Jump to content
Българският форум за музиканти

Интересна находка


Recommended Posts

Пичове, днес с колегата @axel направихме интересно откритие (ако не знаете @axel е малкия и усмихнатия в магазина на динакорд в Дружба). След като си играхме повече от час с различни микрофони за озвучаване на томове намерихме една доста евтина и сполучлива алтернатива. Без да се смеете, става въпрос за ?вокален???? микрофон Stagg 1000md за 31 лева. Поставен на около 10 сантиметра между два тома, дава приличен саунд особено след леки корекции на еквалайзера. Сравнихме го с няколко други специализирани за тази цел микрофони включително и Stagg (междувпрочем най-лошия резултат от всичките). Сравнено примерно с една BEYERDYNAMIC OPUS 67 стагчето дава по-скромни резултати (при тоя почти не се пипа по еквалайзера), но пък разликата от 170 лева си е осезаема:icon_shithappens:

 

Продължих с експериментите вкъщи при следната конфигурация - два стага 1000md (един между двата тома и един на флора), оувърхед AKG C1000s и един скапан пулт берингер 2004, плюс слушалки AKG незнам кви си (струваха 50 лева преди няколко години). Като за свирене на слушалки съм доволен от резултата, нямам идея как биха се държали тези пръчки за озвучаване на живо. Готиното е, че звука се обогатява с оувърхеда и резултата е значително по-добър. ЗАБЕЛЕЖКА - звука от стаговете се подобрява леко ако се махне топката отгоре и останат голички, но пък си е кофти ако удариш капсулите по невнимание! Ако ви е интересно, ще споделям резултати от експериментите за в бъдеще.

 

Между другото търся донор за един микрофон за каса:girl_witch:

 

Без да претендирам за каквито и да е било познания по тонрежисура, хардуерни тънкости и каквото и да било друго исках да споделя резултатите от този импровизиран експеримент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(ако не знаете @axel е малкия и усмихнатия в магазина на динакорд в Дружба)

:icon_shithappens:

Редактирано от axel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не знам,защо не го постна това в темата за микрофоните :offtopic-001:

Ако си съгласен и ти,нека някой модератор да премести темата ти там,ще е по-удобно.

Иначе продължавай с опитите,на някои ни е интересно :yahoo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не знам,защо не го постна това в темата за микрофоните :)

Ако си съгласен и ти,нека някой модератор да премести темата ти там,ще е по-удобно.

Иначе продължавай с опитите,на някои ни е интересно :)

 

 

Направих го напълно съзнателно, за да може повече хора да го видят като тема, а не просто като пост. Темата за озвучаване на барабаните е изключително интересна, но мисля, че използването на скапани вокални микрофони не по предназначение е само по себе си достатъчно тъпо за да оплесква професионално насочена тема. Дойдох, видях, споделих:)

 

А Дани, тоя пулт преди две години го взех от един бартер и нямам идея колко е струвал. Доколкото ми е известно този модел вече не се произвежда. Понеже ме мързи вижте в гуглето за какво иде реч.

Редактирано от boreto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

В сета от около месец добавих и един микрофин за каса AKG 550 - сравнително евтин микрофон, доста редовно оплюван от професионалистите. Резултата е добър според мен, добре пасва моите скромни барабани. Искам да отбележа за всички, които са се ориентирали да купуват микрофони за барабаните - НЕ ПЕСТЕТЕ пари за оувърхед, добрия резултат зависи от него при всички случаи. С добър избор на оувърхед спокойно може да се насочите към по-бюджетни решения за останалите микрофони.

 

И не на последно място - инвестицията в хубави слушалки ще ви помогне да постигнете готин звук и удоволствие от свиренето без да си цепита слуховия нерв:thumbup:

 

Поздрави за всички, които ще прочетат темата:girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих препоръчал на всеки тия микрофони http://www.guitarcenter.com/earthworks-DK2...369-i1172923.gc

до скоро не бях чувал за тази фирма,но съвсем случайно ми попадна един рекламен диск,където се демонстрира озвучане на барабани с точно тия микрофони

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.