black_waltz Отговорено Октомври 10, 2006 Отговорено Октомври 10, 2006 Кико е едниния китарист на Ангра. Има и солови албуми и няколко видео-урока от които бях доста впечатлен П.С. в горния си пост съм допуснал правописна грешка в името му, пише се Loureiro Цитирай
metalmorphosis Отговорено Октомври 13, 2006 Отговорено Октомври 13, 2006 Chuck Schuldiner,Kirk Hammet,Slash,Jimi Hendrix,Tom Morello,Tony Iommi, Dave Mustaine и James Hetfield(да свириш и пееш ми се струва доста трудно),Bobby Koelbe Ако влизат и басисти-Cliff Burton и Flea Цитирай
NamelessOne Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 (Редактирано) Criss Oliva Marty Friedman, Dave Murray, Kirk Hammet, Mark Knopfler, Dave Gilmour, Al Pitrelli, Eric Clapton :exclaim: Цветан Недялков също е голям симпатяга, Иван Лечев също Редактирано Октомври 15, 2006 от NamelessOne Цитирай
Mladen Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Вероятно такава тема е имало (ужас ако не е), но тъй като не я намерих, а ми е интересно, я пускам пак. Искам да разбера не само какви китаристи харесвате, но и кои от тях са ви повлияли най-вече. Ако може и защо?Ако такава тема е съществувала, то моля модераторите да изстрият настоящата и да извадят старата. Мерсаж. От пантивека това За мен е Richi Blackmore,Много е направил тоя 4овек за Rock-a!!!Друг няма!!!А за на6ия век това е Joe Satriani.Разгеле това са ми кумирите!!!кефят ме още Ex-Guitar-Queen,Paul от Mr. Big абе те са много....От BG-Иван Лечев,Славчо Николов и Цецко Недялков. Цитирай
DanelectroDC Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Buddy Guy!!! :wow: Не случайно явно Клептън го нарича "най-добрия китарист". Не съм виждал/чувал някой да усеща блус-рок китарарта на такова ниво. Дори двамата Джимита и Бек не. Те са се учили и инспирирали от него де. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Тоя "дедо" го има на Crossroads Guitar Festival-а през 2004-та организиран от Ерик Клекнал и направо РАЗМАЗВА!!! Цитирай
DanelectroDC Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) Тоя "дедо" го има на Crossroads Guitar Festival-а през 2004-та организиран от Ерик Клекнал и направо РАЗМАЗВА!!! Да, на живо особено е уникален. Тва лято му бях на концерт, свири преди Джеф Бек и ме изкърти тотално. Кви динамики, ква експресия... Отделно може да имитира който си поиска китарист, на майтап ни свири като Хендрикс, БиБи, Клептън и Стиви Рей Вон. Едно към едно. Без ефекти. Който се интересува от блус и блус-рок трябва да се запознае с Бъди, щото той е пионерът на електрическия дистортнат блус рок. А пък как пее, не е истина. Вижте това. За съжаление има разминаване на звука и картината, ама само да се добие представа. Ако мислите, че имитира Хендрикс, грешка, Хендрикс го е имитирал него на времето. Редактирано Октомври 16, 2006 от DanelectroDC Цитирай
metalmorphosis Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 ДанелектроДС-Да нямаш в предвид Пейдж? Цитирай
DanelectroDC Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 ДанелектроДС-Да нямаш в предвид Пейдж? Винаги имам предвид Пейдж. Особено в темата Любими китаристи. Цитирай
olygofren Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 Чък Шулдинър каквото и да кажем, ще е малко. Анди ла Рок, батка! Ей тоя не е човек, имах уникалната радост да го видя на живо, сигурно това ме зарадва повече, отколкото самия Кинг Даймънд. Абсолютен психопат и персонален мой любимец. И разбира се, Петручи и Сатриани, но не толкова. Ама няма как да ги не обича човек. Цитирай
motorbreath Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 особено на първата Даймбег и Джеймс рулззз Велики велики Цитирай
sa6tiat Отговорено Октомври 20, 2006 Отговорено Октомври 20, 2006 (Редактирано) Търпеливо прегледах темата от начало; и понеже заглавието е за любими, няма обида, ако спомена невидяни от мен досега в тази тема. Първият е селякът от Шепърдс буш, дългото лудо от Белгрейвия, простакът-почти-кокни, високото недоразумение Пийт Тауншънд... Ами нали става дума за любими, кво да се аргументирам... Просто за мислещите, че трашът почва от некви Ханемани и прочее, или че Джими, лека му пръст, пръв се е сетил да прави това и онова, предлагам на вниманието им The kids are allright, Live at Leeds и още купчина интересни лайфове негови и документални откъси от филми. Вижте, само някакви усмивки и озъбвания от старите ленти. А да, китаристът и композер на Дъ Ху (The Who). Другата годзила е Кийт Ричардс, просто са като Куку и Пипи - Пийт и Кийт. Ами душата на Ролинг Стоунс, ако това все още има някво значение; ебаси акорда, ебаси стакатото... Джон Мейъл (John Mayall), ако не ме лъже паметта... Един голям блусар. Би било убаво да пододе насам.... Един друг Джон, Уинтърс. Албиносът с големите нокти, също убийствен. Ами това е, сладури. Разпускайте с бързаците, ние сме по-лежерни... Не бързаме за никъде... Да бе, и Брайън Мей, как можах да го заборавя. Сигурно е споменаван, но рядко за таланта си.... Редактирано Октомври 20, 2006 от sa6tiat Цитирай
Recommended Posts