Rammkopf Публикувано Август 24, 2008 Публикувано Август 24, 2008 Здравейте, Въпросът сигурно е леко глупав, но удачно ли е да поръчам да ми резнат от дебеличък алуминиев лист нов pickguard, по кройката на оригиналния пластмасов и да го дам на прахово боядисване? Идеята е, че алуминиевото табло може да ми служи и като екран за гнусни брумове малко от малко (след като го заземя със съответния проводник, разбира се). Също така, интересувам се живо от качествена карантия (потенциометри и 5-позиционни превключватели) за Strat. Някой може ли да ме светне от опит на какъв производител да се спра? Благодаря предварително! Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 24, 2008 Отговорено Август 24, 2008 Карантията оригинална можеш да я вземеш от РФ. Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 24, 2008 Автор Отговорено Август 24, 2008 Карантията оригинална можеш да я вземеш от РФ. Там гледах оригинална, Fender-ска (надявам се). Говорим за нещо по-бутиково. Цитирай
Tomov Отговорено Август 24, 2008 Отговорено Август 24, 2008 Според мен няма смисъл никакъв. Ако имаше, големите щяха да го направят с екран. Някъде за целта лепят фолио. Аз съм с гард на Guitar Tech целия фолиран, капчица шум няма. Аз съм на страта и с ЕМГ-та, хъм канселинг, ама все пак... да не говорим и за разликата в цената. aluminium>>>>>plastic Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 24, 2008 Автор Отговорено Август 24, 2008 Според мен няма смисъл никакъв. Ако имаше, големите щяха да го направят с екран. Някъде за целта лепят фолио. Аз съм с гард на Guitar Tech целия фолиран, капчица шум няма. Аз съм на страта и с ЕМГ-та, хъм канселинг, ама все пак... да не говорим и за разликата в цената. aluminium>>>>>plastic А може и да го правят големите. Разликата в цената не ме бърка. Искам да стане естетично и да има някаква полза от него, ако действително екранира като хората. Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 24, 2008 Отговорено Август 24, 2008 Естетично?Ква е разликата с пластмасата като го минеш на прахово?Рамка на байк си виждал (за алу говоря)-същото е,а ако го оставиш натурал алу-то потъмнява,остави че лесно се драска. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 24, 2008 Отговорено Август 24, 2008 Полза от екраниране винаги има. При силно замърсения ефир от компютри, ключови захранвания, Wireless, WI-FI, GSM и още много други причинители на широкоспектърен шум, колкото е по-добра екранизацията, толкова по-добре. А ако се направи с добър дизайн - още по-добре. При елоксиране/ оксидиране на алуминий се получава твърд повърхностен слой, който е устойчив на надраскване, макар, че нашего брата и с него ще се справи... Има и вариант с полирана неръждаема стомана (неръждавейка). Тя по-принцип не е магнитна, така че не би влияла на работата на струните и адаптерите. Не знам дали пък някой феромагнитен материал няма да има положително/отрицателно влияние - някой дали е правил експерименти? Цитирай
Overdrive Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 (Редактирано) аз бих го хромирал или направо от полирана неръждавейка - като огледало да стане Редактирано Август 25, 2008 от Overdrive Цитирай
thurston Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 на мен доста ми допада идеята. Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 25, 2008 Автор Отговорено Август 25, 2008 (Редактирано) аз бих го хромирал или направо от полирана неръждавейка - като огледало да стане Hillbilly, разликата е в това, че се получава здраво табло (сегашното ми се гъне като юфка) с метален отблясък. И се връзва симпатично, поне както аз си го представям, с отблясъка от лака на китарата (след като се лакира и таблото, разбира се). Знам, че алуминият веднага се окислява и потъмнява и после седи грозно такъв. Предполага се, че боята и лака ще му служат като защитен слой срещу драскотини, а и няма какво да му се окисли след боята. Освен това, винаги може да мине през оксидация (без боядисване), за да стане "naturally black". И да се полира до огледална гладкост. Ако използвам стомана ... хмм ... 2мм стоманен лист спрямо 2мм алуминиев такъв, при едно и също лице на повърхнината ... кое ли ще тежи повече? Плюс т'ва, стоманата е магнитна и ще влияе на струните, според мене. Не само откъм "магнитно придръпване", но може и да действа като намотка на късо, като я заземя. Такъв як shield ще е, че даже и звук ме мо'е пробие през нея! Грам шум няма да има! О, още нещо - пластмасата старее, моята вече е понапукана и в процепите веч' е пожълтяла, покафевяла, поръждяла (около винтовете), погрозняла и поговняла. Бих си сложил дървен гард, в интерес на истината, но трябва да го фолирам после от вътрешната страна, а не ми се занимава да търся медни листи и т.н. Не, че няма да стане и със станиол от шоколад, ама ми писна да ям шоколади като улав, само и само да имам матрял за екран на китарата. Всъщност, най-вече ми е интересно дали някой е правил врътката с пикгарда, за да сподели преки впечатления. Защото тук сега сме се събрали само да гадаем. Дълбоко ценя мненията ви, но нека някой с опит да хвърли светлина по мъчното ми начинание, моля. Да не забравяме и въпроса с карантиите - не искам stock replacement, искам нещо в клас aftermarket tuning. За евтин Squier, да. Използвам възможността да БЛАГОДАРЯ БЕЗКРАЙНО на колегата Overdrive, който ми даде страшно готини и полезни насоки в тунинга. Редактирано Август 25, 2008 от Rammkopf Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Само пикгард можеш да направиш из тия рекламните фирмици, режат на лазар по шаблон/файл. След това с някое фолио... Аз купих от Томан един алуминиев самозалепващ се лист, но не пишеше размерите. Като пристигна се оказа може би 1/3 от нужното за китара с пикгард. Мисля да се опитам да го сложа на баса (там кухините са малки). Той има проводима боя, ама нещо не се държи ОК. По тоз въпрос - виждал съм Ibanez Prestige облицован с медно фолио и шумеше по-малко от моята китарка, която също е Ibanez Prestige и никога не бих казал, че шуми. Просто онази придоби шум -0 (минус нула)! Алуминиев пикгард не ми се вижда лоша идея, но докато не се пробва... Все пак трябва да се екранира И останалото в кухината, а не само пикгарда да е със станиол, защото екрана трябва да е отвсякъде и да не пуска навлеци тип Шумчо, Брумчо и братовчед им Микрофонийчо. Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 25, 2008 Автор Отговорено Август 25, 2008 Само пикгард можеш да направиш из тия рекламните фирмици, режат на лазар по шаблон/файл. След това с някое фолио...Аз купих от Томан един алуминиев самозалепващ се лист, но не пишеше размерите. Като пристигна се оказа може би 1/3 от нужното за китара с пикгард. Мисля да се опитам да го сложа на баса (там кухините са малки). Той има проводима боя, ама нещо не се държи ОК. По тоз въпрос - виждал съм Ibanez Prestige облицован с медно фолио и шумеше по-малко от моята китарка, която също е Ibanez Prestige и никога не бих казал, че шуми. Просто онази придоби шум -0 (минус нула)! Алуминиев пикгард не ми се вижда лоша идея, но докато не се пробва... Все пак трябва да се екранира И останалото в кухината, а не само пикгарда да е със станиол, защото екрана трябва да е отвсякъде и да не пуска навлеци тип Шумчо, Брумчо и братовчед им Микрофонийчо. За кухините в китарата, май, ще отиде фолиото от шоколадите ... Цитирай
Nikifena Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Ако ще е алуминиев пикгард, по-добре да е меден сигурно ще излезне няяяколко пъти по-скъпо, ама бъди гъзар! Най-добре наистина с неръждавейка -цена/качество, ама се цапа адски лесно и седи грозно с отпечатъци на пръсти. Имай предвид, че лазерното рязане на алуминий е скъпо. неръждавейката и тя не е много евтина, но се режи лесно на лазер -тоест лазера е евтин. И ако си решил да го мацаш прахово го направи от черна ламарина - най-евтино ще ти дойде. Според мен най-добре си го остави с пласмасата отпред Цитирай
Rammkopf Отговорено Август 25, 2008 Автор Отговорено Август 25, 2008 Ако ще е алуминиев пикгард, по-добре да е меден сигурно ще излезне няяяколко пъти по-скъпо, ама бъди гъзар! Най-добре наистина с неръждавейка -цена/качество, ама се цапа адски лесно и седи грозно с отпечатъци на пръсти. Имай предвид, че лазерното рязане на алуминий е скъпо. неръждавейката и тя не е много евтина, но се режи лесно на лазер -тоест лазера е евтин. И ако си решил да го мацаш прахово го направи от черна ламарина - най-евтино ще ти дойде. Според мен най-добре си го остави с пласмасата отпред Ей, ма'а му стара! Надявах се на позитивна развръзка. Идеята ми беше да не тежи много и да е различно от пластмасовия shit. Значи ще си търся оригинален, Fender-ски гард. Май на американските Fender Strat-ове им е по-дебело и кораво табълцето, отколкото на Squier Strat-овете. С такова впечатление съм останал. А вече е за смяна, пущината. 8 години ми е в ръцете и вече забелязвам как се е понацепило и пооцветило. Ники, щом е за гъзарията, аз мо'ем и от руско злато да си го напрайм, да го ева! То нали червенее от медните примеси ... Ше го измислим. Има време още. Засега само сондирам мнения на препатили и досетливи. Благодаря ви още веднъж! Поздрави, Калоян Цитирай
Басурендер Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 На стария бас си бях сложил от неръждавейка.Лазерно ортязана по чаблон. Тя е магнитно неактивна и не влияе на адаптерите. На неръждавейка май не може да се запоява или трябва скъпа техника. За това използвах медна пластинка подпъхната под ламарината за да я заземя.Шумът намаля драстично. Друг е въпроса , че не ме кефише. Приличаше на баса на орк. кристал или нещо подобно. Може би ако се боядиса е по-добра идея А! И ламарина 2 мм е много дебела...най-малкото трябва да и се направи фасет по ръбовете. Цитирай
Recommended Posts