Vasil Pavlov Отговорено Август 3, 2008 Отговорено Август 3, 2008 (Редактирано) Мислех, че вече няма клипче, което да има думата "speed" в името си и да ме учуди с нещо, но тоя е направо ИЗУМИТЕЛЕН. Наистина невероятна техника, вече и аз не знам какво НЕ е възможно да се изсвири P.S Аз не на 170 темпо, ами на 150 сигурно няма да мога даже, какъвто съм сакат, но тоя човек вдъхновява Редактирано Август 3, 2008 от Vasil Pavlov Цитирай
ivivdim Отговорено Август 3, 2008 Отговорено Август 3, 2008 http://www.break.com/index/world-record-speed-guitar.html Гледам го, гледам го и не мога да се отърся от усещането, че има нещо съмнително в цялата работа, но ако съдя по отзивите изглежда съм единствения скептик наоколо. Първо изпълнението при темпо 170 лично мен не ми харесва като звукоизвличане - пикингите са си там, но нещо ме дразни яснотата (или по-скоро неяснотата) на отделните ноти. Между звука на първите 2 и следващите 3 изпълнения се чуства голяма разлика и това не се дължи на темпото - тонът става по-силен и груб. Напълно ми е ясно че часовникът в левия ъгъл и водещия вдясно са сериозни аргументи в полза на автентичността на записа, но явно на мен не са ми достатъчни. М/у другото послушах изпълнения на младежа в интернет и въпреки превъзходната техника която демонстрира там нито веднъж не забелязах да използва скорост която да доближава демонстрираната при записа на рекорда. Дано грешката е в моя телевизор, ще се радвам да знам, че човешката физика позволява толкова бързо движение, макар че при свиренето на китара това не е особено полезно, защото при подобна скорост само китаристът знае какво свири в момента Цитирай
Zlatanov Отговорено Август 3, 2008 Отговорено Август 3, 2008 Ам и аз съм със зяпнало чене от това свирене, обаче пък точно авторските неща които чух във профила му в май спейс не ми направиха абсолютно никакво впечетление ... Голяма работа като свири в темпо 320 бпм, има си рекорда има си техниката и толкоз ... Ама колко хора преди това са гу чували и дали изобщо ще го чуят е отделен въпрос ... Много китаристи са доказали до сега че въпроса не е в ултра бързото свирене а в мисълта ... Която при въпросния пич не е на ниво ... ЛИЧНО МОЕ СИ МНЕНИЕ С КОЕТО НЕ ИСКАМ ДА ЗАСЕГНА НИКОЙ ОТ СЪФОРУМЦИТЕ ... Все пак има свобода на словото и мисълта Наздраве Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 ...там нито веднъж не забелязах да използва скорост която да доближава демонстрираната при записа на рекорда... Не очакваш да свири всяка композиция на темпо 320, нали? Тази мелодийка я е фанал на 7 годинки и оттогава по 4 часа на ден само нея пили. Цитирай
ivivdim Отговорено Август 4, 2008 Отговорено Август 4, 2008 Не, разбира се би било доста глупаво, но е странно китарист който претендира за най-бърз в света да не погаделичка егото си с някой-друг хипер бърз пасаж вмъкнат някъде из инструменталите му. М/у другото не са малко китаристите които упорито години наред усъвършенстват техниката си, но аз поне не съм виждал някой друг да стърже толкова дълго с такава бясна скорост, не че на останалите им липсва желание... Пак казвам - може и да е истина, но аз нещо не вярвам за сега. Цитирай
ipo Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Евала на тоя пич! МОже от малък само това да си пили , ала ето че е дало резултат , на нас като ни блъскат главите у стената от малки , к'во от това Цитирай
Rado54 Отговорено Август 10, 2008 Отговорено Август 10, 2008 И какво от това, нали знаете на кого казват бавната ръка и ви желая да свирите като него а този да си прави рекордите Цитирай
Recommended Posts