xstyle Публикувано Август 18, 2008 Share Публикувано Август 18, 2008 (Редактирано) Имам въпрос свързан с доставката на томан.де. Ще си купувам китара от там но нямам кредитна карта с която да заплатя(баща ми няма), но познавам човек който има. Той живее в англия, но е дошъл за няколко дни в българия. Адресът на картата е в англия и се чудя дали може да поръчаме китарата за българия(някой такива сайтове пращат на адреса на картата)? Таа това ми беше въпроса. Мерси предварително! бтв сори за лошото обяснение, дано ме разберете Редактирано Август 18, 2008 от xstyle Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 Най-лесно ще стане ако направо си изкарате една кредитна карта . И без това е хубаво човек да има една . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prayer4eto Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 (Редактирано) По принцип, когато се купува от онлайн магазин, обикновено след като добавиш продуктите в кошницата, имаш процедура "checkout". Където попълваш адреса на доставката + начина на плащане. Сега погледнах, че thomann.de допуска освен кредитна карта - банков превод. На който както му е удобно. Ако човека има собствен акаунт там, може да си смени адреса на доставката. Не би трябвало да имате проблеми. Редактирано Август 18, 2008 от prayer4eto Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Orion Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 Абе верно ли за България трябва да гледаш цените в немския вариант на Томан-а?!? Аз едва днес видях,че като минеш през английското знаме е по-евтино /не с много, ама все пак/?!? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prayer4eto Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 ^ Ми нормално да е по-евтино. Цените на Бритиш версията са в английски лири, а лирата е 1.5 пъти еврото. Просто не отчиташ курса на деня Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Orion Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 Значи в немската версия има цени само в евро, а в английската версия има в евро и под него в лири, ама в немската версия са повече еврата!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 (Редактирано) ^Така е, ако в Thomann на английски нещо струва 379 евро, то в Thomann на немски струва 399. Но това са цени с ДДС (VAT) и може би в Англия ДДС-то е по-малко проценти. Редактирано Август 18, 2008 от Slav Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivo_tenev Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 Абе то и аз съм си харесал едно, две, че и повече нещица, ама ме дразни едно нещо - абе защо няма българско знаменце на тоя готин и евтин сайт Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ear-ache Отговорено Август 18, 2008 Share Отговорено Август 18, 2008 Имам въпрос свързан с доставката на томан.де. Ще си купувам китара от там но нямам кредитна карта с която да заплатя(баща ми няма), но познавам човек който има. Той живее в англия, но е дошъл за няколко дни в българия. Адресът на картата е в англия и се чудя дали може да поръчаме китарата за българия(някой такива сайтове пращат на адреса на картата)? Таа това ми беше въпроса. Мерси предварително! бтв сори за лошото обяснение, дано ме разберете Защо не попиташ самите Thomann? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 ^Така е, ако в Thomann на английски нещо струва 379 евро, то в Thomann на немски струва 399. Но това са цени с ДДС (VAT) и може би в Англия ДДС-то е по-малко проценти. Имаме човек познал верния отговор ДДС-то в UK е по-ниско. Гледаме немското "знаменце", защото Томан не са минали (което ме съмнява, но това е законовото обяснение) определен оборот, за да се регистрират по ДДС в БГ. Ако го направят, ще гледаме българско знаменце и с 1% по-високи цени, защото немското ДДС е 19%, а българското 20%. Към оригиналният питащ - ако познатият е редовен клиент на Томан, може и да му позволят адреса на доставка да е различен от този на кредитната карта. Иначе по принцип рядко правят изключение, заради риска от измами. Можеш да се регистрираш в сайта и да добави съответната китара към Wish List-a си (Merkliste на немски) и да изпратиш този Wish list на познатия по e-mail откъдето той има възможност да ти го купи и вероятно да го направи на адреса на който си си регистрирал account-a в Томан. Но това си е врътка и едно предположение като цяло. Най-лесния, бърз и безпроблемен вариант е изкарването на кредитна карта. Става бързо лесно и безплатно и в някой банки няма и такса за поддръжка първата година да кажем. Нищо не пречи след покупката да се закрие и картата, ако е чак такъв проблем. Другият вариант е банков превод, който обаче е значително по-скъп. Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 ...по-точно директно с кредитката е безплатно, а през банката е около 20 евро таксата за самия превод на парите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 Абе безплатно не е Ама да кажем, че е много евтино Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 Еми безплатно е. Никога не съм имал такса при онлайн плащане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 Еми възможно е Аз пък имам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
badValue Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 Еми безплатно е. Никога не съм имал такса при онлайн плащане. Еми възможно е Аз пък имам и двамата сте почти прави .... пример ... пейпал никога не ми наказва с такси ... но ако се опиташ гет.бг да платиш с КК ти казва нещо като .. "ще имаш такса от 3-4лв.(може и да е 10+ не си спомням точно)... а на гет.бг ако си с пейпал->5% такса така че на повечето места си пише как процедират .. със сигурност обаче ако пращаш с банков превод ще те накажат в зависимост от сумата но поне 10-15лв допълнително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts