Jump to content
Българският форум за музиканти

Gibson Les Paul Studio за 567 Euro?


Recommended Posts

Според мен не може да се прави коректен аналог - качествената разлика между смотан Фендър и добър Скуайър и много по-голяма, отколкото между бюджетен Гибсън и добър Епифон. Пък и най-малкото авторът на темата не сподели за нуждите на каква музика ще ги ползва, защото и това има значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сигурен ли си? Имаш предвид скуаерите от по 800-1400, или тези от 500?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тази серия я гледах половин година по американските сайтове (напр. http://www.musiciansfriend.com/product/Gib...itar?sku=517536), и много се чудех дали не се хвана на въдицата, но половин час четене в Harmony Central ме разубеди тотално. Описаните дефекти и проблеми бяха толкова много, че няма смисъл да ги възпоризвеждам, но основният извод беше, че тази китара може да се окаже и попадение, но това е много на късмет. Ако имаш възможност да взлезеш в магазин и да си избираш от поне 2-3 бройки, има изгледи да сполучиш с нещо качествено, но, ако я поръчаш дистанционно, рискът е много сериозен. Тъй като при мен случаят беше вторият, реших че не си заслужава.

Малко по-високо в същия ценови клас има една друга (http://www.musiciansfriend.com/product/Gib...itar?sku=513825), която според мен (и отзивите в интернет) е доста по-сполучлива. Ако е толкова важно да се вземе именно Гибсън (лично аз за себе си достигнах до противоположния извод, щото за тия пари има в пъти покачествени китари от други марки), аз по-скоро бих изхарчил допълнителните USD 50 за нея.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A някой знае ли къде в Бг може да се намери Epiphone, поне човек да може да пипне и да види за какво става въпрос, то е ясно че Gibson нямат официален вносител в Бг. Между другото сега се сетих, че един френд си донесе от USA Epiphone the Dot, този полуакустичният, свирил съм на него и така на прима виста мога да кажа, че като усещане напомня на Squire, като материали, като изработка, някак си евтин на вис и в сравнение с моя Fender e като детска играчка..

Може би по-скъпите копия на Les paul и SG са с по-добра изработка, нека някой който ползва Epiphone да даде мнение дали си заслужава и дали реплики на LP от други марки като Ibanez не са по-добро решение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз имах доскоро Epiphone LP Standard, сегашния му притежател също може да сподели мисли. Китарата никак не е лоша - даже бих казал доста добра след upgrade-a със Seymour Duncan JB/59. Гибсъните обаче са по-добри - достатъчно беше изброено защо по-горе. Не мога да направя съотносително сравнение, дали е като Скуайър vs. Фендър. Това си е индивидуално за всеки инструмент и човек.

Както споменах има и не толкова добре направени и изработени Гибсъни и много добре направени Epiphones. Проблемът е, че не можеш да провериш китара преди да я купиш за съжаление и си е хазарт.

За други марки, LTD by ESP копията са много добри китари също. Washburn WI серията (нямам предвид тези от по 300 кинта) също. Ibanez SZ720 е уникално добра свирка също :)

Но съвсем откровенно казано, според мен и моя опит, на Gibson LP Standard/Classic заместител няма :) Тона на тази китарка (за китариста най-вече, широката публика едва ли ще го оцени в детайли) е неподражаем... :) ...за мен поне де бидейки огромен LP фен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Само да споменем, че Gibson & Epiphone вървят заедно, както Fender & Squier. Т.е. - щом нямаш вносител на Gibson за България, няма да намериш и такъв за Epiphone. Не говорим за епизодични бройки по някои магазини.

 

Ето тази китарка би трябвало да вади доста мек и плътен тон, ако търсиш такъв. Само май грифът е малко по-широк.

 

ESP- тата също не са лоши :)

Редактирано от prayer4eto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Synchu, мога да се съглася с теб в много отношения. A какви са цените на LP копията на Ibanez? За Vintage някой може ли да даде мнение? В този смисъл може ли да се каже коя фирма прави най-добрите копия LP.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би също като цена / каèство ако търсиш Лес Пол варианти има 3, които са достатъчно високи като качество и ниски като цена:

 

1. Hagstrom - серията Swede, никак не лоши китари, вървят около 500 евра, ползват се от доста хора (включително онзи мексиканец, който свиреше в Нирвана и Фуу Файтърс), хубавото е, че повечето им модели имат сплит-койл или активни филтри и са много разнообразни откъм звуци (което си е супер за алтернативни хави).

 

2. Framus Panthera - особено студио варианта е много добра играчка с 1000 опции, Camarillo също е добро макар че повече бяга в посока ПРС или Ибанез SZ серия

 

3. Yamaha AES сериите. Тези са страшно добри доколкото съм чувал (не съм ги пипал а бих искал) , особено най - високия клас. Няколко групи, начело с King's X захвърлиха гибитата си и минаха на тези Ямахи (разбира се там го има и елемента колко им е платено като ендорсъри)...

 

Според мен със която и да е от тези ще направиш по - добра сделка от Епифон или Гибсън за същата цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е аз говорех за отношението цена/качество. В смисъл че тия Пантери са по - добри от Гибсъните около тези цени.

 

Иначе за да няма обърквания да ги подредим по цени

 

1. Hagstrom и по - евтините AES серии на Ямаха

 

2. Ямаха AES по - високите серии (от 750 до 1300 евро)

 

3. Пантерата ( 1100 eur cheapest)...

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.