RockoBG Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Rhandy Roads - No More Tears Кой? End of the line - Allman Brothers band уникален преход преди слайда, толкова прост и красив, че ми се доплаква Рай Кудър - 'сичкия На Робърт крей - Лузер-ът БиБиКинг - Трил ис гон Гери Мур - на къра (аут ин дъ филдс) сет ми фрий на Суит 1916 на Мотърхед - челите Гот дъ тайм на Антракс (нема бас кат' тоя) И много, много др. (писна ми да щракам цтрл/алт - б.а.) ше ме прощавате за транскрибцията Цитирай
circles Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 мноого субективно и мноого менящо се но все пак - в общи линий: velvet revolver - slither incubus - drive, pistola hendrix - foxy lady grand funk - целия "hope ya like it" - тези са абсЕлютните кретени, начело с Фарнър led zepelin - good times, bad times Sone Rosess - love spreads и още едно имаше, дето не му помня името.. RHCP - dani california - просто това са RHCP! една от малкото групи които си позволяват да пускат парчета с толкова дълги сола и да са номер 1 по всички телевизий, радиа и тн. медий today .. да, по това си свойство могат да се приравнят с audioslave, VR, metalica и др., но това е друга тема.. и не на последно място искам да включа тук и името на Дон Пепинио (да тук във форума сте го чували ) - а който не е - може да чуе и разбере за възможностите му тук в раздела "авторска музика", един младеж който върви напред и се надявам скоро да събере банда.. :exclaim: ами в общи линий.. абе имам още стотици любими сола ма за сега толкоз Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Не мога да се похваля с нещо твърде нестандартно: Pink Floyd - Comfortably Numb - уникална чувственост Disturbed - Stricken - жестоки извивки Dire Straits - Sultans Of Swing - споменах ли горе думичката уникалност? Motorhead - Whorehouse Blues - kickass акустик! Metallica - Master Of Puppets - Интерлюдията и двете сола - много музика бе! Chimaira - Power Trip - преобръща ти стомаха Van Hallen - Eruption - тап-тап-тап-тап.. и най-любимия ми риф: Alice In Chains - Heaven Beside You - блус, меланхолия, студенина, идеално начало с перфектен завършек, абе ей, това е Джери Кантрел! Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Ritchie Blackmore - Temple Of The King Ritchie Blackmore - Catch The Rainbow Ritchie Blackmore - Deeperate Heart Ritchie Blackmore - Child In Time Mark Knopfler - Sultans Of Swing Scorpions - When The Smoke Is Goin Down Scorpions - Lonely Nights Scorpions - Wind Of Change Kirk Hammet - Welcome Home са някой ако ми каже кой е авторът на тия велики сола на скорпиънс ще бъда много благодарен. не се кефя на некви бързи жицарски сола, а на такива с готина според мене мелодия и с дилей Цитирай
LOE Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Ritchie Blackmore - Temple Of The KingRitchie Blackmore - Catch The Rainbow Ritchie Blackmore - Deeperate Heart Ritchie Blackmore - Child In Time Mark Knopfler - Sultans Of Swing Scorpions - When The Smoke Is Goin Down Scorpions - Lonely Nights Scorpions - Wind Of Change Kirk Hammet - Welcome Home са някой ако ми каже кой е авторът на тия велики сола на скорпиънс ще бъда много благодарен. не се кефя на некви бързи жицарски сола, а на такива с готина според мене мелодия и с дилей абе най-якото соло е на Фред Дръст, за съжаление не е върху песен и няма да остане с име в исторяита... Не знам кво се разбира под най-яки, но тези които ми харесват повече са... Dimebag Darrel - Floods, Dimebag Darrel - The Sleep, пак той - солата на Shedding Skin, Петручи - Another day и The Spirit Caries On, Johan Hallgren от Pain Of Salvation - Second Love и Song For The Innocent, Michael Amott - Dead Eyes See No Future.. и сигурно още около 100 които няма да изброявам по обясними причини Цитирай
TheNightRider Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Jimi Hendrix - Red House Yngwie Malmsteen - Почти всичко негово Immortal - Wrath From Above, Suns That Sank Below и Wrath From Above Deep Purple - Wasted Sunset, Burn и Child in Time Metallica - The Unforgiven ии други Цитирай
kazimbutt Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Jimi Hendrix - Voodoo Child (Slight Return); Manic Depression; Machine Gun; Voodoo Chile Red Hot Chili Peppers - I Could Have Lied; If You Have To Ask Eric Clapton - Layla The Rolling Stones - Gimme Shelter; Hand Of Fate KISS - Love Gun; Every Time I Look At You Motley Crue - Smokin' In The Boys Room Цитирай
motorbreath Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 Marty Friedman-Rock Box Metallica-One Metallica-The four horseman Deep Purple-Highway star Children of Bodom-Mask of sanity Megadeth-Dread and fugitive mind... Цитирай
flash_max Отговорено Май 11, 2006 Отговорено Май 11, 2006 (Редактирано) в този момент слушам скорпионс и няма как да не дам ето тази песен за пример за яко соло,макар4е е бавна има драматизъм и то4но тожа и харесвам,а ето я и нея-evening wind. ако не сте я чували сега е момента. (1) Редактирано Май 11, 2006 от MDFk Цитирай
Eeyore Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 (Редактирано) Ми.... аз ше кажа тези дето ме кефят пък... Ritchie Blackmore - не знам откъде да почна и къде да приключа.... Steve Rothery - Easter Jon Mitchell - Moviedromе David Gilmore - Comfortably Numb версията от P.U.L.S.E. Mark Knopfler - Brothers In Arms И още много... Редактирано Май 12, 2006 от Eeyore Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 Extreme - Get The Funk Out LTE - When The Water Breaks LTE - Paradigm Shift Ayreon - dawn of a million souls Dream Theater - Lines In The Sand Цитирай
Kelly Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 На Цепелин повечето сола като че ли са ми най-любими.Ама ме мързи да пиша имена на песни. :guitar: Цитирай
Zlatanov Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 Dream Theater - Under a glass moon, Fatal Tragedy, Spirit carries on, Scarred, Erotomania,As I Am, Stream of conciousnes (нз как точно се пише тая дума ) ... всъщност на Петручи само 1,2 сола не ми харесват Steve Vai - Fool for your lovin, The Deeper the love Satriani - Crushing day Yngwie - xxxx, Prisioner of your love Children of Bodom - Hate me and many many more Цитирай
Mecho Отговорено Май 12, 2006 Отговорено Май 12, 2006 Солата на Malmsteen от времето му в Alcatrazz - албумът NO PAROLE FROM ROCK N' ROLL Цитирай
Recommended Posts