tiki Публикувано Юли 15, 2008 Публикувано Юли 15, 2008 Днес най- накрая отдидах до фабриката кремона в Казанлък. Наш съфорумник беше писал че кремона са почнали да правят класически китари и то на много добра цена - на цената на стаговете, скуаярите и т.н.т , даже беше и пуснал семпъл който звучеше хич не зле. Та браузнах в нета , разбрах че предприятието е купено от швейцарец , сайта им е на ниво и ми хареса че не произвеждат кви ли не китари а само класически. Влизам аз пробвах 5 вида китари , на различна цена и повярвайте излязах възхитен. Наистина и най ниския им клас е направен добре , 100% е по- добре да се вземе от там най евтината китара за 200 лв от колкото стаг или прочие. Това което ме впечатли обаче най- много е един модел Fiesta FC . Невероятна китара вярно за 500 лв е но съм сигурен че бие 80 % от ямахите и подобни които се продават за сериозни цени на българския пазар. Силно съм впечатлен , отивайте пробвайте Може да е тъпа темата но се чувствах длъжен да го напиша 1 Цитирай
Rammkopf Отговорено Юли 15, 2008 Отговорено Юли 15, 2008 Полезна информация, баце! Мерси! Хич не е тъпа темата. На мен ми беше интересно да науча впечатления от първа ръка, тъй като и аз ги бях позагледал тези китари неотдавна. Цитирай
yotzzo Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 Благодаря за информацията, знаех си че кремона ще изкарат свястна продукция Цитирай
panaiot Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Като видях този пост взех сериозно да се замислям за Кремона и отидох до казанлък...... и какво мислите..... и аз останах възхитен и даже се върнах с един стахотен инструмент Взех от майсторската им серия която е 750 лв. но само се изнасят за чужбина..... рядко се случва да имат малък проблем и тогава остават за БГ. Познайте на мойта какъв и беше проблема ...... една едвам забележима драскотина на лака на задния капак Повярвайте ми имах късмет да я взема като ми направиха отстъпка от 100лв. заради това. Китарата има силен и плътен тон и освен това е и доста красив инструмент. Та.... наистина в Кремона правят страхотни неща на добра цена които не отстъпват на мнооого по-скъпи инструменти. Аз успях да събера тези 500лв. за евентулната FIESTA FC която също е страхотна (както и всичките им масивни китари) но се радвам, че имах в мен малко повече за тази. В сайта им я няма, така, че на място трябва да се отиде. Като цяло ....... отидете, вижте, пробвайте........страхотни са за цената си. Цитирай
BоKо Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Здравейте, от около месец съм горд собственик на китара от Кремона - Solea SA-C. Мога да кажа само, че китарите с които я сравнявах - RODRIGUEZ C3, YAMAHA CG 171 S от същия ценови клас не могат да й се опрат въобще. Като звук са много далеч, а и на вид отстъпват. Китарата е изработена само от масивна дървесина - по вложените материали може би стои до китари няколко пъти по-скъпи от нея, а изработката е отлична. Цената й е около 850 лв. В САЩ се продава между 1200 и 1600 долара. В Англия за 895 лири стерлинги. Жалко е, че ги няма в българските магазини и хората, които искат да дадат малко повече пари за по-хубава китара купуват ламинатите на RODRIGUEZ, ALVAREZ, YAMAHA и др. Нямам лоши чувства към тях, а и китарите им са добри - просто изредих известните марки класически китари, продавани у нас - но за тези пари предлагат китари, на които само предната част е масивна и според мен отстъпват сериозно на Кремоните. Ще кача снимки. Поздрави Цитирай
synchu Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Хм...стара тема, но добра Аз чакам да започнат да правят акустични китари с метални струни Поне от 3-4 години правят страхотни инструменти, когато беше последното ми посещение във фабриката, въпреки че често ходя до Казанлък. Цитирай
blr Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 ... а защо не и електрически инструменти. Въпреки че все още ме побиват тръпки при споменаването на "Българска Кремона" съм наясно че нещата са се променили много и судоволствие бих тествал техен инструмент. Цитирай
Slide Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Видео за "Кремона". Може и да е пускано вече. Ще видите и доста любителски записи, както и от професионалисти, използващи Кремона, в предложенията отстрани. Цитирай
maxim09 Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Навремето съм ходил, купувал съм си китара от там. Какви са шансовете да започнат производство на акустични и ел.? Не бих пожалил пари, ако ги бива. Оставам техен верен фен. Цитирай
L.K. Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 По поръчка могат да ти направят кажи-речи всичко. Търси Димо. Носи чертежи. Цитирай
maxim09 Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Значи могат и ел. китарка да ми изработят по поръчка, така ли? Главно ме грабва възможността на по-скромна цена да имам китарка, която не е шперплатова. И признавам човърка ме гъдела на произведеното в България, не като еталон на нещо некачествено, а като пример за нещо стойностно. Цитирай
L.K. Отговорено Юли 20, 2010 Отговорено Юли 20, 2010 Вероятно като материал ще е на ниво, но за изработката не гарантирам. Приготвил съм им експеримент - ще им занеса 25 годишна поръчкова ел. китара Кремона за шлайф, лакиране и рефрет. Цената не е умопомрачителна и ще ви уведомя наесен какъв е резултата. За нешперплатова китара на добра цена потърси употребяван инструмент от форума. Излизат чудесни екземпляри и ако имаш готови парите можеш да направиш сполучлив избор. Някои "шперплатови" звучат учудващо добре. Виж ТУК. Цитирай
maxim09 Отговорено Юли 21, 2010 Отговорено Юли 21, 2010 Наистина ще се радваме да чуем новини, затова как е минало обновлението на поръчковата ел. кремона. Явно има защо и си заслужава, щом си се хванал да я постегнеш. Цитирай
maxim09 Отговорено Юли 23, 2010 Отговорено Юли 23, 2010 Понеже от известно време забелязвам, че колкото и да се старая, като уча да свиря допускам грешки: в смисъл закачам понякога леко съседна струна, оставам да отзвучава стуна, друг път, а е трябвало да я заглуша, или забавям темпото на по-трудни и нестандартни /не обиочайно прилаганите/ акорди, т. е. такива които се свирят в конкретната песен. Та мисълта ми е, че съм с една стара ел. кремонка страт с единични адаптери. Струните й лягат ниско, около 2,5 - 3 мм. на 12 прагче, грифа й е изоблен, но може би не дотам. Та уж всичко, не е толкова трагично и отчайващо, но явно не е така. Бяха ми казали преди известно време тук във форума, че от кремонката ще си счупя пръстите и ще ми излязат мазоли. Аз пък се инатя и не си купувам нещо по-добро и съвременно. Как мислите, до колко грешките, които допускам се дължат на умората и по-голямото усилие, което прилагам при свирене с настоящия ми инструмент? Свиря AC/DC, Led Zeppelin, Eric Clapton. Т.е. грешките са резултат от китарата, и все ще ги допускам, докато не си купя по-хубав инструмент, или напротив не е така? Цитирай
Flame Отговорено Юли 23, 2010 Отговорено Юли 23, 2010 Много интересно, не знаех, че кремона правят такъв висок клас китари и при това ги пласират успешно в чужбина. Това е само добре дошло за родното производство L.K. надявам се, че щете изненадат приятно. Цитирай
Recommended Posts