DaftFunk Публикувано Август 14, 2008 Публикувано Август 14, 2008 Би ли могъл някой които има опит с Big-Muff или с "Литъл Биг Мъф" да сподели впечатленията си тъй-като възнамерявам да си закупя въпросният ефект. Казано накратко. Трябва ми мек и топъл драйв звук. Имам възможност да си закупя ефекта на изключително изгодна цена, а имам нужда от малко информация. Благодарен за коментарите педварително. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Прегледай ТУК мненията и оценките за ефектите, които те интересуват. Не давам директен линк, че има няколко версии. Едва ли има по-добро място за черпене на подобно инфо. Успех! Цитирай
Overdrive Отговорено Август 16, 2008 Отговорено Август 16, 2008 Имам Big Muff Pi, правен от мен и модван докато ми хареса. Ефекта звучи грубо, има много гейн и според мен става само за сола - ако свириш ритъм става шит indie/garage саунд. На малко гейн звучи като... shit - границата, на която почва клипването е много рязка - свириш леко и звука е чист, удряш по-силно и криви грубо, за това ако го ползвам вдигам сериозно гейна. Това, което не ми харесваше на оригиналната схема е, че звука беше твърде басов и самото клипване беше в ниските. Ползвах най-старата схема, доколкото знам в новите са коригирали малко тези неща. Надявам се да съм бил полезен. Цитирай
Nikifena Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 Мъфа е по метълски ефект. Както каза овърдрайв звучи остро. Звучи приятно, но с определените настройки и определената апаратура. За топ и мек звук по-добре е тюбскриимър според мен. Цитирай
kolio_k Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 В личната ми класация, за най омразен драйв, този заема видно място. Разбира се си е въпрос на вкус, аз харесвам по меките драйвове или пък наистина бруталните, а този е нито едното, нито другото. Цитирай
Slav Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 (Редактирано) То това всъщност се води fuzz педал, а мен такива хич не ме кефят ... звука е доста убит, ако мога така да се изразя. Не обичам такъв звук и никога не бих си купил тази джаджа. Редактирано Август 17, 2008 от Slav Цитирай
Overdrive Отговорено Август 17, 2008 Отговорено Август 17, 2008 Всъщност моя си го сглобих за 2 часа миналата година, понеже нямах работа. От тогава съм го включвал 3-4 пъти и не съм му намерил приложение. Като оставим това класическите fuzz-ове с германиеви транзистори ме кефят, но те имат много по-малко гейн и много динамика, за разлика от това. Цитирай
Recommended Posts