Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier и Humbucker


Rezachka

Recommended Posts

Еми такова е просто има хора със Squier-и който се надяват да изкарат нещо по-добро като звук..

Аз го гледам моя Squier bullet strat, знам че е тъпа лопата но знаете не всеки има възможност са по-скъпа китара, но сега няма да ви се оплаквам :)

Когато го взех не разбирах от адаптери въобще.. тука из тоя форум четох четох .. стигнах до извода че за да изкарам желания звук ми е нужен хъмбъкър на бриджа и знам че не мога да очаквам много от тая китара дори и от най-скъпите адаптори да се сложи. Аз разполагам с малко пари - 40 лева и просто исках да знам дали е възможно да направя това дето съм си наумил.. и какъв би бил резултата. Нека по-компетентните по тоя въпрос изкажат мнението си ако не е проблем за тях тъй като см сигурен че им е писнало от такива като мен ;D

и .. нещо друго ако ви интересува относно това с което разполагам питайте :)

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

ами човек....аз лично направих същото нещо със моя Squier...малко по-висок клас е от булета,ама и със твоят мисля,че ще стане добре....ето 2 снимки и да знаеш,че звука е убиец и много ми допада лично на мен....адаптерите ги зех от РФ ...ако ти хареса,драсни 1 лично да ти напиша точно кви са адаптерите и т.н. за 1ва китара просто е убиец....! ето и снимките :)

 

l77c4113b089bc5e3b8f91fwa9.jpg

 

l44f73792f45a40dad5ad67nq8.jpg

Редактирано от Entwine
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E разбира се, че е възможно:колегата пред мен ти го е казал(и то от личен опит:) ).Значи за 40 лева трудно ще намериш хубави хъмбъкери, които напълно да удовлетворяват желанието ти за звук.Пък и не само адаптерите определят звука на китарата.Но знаеш:който търси намира :) .Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ограничен си откъм парички... По принцип има едни хъмбъкери по 20-30лв, произведени от Guitar Tech. Като качество на изработка предполагам, че няма да надвишават скуаярските сингъл-койли, но пък поне са бъкъри... Бих очаквал микрофонии и не особено добър тон от тях. Може да сложиш само на бридж-а и да го направиш H-S-S. Имай предвид, че ще трябва да се копае място за бъкера и ако не можеш сам да си го направиш ще даваш пари и там(Не знам колко...)

 

Замислял ли си се да продадеш тази китара и да купиш друга ефтинджозна, но с двойни адаптери?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами .. ся ще видим ако се намери някой да ми купи старото кубенце няма дасъм толкова ограничен от към парички.. аз не мисля че ще трябва да се "копае" китара не е толко тясно под пик гарда о.О

 

решил съм че ако ще купувам трета ел. китара няма да е поредната ефтинджозна.. само че няма и да е скоро ;D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Valserp твоята идея не струва..... :)

Rezachka моят съвет е да се сдобиеш с ТОЗИ и имай на в предвид, че ще дадеш повече пари но ще си струва, а и ще можеш да ползваш този адаптер и в китари от по-висок клас така че стискай бабо за хубост и залагай на най-доброто! :)

Е, какво мислиш?

Редактирано от synyster_vengeance
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз какво мисля.. мисля че не бих дал толкова пари за адаптор при положение че китарата ми е 240 лв... верно че после мога да го слагам и на друга китара, но сега нямам възможност да го закупя дори да искам.. аз съм непълнолетен и безработен :)

а пък и не бързам .. събирам сега идеи и информация

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм със Скуеър Булет ии си купих хамбъкер на 30лв на Guitar Tech обаче не съм го сложил още тъй като не са ми доставили новия пикгард/понеже искам да е черен та отдавна чакам/. надявам се до седмица - две..та ако дотогава не си си купил вече ще ти кажа дали има някав ефект и как звучи а според мен ще е мн по-добре от сегашния ми сингъл :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз мисля скоро да си купя хъмбъкер за моя sqiuer strat standart и се надявам че ще звучи доста по добре.Бих искал да си купя някакъв по хубав че ако си взема по сносна китара да мога да го плзвам някой може ли да ми препоръча марка или модел на подходящ за до към 80-100 лв. :offtopic-001::offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Едната ми китара е Скуайър Стратокастър и на бриджа сложих един хъмбъкер Димарзио и звука е перфектен. Има само един минус - по-принцип хъмбъкерите са с по-мощен и изразен звук, та ако сменяш често на нек адаптер примерно, звука ще бъде по-слаб. Не много, но определено ще чуваш разликата. Е, винаги можеш да си свалиш или вдигнеш адаптерите за да регулираш тази неточност. Но ако разполагаш с малко пари и искаш що-годе по-готин звук, ами това е решението. :offtopic-001:

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше една подобна тема и може да я прочетеш. Все ще намериш някои отговори :)http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=41267

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами според мен имаш само едно читаво решение на въпроса - активни адаптери, както е направил и пича с неговия скуайър. Те хората са си казали че тях и на маса да ги сложиш пак ще вади зверска жица. Отделен е въпроса че ще си останеш само със жицата защото активните адаптри за друго просто не звучат.

Но примерно за ЕМГ 81/86 комбото ще ти трябват мноооого повече пари, но според мен те са ти единствения вариант. С адаптри за 40 лева няма да промениш нищо.

 

А още по-читавото решение е да събираш пари да си вземеш нова китара защото хората попринцип даже не ъпгрейдват мексикански стратове, пък камо ли Скуайъри..

 

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Напротив, с адаптери за 40 лв китарата ще звукне почти оптимално(да не забравяме, че самата китара е евтина).,

Звука на активните адаптери е малко по-безшумен, но много хора не ги харесват особено.

Затова, нека не даваме крайни мнения.

 

Моя съвет е да си вземеш, например един GuitarTech хъмбъкер/и, по възможност с АЛНИКО магнит.

Можеш да направиш китарата H/S/S, което ще ти даде интересни комбинации, а можеш да я направиш и H/S/H, за по-метълски комбинации.

Единствения проблем е, че трябва или да си купиш плочка с дупка за хъмбъкер/хъмбъкери или да се изреже тази, която имаш. На почти всички стратове има достатъчно голяма дупка в дървото,з а да се поберат хъмбъкери.

 

Звука, който ще изкараш о тези адаптери ще е напълно достатъчно добър за да можеш да свириш жички с китарата.

 

С TONY сме сравнявали преди време един такъв адаптер с някои маркови и скъпи адаптерчета, и никак не звучеше по-зле от тях.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ не беше ли JHS ? GuitarTech - да не е някакво ново търговско име на JHS

(джон хорнби сюкс - или нещо подобно е английски търговец,

май после почнаха да ги пишат уилкинсън, или съвсем съм смесил наименования и марки),

(май е GuitarTech by JHS)

но си спомням, че въпрсоните JHS ( от xxxx) са направо отлични за цената си и приятно звучащи.

(естествено, за хора с повече пари и изисквания си има ДиМарзио и Сеймър Дънкан)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.