Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам въпрос помагайте!


Zoo

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Значи въпросът е следният: Имам китара ама някаква стара не я знам каква марка е даже .. може да се каже че съм напреднал и искам да си купя китара каква марка да е (свиря главно Metallica i Ritchie Blackmore). Да е добра и да е около 200-250 лв. И ако има някой от Бургас да ми каже каде има музикални магазини освен Domocord ли какъв беше до операта дето е.

Редактирано от Zoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Явно не искаш класическа китара(с найлонови струни).

Вземи си тогава Washburn(има един модел акустична китара за метални струни с калъф за около 250). Мисля, че във Factor магазините ги има ако имате в града.

Ако няма, вземи си Stagg за метални струни на цена около 160. Между тях има ставащи, както и такива, които са по-зле изработени или нагласени(setup-нати). Личната ми препоръка е да не купуваш тези, които са боядисани изцяло черни. Не знам защо, при тези стагове в зависимост от боята има разлики в звука. Избирал съм стаг 3 пъти за приятели и според мен, както и според приятелите ми, този модел, който е с червен sunburst звучи най-приятно(по края на предната плоча става по-оцветен, а в средата е по-дървесен цвят, това означава сънбърст).

Според нас, червения сънбърст звучи по-добре от черния модел, както и от този модел, който не е боядисан отпред и целия с натурален цвят.

 

За да не избереш зле setup-ната китара(фалшивееща, или със неудобно високи около магарето струни), вземи китарист със себе си да ти посвири, и той да си каже думата(говоря за китарист, който не свири от 1 месец а поне от едно 4-5 години).

 

Има и други марки, но от тези имам преки и дълготрайни впечатления и мисля, че за тези пари са едни от най-добре звучащите китари на нашия пазар.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Във връзка със зле сетъпнатата китара - преди седмица ходихме да купуваме китара за един колега от моя факултет, и пробвах два абсолютно идентични стага в два различни магазина - в първият интонацията беше под всякаква критика, във втория положението биваше. Бях чувал, че стаговете са до бройка, но не очаквах да има чак такава разлика. Така че идеята за някой опитен (ако ти не си), е много добра. Можеш да хвърлиш и едно око на Walden - според мен са по-нагоре от Стаг, определено. Пък и си имат модели, вписващи се в твоя бюджет. Динакорд ги внасят, за инфо. Иначе и Вошбърн са гот :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Далеч не съм специалист, но мойта китара е Fender CD-60 за 250 от xxxx-а тука, в София. Ходих с един приятел да я избирам, но още първата китара беше чудесна. Една приятелка има същата, тя е на същото ниво като качество - вярна е, с дълбок, ясен тон.

 

Да не говорим как реагират мацките като видят, че пише "Fender" :)

 

едит: става дума за дървена, уестърн китара за метални струни.

Редактирано от hangemhigh13
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Стаг и уошбърн като че ли повече ми харесват от въпросните фендери, но го има и факта, че фендери по-малко съм пробвал(по очевидни причини :), свързани с фирмата РФ). Поради тази причина(поведението на въпросната фирма спрямо мен - справка - в подписа ми), пак ще ти препоръчам въпросните уошбърни/стагове ;) .

Това е лично мнение, не го приемай като всеобщо, но все пак имай едно на ум.

 

Пробвайте и тези Walden-и за които говори колегата - аз не съм имал досег с тях.

 

 

PS: Мацките ще реагират по един и същи начин, без значение дали пише Fender, Mender, Metabo, Sparky или Toyota.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

китара Sparky или Metabo a :)

 

мен са ми попадали 2 еднакви фендер от най-евтините, даже някакви модели които вече не се правят, от махагонов шперплат и гриф са и много ми харесват на звук, много повече от Стаг

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквато и да е, само да не е Stagg. Fender или Washburn - това е моето мнение.

 

Що се отнася до изработка и звучене, CD-60 на Fender е на много по-високо ниво от Stagg-овете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tъй като не мога напълно да се съглася с горното(Да, има и по-лоши стагчета, на има и доста приятно звучащи) мисля, че ще е добре да се направи едно сравнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за магазим,мисля че имаше един по самия център,след общината вървиш още напред и свиваш в ляво.Не съм от бургас и не си спомням точно каде ходих на пияна глава :greenangel: но знам че са поне 2-3 в града ако не са ги затворили

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ако има някой от Бургас да ми каже каде има музикални магазини освен Domocord ли какъв беше до операта дето е.

 

Да нямаш предвид Dynacord ? :greenangel:

Не знам за магазина в Бургас, но във Варна този магазин е на доста добро ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе този Dynacord ли какъв е има точно до операта има хубави китари ама 95% са с найлонови струни незнам обаче видях една с метални и не можах да повярвам ... Yamaha с метални струни беше 167 лв. Имам 1 приятел който има няква Factor добре е китарката закупи си я от Technopolis за около 100-120 лв , но не е кой знае какво. А този който каза на Сан Стефано до Васил Априлов става въпрос за училището Васил Априлов ? И ако може да ми обесниш каде по точно ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не знам точно номера на улицата, но магазина се намира близо до книжарницата срещу училището (пресичаш кръстовището и вървиш по посока Новата поща, ще ти се падне отляво)

 

directions427.png

 

:greenangel:

Редактирано от sasoh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.