Overdrive Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 (Редактирано) някой хора не знаят какво правят след теб и тоя, който си развали маршала от 73та и го продаде за 500лв, вече от нищо не бих се очудил това тремоло пък е върха на всичко! Редактирано Юни 15, 2008 от Overdrive Цитирай
RockoBG Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 Кво става е!!! Само аз ли съм ОК в тая Дюня, да му е.. мамата Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 (Редактирано) И аз съм започнал да си "развалям" китарите... Само че, при Диката!!! Станала е СУПЕР! от къде поръча жак плейта и горе на суича? Редактирано Юни 15, 2008 от Black Bird Цитирай
Trysth Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 Ах, тяхната вуйна, колоко са яки тия джаджи двете. Китарата е станала страшно готина. Поздравление за лудата къстъм летва. Между другото какви са адаптерите? Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 15, 2008 Автор Отговорено Юни 15, 2008 Dimarzio Evolution -БРИДЖ Dimarzio Paf Pro -Нек Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 15, 2008 Автор Отговорено Юни 15, 2008 Ето ви едно басче направено от същата MOON CUSTOM GUITARS фирма. MOON Цитирай
TONY Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 някой хора не знаят какво правят след теб и тоя, който си развали маршала от 73та и го продаде за 500лв, вече от нищо не бих се очудил това тремоло пък е върха на всичко! Е, не че "новата" версия е лоша, но и аз съм от хората, които не биха пипнали оригинала, ако не се налага. Емеханика е чел доста и предполагам си е взел решението, наясно със себе си. Както се казва - който плаща, той поръчва музиката.(подсказано ми от docc) И на мен ми беше много мъка за маршала, но стореното - сторено... Явно сме два типа сред музикантите ( в частност - сред китаристите). Едните ще пазят винтидж джаджите - другите ще ги модват. Мисля си, че е наложително да направя тема за предпазване от ненужни (и най-вече вредни, безумни и безбожни) модификации. Не толкова, заради китарата от тази тема, колкото поради кощунственото унищожаване на Маршала... Цитирай
Daniel_V Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 някой хора не знаят какво правят след теб и тоя, който си развали маршала от 73та и го продаде за 500лв, вече от нищо не бих се очудил това тремоло пък е върха на всичко! Тва че ти си винтидж маняк и не приемаш нищо друго освен марковото , не значи че китарата е "развалена"... Много звезди, както и само фенове си модват летвите на по 20-30 години... И КВО ТОЛКОВА... Дето Тони вика... Някой пазят...други модват... аз съм от третия тип... според случая. Ако желая винтидж-хот-род китара...правя, струвам, модвам. Иначе по темата... Китарата е станала УБИЕЦ... само малко пикгарда и суича не са ми по вкуса...ама всеки с избора и предпочитанията си! Кефи! Поздравления! Скоро и аз ще пусна моя Хот-Род-ван Страт! Цитирай
Dikata Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 нека да не сме толкова резки по вьпроса за новия имидж на стара китара.относителни са нещата,не винаги е развалено.моето мнение е следното,никои не ангажирам:като става дума за фендер-американски(аз сьм голям фен на тия от 60 и 70),определено е кощунство да се пребоядисва!това са реликви с уникален звук!отказвал сьм неведнаж пребоядисване и промяна,освен наложимата, на стар страт(освен ако не е развалян вече).само китарист разбира тая хава! тука обаче друг е случая.фендера е японец,доколкото разбрах, и няма тази колекционерска стоиност.при силно желание от страна на клиента е станала и промяната.това си е рутинен ремонт,изглежда си ок на снимките,клиента е доволен и така.... смисьл,исках да кажа,4е е допустима визуалната промяна,при условие ,4е не е колекционерска китара и клиента не е маниак на тема фендер.та затова и донякьде не разбирам отрицателните постове.мое мнение си е,не искам никои да засегна. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 15, 2008 Автор Отговорено Юни 15, 2008 Тони ,благодаря за хубавите думи . Телекастера не бих го пипнал ако беше нещо което е в оригиналният си вид ,но това което беше останало от него, нямаше да ме радва особено.В този си вид ,телекастера е по-ценен за мен ,отколкото преди. Все пак не говорим за един готин и ценен винтидж телекастер в добра кондиция, а за една уморена и престаряла китара, за която никой не се грижил добре . Първият път когато я видях,реших ,че това ще е нещото което ще прикрепя към двата Димарцио И понеже инструмента не представляваше интерес за мен (в колекционерски аспект )реших ,че мога да направя нещо уникално като вид и звучене.Нещо като да си визуализирам идеята .Плюс това ще се отърва от нещата които не ползвам и само се трупат.Доволен съм от резултата ,даже пре.......... Да де ,ама пак ми се натресоха нови адаптери и тем подобни от старите чаркове на телето . Сега гордо мога да кажа ''Това е моята китара по моя си начин и виждане ''. И все пак е персонално за всеки инструмент. Човек трябва да осъществява идеите си ако може ,и ако сгреши ,ще разбере ,че не е бил прав . Това е начинът. Цитирай
TONY Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 Да, ясно, това е обмислена модификация. Краси, радвам се, че си доволен. Щом казваш, че е било наложително - вярвам ти. Е, пожелавам и другите майстори, да имат отношението и знанията на Диката. И да не се стига до "кощунства" на винтидж реликви. Цитирай
synchu Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 (Редактирано) Това никога не съм можел да го разбера. Тези китари ще си ги гледкате ли или инвестиция правим (в което няма абсолютно нищо лошо разбира се)? Но ако става въпрос за инструмент за свирене - ще си го направя така както аз искам и така както ми е удобен и така както най-вече ми харесва тона. В крайна сметка това за мен е най-важното ... Китарата изглежда чудесно направена. Редактирано Юни 15, 2008 от synchu Цитирай
Rossen Отговорено Юни 15, 2008 Отговорено Юни 15, 2008 (Редактирано) Китарата е направо перфектна! Вчера имах възможноста да я пробвам. Наистина човек не може да я познае като гледа старите снимки, но промените са само в положителана насока , много добър майстор,евала! ааа и още нещо звука и е убиец! Редактирано Юни 15, 2008 от Rossen Цитирай
Recommended Posts