Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2008 Автор Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) Кольо, няма ли да го запишеш ти най-накрая, да чуем как тябва да е . Редактирано Юли 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Кольо, няма ли да го запишеш ти най-накрая, да чуем как тябва да е . Чух го и мисля, че имам идея за какво става въпрос , но мога да го пробвам чак като се прибера в Берн, в четвъртък. Но така или иначе твоя вариант е доста близо. Иначе бих посъветвал вадещите да слушат внимателно кои тонове звучат понякога заедно, къде има плъзгания, а също и легато, това дава информация за това точно как и къде се свирят иначе верните ноти. Ако не е късно, до края на седмицата ще се пробвам Цитирай
рахата Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Хайде нещо и от мен : http://media.putfile.com/Whitesnake-Raha Цитирай
lizardman Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Ами...май го уцелих оня момент, дето е в края и се повтаря. Поне като тонове, де... Цък Цитирай
zombie Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Бих се пробвала и аз с удоволствие, но просто звучи ужасно ,когато се опитам да запиша нещо през звуковата ми карта. Като се прибера в къщи (сега съм в Германия) ще пробвам да запиша, ако до тогава темата е валидна. Иначе дерзайте ,има попадения! Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Това е моят вариант. Не е перфе, ама мисля, че съм уцелил важните моменти Цитирай
SelfDestroyer Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 ^ според мен си е точно... след като чух този вариант се май ще се откажа да пусна моя вариант... Цитирай
Icarus Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 И аз съм съгласен за варианта на prayer4eto - единственото, което липсва са трите тона (ми-фа диез-ми) в края на първите две фрази, ама е все тая. Иначе засега най-точно ми звучи. Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Що се отказвате да пускате ? Пуснете, то не е само до най-точно свирене това, а също и интерпретация, понеже така или иначе се опитваме да изсвирим мелодията на двете китари като една. Доста сполучливи са дотук нещата . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 23, 2008 Автор Отговорено Юли 23, 2008 (Редактирано) Акорда преди третата, завършваща част ми се чува, че е: --x-- --3-- --2-- --4-- --x-- --0-- Не знам точно как трябва да се изпише, доста рядко съм го срещал - по-запознатите с блуса може да ни светнат. Дали е просто D/E, или има някаква по-сложна функция тук(гледам субдоминантов акорд с доминантовия тон в баса). Единодушни ли сме, че крайния риф е така?(> означава слайд,h - hammer on). До знака * всичко на 4-та струна се свири с перото, а на 2-ра - със среден или който е удобен пръст(за дясната ръка говорим). ...................*............... --------------------------------5-- -------9->7--5->3--3----0-------5-- ----------------------------2---6-- --7h9---->7--6->4--4>2----------7--- ------------------------------------- ------------------------------------- ..^....^.....^.....^....^...^...^.. Отбелязките ^ отдолу искат да кажат къде имаме дърпане/пикинг с дясната ръка. На тоновете, които нямат чавка отдолу не се пиква, а се слайдва до тях. Ако имате забележки по тоя риф - казвайте. Редактирано Юли 23, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 ...................*............... --------------------------------5-- -------9--7--5--3--3----0-------5-- ----------------------------2---6-- --7h9-----7--6--4--4>2----------7--- ------------------------------------- ------------------------------------- Понеже го свирих на първа позиция, а не на пета (мислех си кой е по-добре, ама по-удобно ми беше на първа), "7h9" на мене ми се пада ">9" - приплъзване до 9-а позиция. И също между "5" и "3" на 2-а струна и "6" и "4" на 4-а струна си има приплъзване. Ако се свири в пета позиция, то пак (според мене) имаш приплъзване 7>9, а не 7h9, понеже преди това свириш "Ла" с пръстовка струна 4----7 -> 3 пръст струна 5----7 -> 2 пръст струна 6----5 -> 1 пръст при което 3-и пръст ти се приплъзва до 9-а позиция на 4-а струна. Поне така го виждам аз. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 23, 2008 Автор Отговорено Юли 23, 2008 (Редактирано) Имам поправки в таба. Да, 7>9 и на мен сега ми се вижда по удачно в началото. Къде, викаш, свириш ла с пръстовка. Поправи малко таба да видя какво имаш предвид. За акорда преди рифа - 99% сигурен съм че е въпросния D/E,който съм написал горе. Ла хич не ми звучи там. Така как ти се вижда: ........................*............... --x----------------------------------5-- --3---------9->7--5->3--3----0-------5-- --2------------------------------2---6-- --4----7>9---->7--6->4--4>2----------7--- --x--------------------------------------- --0--------------------------------------- .......^....^.....^.....^....^...^...^.. До знака * всичко на 4-та струна се свири с перото, а на 2-ра - със среден или който е удобен пръст(за дясната ръка говорим). Отбелязките ^ отдолу искат да кажат къде имаме дърпане/пикинг с дясната ръка. На тоновете, които нямат чавка отдолу не се пиква, а се слайдва до тях. Оставил съм последните тонове преди акорда на почти свободни струни(пътвите позиции) за да отзвучават по-добре(на по-дълга струна). Така харесва ли ви? Редактирано Юли 23, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 ...За акорда преди рифа - 99% сигурен съм че е въпросния D/E,който съм написал горе. Ла хич не ми звучи там. .... Сори, моя грешка - това май не съм го хванал добре. На мене този акорд ми звучи като 1 ----x----- 2 ----0----- 3 ----2----- 4 ----2----- 5 ----0----- 6 ----x----- Ще го погледна вкъщи . Също втората комбинация (3,4) би трябвало да е разтеглена както двете деветки в началото. Това е от мене засега. А акорда ще го погледна 100% довечера. Цитирай
Rezachka Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Ето нещо и от мен.. http://ivanjicataa.hit.bg/the%20deeper%20t...%20lameeeee.avi не претендирам че мога да свиря ама пък ми е забавно ;D Цитирай
sasog Отговорено Юли 23, 2008 Отговорено Юли 23, 2008 Айде народе 12:00 мина .Давайте идеи за следующото парче.Бих дал и аз, ако имах . Цитирай
Recommended Posts