Icarus Публикувано Август 18, 2008 Публикувано Август 18, 2008 (Редактирано) Бях се заканил да запиша нещо и да пусна тук, да се чуе новата глава. Еквалайзера на ампа е - ниски и среди някъде към 12 часа, високите малко повече, волюмето на 12 час някъде и то. В режим на 5 вата е (има и цъкалка за 3). Китарата е тяло от Пълдин, сменен гриф и адаптери от Yamaha RGX420. Първата половина на семпъла си играя само със сменянето на адаптерите - coil cut на нека, нормален режим на нека, и бридж. След това пускам и един С-амп от Наудио - отначало с настройки калифорниа/хай гейн/класик, към края пускам ж'цата на hot wired/center и става мазало. Шкафа е правен от Stoyko_Lisichkov, и е оборудван с един 12" Селешчън Супер 65. Ей го дей и семпъла Шъ извинявате за аграрното свирене, но това е положението. едит: забравих да спомена, микрофонът е обичайния заподозрян - шур см57 - срещу центъра на говорителя, малко под ъгъл. Редактирано Август 18, 2008 от Icarus Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Записчето е супер, много ме изкефи! И саунда е супер просто! Поне преди да се включи Санс-а. Нищо против тоя ефект - харесвам го много, но в тоя АМР не ми звучи добре. БДУ, в другата ми лампова машина включен направо в ФХ Лууп-а е доооста по-добре вече!А свирнята ти хич не е аграрна даже - имаш още да работиш в тъя посока, така да се каже...* Скоро и аз ще напускам малко семпли, но чакам да ми дойде атенюейтъра, понеже ще вземам аудио интерфейс под наем и искам да направя всички записи наведнъж.П.П. Ако няма рима...ю ноу... Цитирай
kolio_k Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Машинката звучи много гот, особено като се има предвид габарита и. Поздравления и да си я ползваш със здраве Цитирай
Icarus Отговорено Август 19, 2008 Автор Отговорено Август 19, 2008 Така е, малко е кофти с тия спийкър симулации в случая. Шъ го измислим номера на китаеца, но по-нататък. Иначе тая вечер може да запиша нещо със волюмето на макс Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Супер! Напомпи и с нек'ав буустър, ако имаш. Ефекта е... МОЩЕН! Цитирай
Icarus Отговорено Август 19, 2008 Автор Отговорено Август 19, 2008 Е бустър нямам... Само с-ампа е Освен да вържа един вокс амплуг, ама не знам кво ще стане Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Мазня. Имах предвид някакво драйв педалче с гейн на нула и левъл до дупка. Толкова ли нямаш някой китарджия покрай теб с подобно самосвалче? Цитирай
Icarus Отговорено Август 19, 2008 Автор Отговорено Август 19, 2008 (Редактирано) Така. Записах отново. Микрофонът е пак шура, дирекшън към центъра на говорителя, еквалайзера е закован всичко на 12 часа, волюмето е до дупка, само сменям позициите на адаптерите сингъл нек/хъмб нек/хъм бридж. Няма абсолютно никаква обработка, каквото е влязло в пулта (там са нулеви корекциите), това е. Свиренето по традиция е още по-аграрно Семпъл втори дубъл едит: Наистина не се сещам за никой подходящ наоколо да го муфтя за бустър. Само некви процесори наоколо. Като взема заплата ще се обзаведа аз с нещо такова, само трябва да реша какво, че много бе.. Ха сега ме е яд, че продадох шредмастъра преди години Редактирано Август 19, 2008 от Icarus Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Вторият семпъл звучи доста задоволително, само че има прекалено много високи (или презънс?). Чистите китари и на двата семпъла много ми харесаха. А за бустър - разгледай Bad Monkey-то на Digitech (към 90лв) или нещо на Бос (SD-1, но може да ти се стори много тенекиен). Или най-добре Firesound МК II на N-Audio. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Колкото до звука, еми за мене тези семпли не са абсолютен критерий. Малко съм субективно настроен след многократното обръщане на сигнала от дигитален не, цифров в аналог. Цитирай
Icarus Отговорено Септември 1, 2008 Автор Отговорено Септември 1, 2008 Само да спомена, че главата беше прилежно изтествана на нормална сцена, с китарния шкаф 1х12 от Стойко и според скромното ми мнение се справи отлично. Смених стоковите лампи с Електрохармоникс и звукна още по-гот. Тия дни евентуално ще запиша още някакво семпълче с новите ламби. Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 1, 2008 Отговорено Септември 1, 2008 Като взема заплата ще се обзаведа аз с нещо такова, само трябва да реша какво, че много бе.. Ха сега ме е яд, че продадох шредмастъра преди годиниНяма кво да се ядосваш-вътре има Един чип само-разчитат на марката за продаваемост..Въобще Мarshall разчитат на стари лаври-и новите ампове са много далеч от старите такива,деа и комерса... Аз като фен на Boss мога да ти препоръчам CD1 и DS1,а пък вързани като първия е за бууст става страшно ,естествено като се свали драйва е далеч от метъла,но изкарва дълъг тон.Всичко това е и до играта с лампите и настройката на ампа-всичко може да се направи-Ламбата рулира! За електрохармоникс не съм съгласен,че са супер,но въпрос на виждане/слушане. Цитирай
Icarus Отговорено Септември 1, 2008 Автор Отговорено Септември 1, 2008 ^Електрохармоникс са по-добре от стоковите на ампа. Засега толкова, нататък ще се пробва каквото ми докопат пръстенцата. Иначе шредмастъра ме кефеше, може да е проста схема с един чип и пет потенциометъра, ама ми звучеше гот. Естествено няма да се пробва само това, ш'съ търси. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 2, 2008 Отговорено Септември 2, 2008 На мен пък ми харесаха ЕХармоникса. Пробвах ги в три различни джаджи и навсякъде се държат добре. Купих ги да тествам, защото в The Tube Store са на първо място в класацията. Запасил съм се със 7-8 марки пре и крайни и ще тествам скоро, но чакам да ми дойде атенюейтъра, че инак няма как да записвам в къщи на МАХ нива. Цитирай
Recommended Posts