Jump to content
Българският форум за музиканти

Blackheart All Tube 5w


Icarus

Recommended Posts

Бях се заканил да запиша нещо и да пусна тук, да се чуе новата глава. Еквалайзера на ампа е - ниски и среди някъде към 12 часа, високите малко повече, волюмето на 12 час някъде и то. В режим на 5 вата е (има и цъкалка за 3). Китарата е тяло от Пълдин, сменен гриф и адаптери от Yamaha RGX420. Първата половина на семпъла си играя само със сменянето на адаптерите - coil cut на нека, нормален режим на нека, и бридж. След това пускам и един С-амп от Наудио - отначало с настройки калифорниа/хай гейн/класик, към края пускам ж'цата на hot wired/center и става мазало. Шкафа е правен от Stoyko_Lisichkov, и е оборудван с един 12" Селешчън Супер 65.

 

Ей го дей и семпъла

 

Шъ извинявате за аграрното свирене, но това е положението.

 

едит: забравих да спомена, микрофонът е обичайния заподозрян - шур см57 - срещу центъра на говорителя, малко под ъгъл.

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Записчето е супер, много ме изкефи! И саунда е супер просто! Поне преди да се включи Санс-а. Нищо против тоя ефект - харесвам го много, но в тоя АМР не ми звучи добре. БДУ, в другата ми лампова машина включен направо в ФХ Лууп-а е доооста по-добре вече!

А свирнята ти хич не е аграрна даже - имаш още да работиш в тъя посока, така да се каже...* :hysterical:

Скоро и аз ще напускам малко семпли, но чакам да ми дойде атенюейтъра, понеже ще вземам аудио интерфейс под наем и искам да направя всички записи наведнъж.

П.П. Ако няма рима...ю ноу... tongue.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, малко е кофти с тия спийкър симулации в случая. Шъ го измислим номера на китаеца, но по-нататък. Иначе тая вечер може да запиша нещо със волюмето на макс :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мазня. :P

Имах предвид някакво драйв педалче с гейн на нула и левъл до дупка. Толкова ли нямаш някой китарджия покрай теб с подобно самосвалче? :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така. Записах отново. Микрофонът е пак шура, дирекшън към центъра на говорителя, еквалайзера е закован всичко на 12 часа, волюмето е до дупка, само сменям позициите на адаптерите сингъл нек/хъмб нек/хъм бридж. Няма абсолютно никаква обработка, каквото е влязло в пулта (там са нулеви корекциите), това е. Свиренето по традиция е още по-аграрно :)

 

Семпъл втори дубъл

 

едит: Наистина не се сещам за никой подходящ наоколо да го муфтя за бустър. Само некви процесори наоколо. Като взема заплата ще се обзаведа аз с нещо такова, само трябва да реша какво, че много бе.. Ха сега ме е яд, че продадох шредмастъра преди години :thumbup:

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вторият семпъл звучи доста задоволително, само че има прекалено много високи (или презънс?).

 

Чистите китари и на двата семпъла много ми харесаха. :)

 

А за бустър - разгледай Bad Monkey-то на Digitech (към 90лв) или нещо на Бос (SD-1, но може да ти се стори много тенекиен). Или най-добре Firesound МК II на N-Audio. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото до звука, еми за мене тези семпли не са абсолютен критерий. Малко съм субективно настроен след многократното обръщане на сигнала от дигитален не, цифров в аналог. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Само да спомена, че главата беше прилежно изтествана на нормална сцена, с китарния шкаф 1х12 от Стойко и според скромното ми мнение се справи отлично. Смених стоковите лампи с Електрохармоникс и звукна още по-гот. Тия дни евентуално ще запиша още някакво семпълче с новите ламби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като взема заплата ще се обзаведа аз с нещо такова, само трябва да реша какво, че много бе.. Ха сега ме е яд, че продадох шредмастъра преди години
Няма кво да се ядосваш-вътре има Един чип само-разчитат на марката за продаваемост..

Въобще Мarshall разчитат на стари лаври-и новите ампове са много далеч от старите такива,деа и комерса...

Аз като фен на Boss мога да ти препоръчам CD1 и DS1,а пък вързани като първия е за бууст става страшно :slap: ,естествено като се свали драйва е далеч от метъла,но изкарва дълъг тон.Всичко това е и до играта с лампите и настройката на ампа-всичко може да се направи-Ламбата рулира!

За електрохармоникс не съм съгласен,че са супер,но въпрос на виждане/слушане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Електрохармоникс са по-добре от стоковите на ампа. Засега толкова, нататък ще се пробва каквото ми докопат пръстенцата. Иначе шредмастъра ме кефеше, може да е проста схема с един чип и пет потенциометъра, ама ми звучеше гот. Естествено няма да се пробва само това, ш'съ търси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък ми харесаха ЕХармоникса. Пробвах ги в три различни джаджи и навсякъде се държат добре. Купих ги да тествам, защото в The Tube Store са на първо място в класацията. Запасил съм се със 7-8 марки пре и крайни и ще тествам скоро, но чакам да ми дойде атенюейтъра, че инак няма как да записвам в къщи на МАХ нива. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.