоре в смисъл все 1 свириш на нея, от тая гледна точка и виж дали флойда ти е изкривен. По-скоро не би трябвало да е, ама ако тогава вече отвори отзад и си правиш простата сметка: Ако е изкривен напред, значи струните дърпат повече от пружините, значи натягам пружините. Ако е назад, значи пружините дърпат повече от струните, съответно разхлабваш пружините. Преди да правиш каквото и да е бъди сигурен че горе си оключил 3те болтчета на горното заключване, после с отвертка тип "обикновена кръстата" развиваш или навиваш 2та болта на които се държат пружините. Имай предвид, че съвсем по малко трябва да се навиват/развиват, после идва настройване, проби, ако се налага пак го правиш тва и така. Ако си разбрал нещо от малко обърканите ми обяснения, пак не очаквай да се справиш лесно и бързо, ама тва не тряаа те притеснява, 1я път е тегаво. Та ако не се справиш или те шубе да бараш сам, щото и тва го има, тогава просто я занеси на някой дето има китара с флойд и готово.

 

 

 

мммм ползвах снимка на китара, различна марка от твоята, ама принципът е абсолютно същия, предполагам знаеш, ама все пак да кажа.

Редактирано от MrDeath
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ако не си свикнал да настройваш китара с "плаващо" тремоло в началото ще ти бъде кошмарно...най-добре се зареди с хладна бира и покани някое другарче с опит в тремолонастройването да ти покаже как става пиниза...а пък после сам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за съветите и отговара по темата :offtopic-001:Та сега ми идват на ум още някои въпросчета-Освен горе където е главата на грифа трябва ли да затягам нещо друго след настройка на (Настроивам си китарата с Гитар Риг и мисля че се получава но нз поне на мен ми звучи настроена.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гепих уаярлес, ама тва не е по темата. Не, няма къде другаде кво да заключваш. Нямам грам понятие от тоя гитар риг, ама сигурно си има тунер, та съответно гледаш си тунера и така. Освен тва като смениш струната, пробвай интонациите, тя китарата ако е нова и може и да не е сетъпната както трябва, ама може пък и да е. Гледаш празната струна като ти е ми или съответно каквато трябва да е на 12та позиция да е същия тон. Може да бяга мааалко в страни, ама малко. Ако е повече от малко (все относителни понятия) тогава става мътна и кървава. Не е нещо страшно сложно да се направи, просто е много бавен процесът, но няма как и без него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пичага със флойд си тва значи че трябва да отвъртиш дългия болт зад струната (не този над нея ) и тя сама ще изкочи (пази се :Д) ... после слагаш новата струна като преди тва и режеш топчето и после затягаш болта и навиваш струната :icon_shithappens: успех :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има 428 хил. текстови и аудио/видео туториала как се прави. Прегледай туй-онуй... :icon_shithappens:

 

Едит: Аз лично ги слагам с топчето горе при ключа. Пъхаш първо при ключа, теглиш надолу докато опре топчето. Долу режеш 4 см. зад мястото за затягане, пъхаш и завинтваш. После държиш струната в средата (покрай 20 и някой фрет) и затягаш горе ключа докато стане работата.

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за помоща и указанията,xoра!Търсих в YouTube за видеота как се сменя струна на такава китара, но явно не търся точно това което трябва. :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич преди два дена за два дена си сменях струните с 2 комплекта струни и накрая стана трябва само да опитваш щото опита си му е майката.Аз лично успях с това клипче ТУК!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.