SomeoneElse Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Oтносно двете снимки малко по-горе: На първата (12то прагче първа струна) - мисля, че шублерът показва 1,6 милиметра На втората (16то прагче първа струна) - мисля, че шублерът показва 1,4 милиметра... Какъв е тоя "обратен" наклон? Това ме навежда на мисълта, че наистина nut-а е много висок, а в същото време бриджа е свален по-ниско, от колкото е необходимо. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Още преди няколко поста писах, че този вариант може да се провери като се натисне някоя струна с пръст достатъчно ниско над 1-во прагче, или направо да си се натисне на 1-во все едно се свири и тогава пак да се измери екшъна над 12-то. Цитирай
Rezachka Отговорено Август 29, 2008 Автор Отговорено Август 29, 2008 (Редактирано) значи .. взех от гаража една триъгълна пиличка и пилнах малко каналите на бриджа, сега струните ги меря 1ва и 2ра с шублера и са на около 1.1 - 1.2мм и на 12то и на 16то прагче а бриджа не е максимално свален ! ;) и като опъна някоя струна на което и да е прагче няма бръждене.. сега ми харесва как е екшъна.. г/д като на старата ми китара но просто вече не е при мен за да ги сравня Редактирано Август 29, 2008 от Rezachka Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 (Редактирано) Добре, щом те устройва този вариант, значи всичко е наред! Приятно свирене! Редактирано Август 29, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Rezachka Отговорено Август 29, 2008 Автор Отговорено Август 29, 2008 Мерси на всички които ми дадоха съвети еееее начи ако не скъсам първа струна не може.. то от толко навиване и отпускане хаха ама те са ръждясали тея струни .. остава само да си купа едно ново комплектче и Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Може да се късат и от някой ръб на бриджа, останал след запилването. Тези ръбове се оправят най-готино с макетно ножче.след това можеш да капнеш и по една капка смазка там. Цитирай
Rezachka Отговорено Август 29, 2008 Автор Отговорено Август 29, 2008 Може да се късат и от някой ръб на бриджа, останал след запилването. Тези ръбове се оправят най-готино с макетно ножче.след това можеш да капнеш и по една капка смазка там. ами тя струната се скъса горе при ключа... аз внимавах за ръбове мисля че няма Цитирай
nip Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 @Rezachka Важното е да си хепи! Сам да вметна, че екшън 1,2 мм особено за 5 и 6 струна е малко малък. Както писах преди "стандартно" е около 2 мм., но пък щом няма бръждене супер! Ако се появи врътваш малко нагоре бриджа откъм дебелите струни и си готов. Хайде финиширай с настройките, слагай едни нови струни и почвай да стържеш - китарата предразполага като я погледне човек... Цитирай
Trysth Отговорено Септември 1, 2008 Отговорено Септември 1, 2008 Hillbilly, пич, по-полека. Моя Винтидж беше с 10-ки. Явно ги слагат както им падне. П.П. Малко неадекватен отговор, ама чак сега изчетох темата. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 1, 2008 Отговорено Септември 1, 2008 ^Моята ,а и на Същият от форума бяха с 9-ки,а и другите в магазина,които съм пробвал-това е тази година,твоята е по стара. Цитирай
Trysth Отговорено Септември 1, 2008 Отговорено Септември 1, 2008 ^Възможно е. Мойта гъдулка я взех миналия март-април. Цитирай
Rezachka Отговорено Септември 4, 2008 Автор Отговорено Септември 4, 2008 (Редактирано) Така.. по-на горе в темата се коментираше с каква дебелина са струните на китарата в магазина.. е аз сега си купих един комплект 10-46.. и мога да гарантирам че струните които свалих от китарата бяха най-малко 11ки .. разликата в дебелината можеше да се види с око даже.. тези 10-46 които сложих са по-тънки .. иначеее... сега като сложих новите струни даже свалих екшъна още малко и съм адски доволен от китарата.. се едно в ръцете ми има съвсем различен инструмент ...точно такъв търсех ;) хаа.. даже за първи път ми харесва дисторшъна от кубето .. Редактирано Септември 4, 2008 от Rezachka Цитирай
Recommended Posts