niki123bg Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 535Q е с True Bypass или поне така се твърди, а и не усещам да скапва звука като е изключен. Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 хахате и бос камиончетата уж нищо не променят и имат качествен не-тру байпас - имам 4 в момента и усещам как скапват звука като са между ампа и китарата на чиста китара най се усеща Интересно защо аз нищо не усещам, явно имаш много набито ухо , което на мен ми липсва. И между другото, много лесно можете да проверите дали един ефект скапва саунда на бай пас. Вкарайте го в лупа на кубето, пуснете го на байпас и свирете като в същото време вкарвате и изкарвате жака на сенда или ако имате копче за микс го отваряте и затваряте. Лично аз съм сигурен (в резултат на много проби и с най различни качествени апаратури), че няколко ефекта на Бос на бай пас включени един след друг не развалят саунда забележимо в нито една посока, за ра. Също така имам и не един и два ефекти с тру байпас и не намирам разлика в саунда като използвам тях или Бос. Като ч чуя ще повярвам, до тогава си запазвам мнението че става въпрос за чисто предубеждение. п.п. Правил съм проби с драйв от ампа и без за да съм сигурен че не губя саунд ,а съм и доста претенциозен Цитирай
Black Bird Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Тъй вярно госин КольоК! Подкрепям с 2 крака и 2 ръце! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 9, 2008 Отговорено Юни 9, 2008 Всичко е въпрос на конфигурация. Например, ако ефекта е тру байпас, а след него има дълъг кабел към ампа, тогава реално ефекта ще е все едно сте включили китарата през дълъг кабел в ампа. Така ще се изяде повече от звука, отколкото ако ефекта има превключваща електроника, понеже с е;ектроника той ще има ниско изходно съпротивление, което ще минимизира неблагоприятните ефекти от капацитета на кабела и индуцираните в него брумове. Има понякога проблеми със съгласуване на импеданса и т.н. Но в общи линии, и двата варианта имат своите предимства и недостатъци. Например, електронните ключове, ако са поставени пред солиден драйв, биха могли да увеличат доста нивото на входния шум. В тези случаи тру байпас е добро решение. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Може би Евтим е най-близо до истината. Аз лично съм си играл 2-3 пъти с големия педалборд на Босс, който е пълен с 6 камиона (пак на Босс), 1 стейдж тунер, оригиналните патч кабели и оригиналното захранване. Еми яде и то осезаемо. Освен, че добавя шум. Добавяйки един по един не се усеща много, но накрая като изключиш всичките и пуснеш директно китарата и... О, ужасТ! Освен това съм чувал моднат Босс ДС-1, който беше МНОГО приятен драйвец и абсолютно бих го ползвал за свирене, за разлика от сток версиите, които за трепане на хлебарки освен да ги ползваш... Във връзка с горното: Line6 PocketPOD успява да изяде двойно повече сам самичък!!! Имаме победител! Имам в нас една тру-байпас кутийка. Ще си пробвам Край Бейби 95-цата, която е сток версия и ще докладвам тия дни... Цитирай
metalhammer Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Добре хора. По нагоре има картинка вижте ясно. От техническа гледна точка на изключено край бебе в сигнала си остава закачен целия ефект. Малко или много тва влияе. Относно тва дали даден ефект когато е изключен дава отражение на сигнала пробите в ефект лупа не са 100 % вярни. Когато импеданса и нивото са съгласувани загуба няма да усетим. За най вярно сравнение аз ползвам тва: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=38784&hl= Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Със същия кейс на Бос съм правил абслолютно същата проба с 6 педала Бос, и директно в кубето ( с драйв и без)и в лупа. Не че искам да защитавам ефектите, почти не ги използвам (свиря с Ибанез, ТСелектроник, и Фулсаунд и имам напоследък само един дилей на Бос в рига), но съм правил всякакви опити и то не веднъж, но никога не съм имал този проблем с Бос, може някои конкретни техни ефекти ядат саунд и аз просто ги нямам за да го установя . Метълхамър, и аз имам един А/Б превключвател и обикновенно го използвам за сравнение на два еднакви ефекта или за проверка на байпаса при сравнение с директен кабел до кубето. Иначе си прав това е най добрия начин, но не всеки има необходимото да го пробва Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 10, 2008 Отговорено Юни 10, 2008 Аз съм сигурен, че си прав и точно затова казах, че може би Евтим е най-близо до истината. А именно - според зависи. Keep on...keeping! Цитирай
Angry Samoan Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 Добре, какви точно повече възможности имат 95Q и GCB95F и 535Q от стандартното GCB95, имал исмисъл да се давзт повече пари за тях? и за VOX 847А нека някой по-запознат, който го е ползвал, да каже като звук дали превъзхожда Baby-to, тъй като и цената му е приемлива Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 "F" версията е с някаква си бобина, дето променя звука един как си. Общо взето същата история. Докато "Q" версиите имат много повече екстри като буустър, корекция на честотата и амплитудата, няколко вида квакане и т.н. Из нета има инфо по темата. Цитирай
Overdrive Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 (Редактирано) Интересно защо аз нищо не усещам, явно имаш много набито ухо , което на мен ми липсва. ае ся... става въпрос като ги закача между китарата и ампа - не в луупа - просто на клиин със страт високите са по-заглушени и не звънти толкова, това го има най-вече при DM-2 delay, който е 1981ва година и като схема на входа се различава от новите им ефекти и е с по-нисък импеданс, имам един BF-2 и в луупа не се усеща да променя нещо, за това май трябваше да кажа "при 3 от ефектите се наблюдава влошаване в звука" Предполагам твоите ефекти са други? всъщност на това скапване по американските сайтове му викат "tone sucking" Редактирано Юни 11, 2008 от Overdrive Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 11, 2008 Отговорено Юни 11, 2008 Интересно защо аз нищо не усещам, явно имаш много набито ухо , което на мен ми липсва. ае ся... става въпрос като ги закача между китарата и ампа - не в луупа - просто на клиин със страт високите са по-заглушени и не звънти толкова, това го има най-вече при DM-2 delay, който е 1981ва година и като схема на входа се различава от новите им ефекти и е с по-нисък импеданс, имам един BF-2 и в луупа не се усеща да променя нещо, за това май трябваше да кажа "при 3 от ефектите се наблюдава влошаване в звука" Предполагам твоите ефекти са други? всъщност на това скапване по американските сайтове му викат "tone sucking" Да наистина е възможно при някои от по старите им ефекти да има такива проблеми, при тези които аз имам и съм пробжал до сега не съм попадал на такива Цитирай
sasog Отговорено Юли 7, 2008 Отговорено Юли 7, 2008 вместо да си го сглобиш сам този педал и да развиеш малко сръчност ти ще си 'абиш парите ей така .Ц-ц-ц!е са избора си е твой Цитирай
fluti Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 (Редактирано) опс, грешка Редактирано Юли 8, 2008 от fluti Цитирай
Recommended Posts