Jorkata Публикувано Май 29, 2008 Публикувано Май 29, 2008 Не става въпрос за барабанчето и чинелите....и малко стойкиОстаналото е малко в тежест иначе.. Цитирай
DummTekKa Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 факана работа.......... ше ме фане хернията Цитирай
Danny47 Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 Ако имам пари щях да си взема някви яки електронни и да забравя за случаят. Иначе не само, че ние си носим барабаните, но накрая ни насират и звученето. Най-кофтито от това да си носиш барабаните е, че барабанистът винаги трябва да е със сетът си и да си го прибере, а докат направи това вече не са му останали сили да купонясва. Цитирай
vihro Отговорено Май 31, 2008 Отговорено Май 31, 2008 За мен е точно обратното.Няма по-голям кеф от това да си свиря на собствения сет.Може да звучи тесногръдо,но когато става въпрос за живо изпълнение не си заменям скромната Ямахичка,дори за най-префърцуненото DW.Искам да си е с моите настройки,да си разположа всеки детайл от сета по рака на местата на които на мен ми е удобно.Мразя да съм пришпорен от времето,цяла група и озвучител които ме чакат да наредя и настроя барабаните в клуба,за да започне саундчека.Това е голяма простотия, според мен.Все едно китариста или клавириста да очакват клуба да им осигури някаква китара или клавир.Дори да са най-скъпите модели-НЕ, благодаря! Личният инструмент е като продължение на самите нас и най-добре може да изрази душевността на всеки музикант.Затова дори се радвам когато съответния клуб няма барабани-мъкненето не е проблем за мен,а само леко предястие пред основното Цитирай
NoSoul Отговорено Май 31, 2008 Отговорено Май 31, 2008 @Jorkata ако имаш някъв много много скапан сет - ок, но иначе е хубаво да си звучи групата с барабаните на барабаниста. Единствения случай в който приемам че е добра идея, е ако барабаните са озвучени качествено и няма време твойте да ги озвучат толкова добре Цитирай
Arq Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 ^да да айде няма нужда да нося аз барабани. макар че ми е дошло времето, със сигурност като трябва да ги разнасям ще си наема Danny47 да ми ги влачи Цитирай
Spaz Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 аз се опитвам да намеря бус всеки път, защото с кола е мъчение едва влизат Цитирай
boreto Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 Честно да ви призная носенето на сета не ми идва........никак. Просто досега не съм го изнасял от нас Охохох, колко е хубаво да си бездарен аматьор, който никой никъде не го ще Цитирай
axel Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 С удоволствие бих взимал всичко с мен всеки път,но трябва да изкарам книжка и да си купя кола. Цитирай
Anakon Отговорено Юни 2, 2008 Отговорено Юни 2, 2008 Имаше преди време в някво интервю по Фрактура, някъв пич дето след някъв концерт се напил безбожно и хванал гората (ама в буквалния смисъл гората), мъкнейки целия си сет, като за целта първо ползвал и автобус (!!!) (или май беше тролей...) която история избива рибата отсекъде. Май вокалиста на въпросната банда го разказваше това в интервюто, не помня вече, че беше доста отдавна. Всеки случай - тоя барабанист ако пише във форума, да постне няколко съвета в тази тема, щото е ебаси джедая! Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 На мен сета немие в тежест аз имам закалка от ученическите години когато трябваше далеч пове4е барабани и перкусии да мъкна а сега си е само сета ,а ако говорим буквално за тежест те всички части са леки само касата малко напън....ха-ха Цитирай
kitaratapesho Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 Когато имаш кола пак е лесно, вие добре, че не трябва с (гр)Адския транспорт да ги мъкнете (както един мой приятел тук, а и голям процент от барабанистите). За целта касата се реже на 2 (може и том-а) и всичко влиза едно в друго като матрьошки и накрая в един твърд куфар и с приспособление тип "количка за мъкнене на тежки предмети" (такава докерска - с две колелца и метални дръжки) и айде по улиците и с метрото Така че има начин и при доста по-тежки случаи Поздрави, Петър Цитирай
Recommended Posts