Valserp Публикувано Август 5, 2008 Share Публикувано Август 5, 2008 Здравейте, Както споделих в една друга тема - вече успях да счупя чисто новата си китара Китарата е Flying V и падна на рогата си. Това доведе до отлющтване на боя и от двата, като от долния дори се отчупи малко парченце дърво(горния загуби само около 2мм боя). Та има ли вариант да боядисам с нещо качествено само тези две петна? А някакъв начин да поправя дефекта по релефа? Прилагам снимки. Hlp, plx. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 (Редактирано) Трябва внимателно да подпереш подходяща боя. Не знам дали имаш пистолет и дали има кой да ти пръсне толкова малко. Боята гланц ли е или мат? Има вариант и със спрейове, който до голяма степен ще закърпи работата. Най-големия проблем е откъде ще намериш същата боя, така, че да не си личи.... Откъстванията можеш да ги оправиш с фиброкит - не ти препоръчвам обикновен кит, понеже се напуква. Според мен е добре да ползваш body fiber, примерно - той е зелен кит с червен втвърдител. След това праилната форма на рога се дошкурва внимателно, първо със 120, после с 300=400, а самия кит може да доизгладиш и със 600-800. Накрая се пръска. Принципно с пръска боя, която се зашкурва до мат, а отгоре - прозрачен лак - обаче това важи за гланц. За мат, не знам как точно да процедираш. Можеш да пробваш и да залепиш отчупеното дърво с лепило за дърво. Редактирано Август 5, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 Както каза Evtim Djerekarov може да използваш влакнест кит, и след това да отидеш в специализиран магазин за бои и да ти направят същия цвят като на китарката ти.После при някой бояджия да ти я пръсне си ок. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 Не се занимавай - другата седмица пак ще я изтървеш и така Освен да напоиш дървото с някаква смола или нещо, което го втвърдява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Август 5, 2008 Share Отговорено Август 5, 2008 В тоя ред на мисли -> защо свириш на китара, нали всички към едно място сме тръгнали. Току виж утре човек го блъснал хеликоптер или луноход и какво, за какво са ни тия китари. Я най-добре се хапвай кебапченца и си пийвай биричка... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 6, 2008 Share Отговорено Август 6, 2008 ^ Евтиме, Overdrive до някъде е прав. Китарите с такава форма са пословични с очукванията по рогата. Редовно се подбиват в тази си част - дори и да не я изтървеш, все ще я чукнеш в нещо. Виждал съм да се продават на старо доста хубави Роудсове, на които собствениците не са оправяли очуканото по рогата, нито пък купувачите мърморят за това. Просто се знае, че това е нормално за тези китари. Все пак, ако човекът, пуснал тази тема, твърдо е решил да оправя ситуацията, аз препоръчвам пълно пребоядисване. А то, както знаем е мътна и кървава, но като се направи, става гот, докато преливането на малко петно малцина бояджии го владеят. Всичко зависи до каква степен се търси "перфектност" на козметиката в случая. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Август 6, 2008 Автор Share Отговорено Август 6, 2008 (Редактирано) Напълно съм наясно с факта, че китарата няма да е винаги лъскава - аз дори не искам това. И другите ми китари си носят белезите с гордост. Но ми стана тъпо, че я "персонализирах" още на първия ден А не търся перфектно преливане на цветовете, а просто замазване на ситуацията(което включва и релеф). Благодаря за отговорите - ще видя как стоят нещата с кита и дали ще си струва да пазарувам за такива дребни запълвания(другия вариант е да изчакам да я посъсипя малко повече и тогава да помисля за основен ремонт ). Не се занимавай - другата седмица пак ще я изтървеш и така Освен да напоиш дървото с някаква смола или нещо, което го втвърдява. Добра идея, аз по принцип обмислях варианта да й сложа гумена броня по ръбовете Редактирано Август 6, 2008 от Valserp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Август 6, 2008 Share Отговорено Август 6, 2008 Ако просто целиш да избегнеш светлото петно да привлича погледи можеш да процедираш и по много различни начини - като почнем от епоксидна смола (имаше навремето една черна, но май не се произвежда вече - помня, че беше зелена, а втвърдителят я правеше черен мат, но предполагам от десетина години не се произвежда, така че ще се озориш да намериш такава, но не е и задължително да е същата), преминем през боядисването на кита, с който ще запълваш дупката до какво ли не. Варианти много, стига да прецениш визия ли гониш или просто да отбиеш номера Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 6, 2008 Share Отговорено Август 6, 2008 (Редактирано) Има начин и той се казва Костадин Димитров от Нова Загора. Тук се води като BassTraffic ,за него това е просто играчка.Виждал съм да оправя такива неща частично и не си личи. Накарай го да ти я надлакира цялата -работи с много качествен полиеританов лак ,който не се драска или чупи лесно. Редактирано Август 6, 2008 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 6, 2008 Share Отговорено Август 6, 2008 (Редактирано) На тяло от липа мисля, че не може да се направи много здрав финиш - самото дърво е много меко и при удари ще се очупва на парчета полиуретановия лак. Напълни с кит местата и после с черния маркер Редактирано Август 6, 2008 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Август 6, 2008 Share Отговорено Август 6, 2008 Напълни с кит местата и после с черния маркер А този черен маркер колко джазги е запълнил по мои и чужди китари не е истина... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 6, 2008 Share Отговорено Август 6, 2008 ^ +1000 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Август 7, 2008 Автор Share Отговорено Август 7, 2008 Ако трябва да си призная, аз горния рог така го "поправих"... Долния засега е замаскиран с изолирбанд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 7, 2008 Share Отговорено Август 7, 2008 Та има ли вариант да боядисам с нещо качествено само тези две петна? А някакъв начин да поправя дефекта по релефа? Явно в твоя случай няма. П.С. Мнението за липата и здравия финиш много ме зарадва.Ако не друго ,поне сте забавни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 7, 2008 Share Отговорено Август 7, 2008 (Редактирано) Нали - особено аз, ама така си е - който няма неща по 20000 евро е забавен, кво да се прави Липата е най-здравото дърво на света, особено като я лакира някой легендарен майстор. Редактирано Август 7, 2008 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts