SomeoneElse Отговорено Юни 3, 2008 Отговорено Юни 3, 2008 Утре (днес вече) като се наспя ще драсна набързо едно семпълче със Сансампа директно в саундкартата с различните конфигурации Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 С-ампа директно в компа звучи чудесно според мен,имаше една тема трибют на Хендрикс,ако я изровиш-там така съм записвал.Но за свирене на живо с група през Амп се получава мазня,овърдрайва е по-пробивен,разбира се това си е мое мнение и не свиря метъл. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Аз пък съм останал с различно впечатление - на репетиция свиря със Сансампа и звукът му е доста чист и отчетлив. Свиря през някакъв BG-Marshall, лампов, и звукът е много ясен и не маже хич. Може би защото свиря с много малко драйв, не знам. Ето ги обещаните семпълчета директно в саундкартата и без никаква обработка. Свирил съм нещата първо без Сансампа и след това с него, даже се чува когато го настъпвам Китарата е Ibanez RG 370 DX със всичко stock по нея: китара -> Sansamp -> звукова карта. Записвал съм всичко на Level по средата. Boost - чиста китара със Сансампа като буустърче Адаптери: Bridge + Middle Конфигурация на симулациите: Tweed - Clean - Center Настройки: Drive - 9ч, Low - 10ч, High - 11:30ч. Като се врътне драйва на повече с тази конфигурация става хубав крънч, не го записах, обаче можете да си представите. а-la Offspring - сравнително лек драйв, опитал съм се да докарам що-годе звука на съответната песен Адаптери: Bridge Конфигурация на симулациите: British - Hi Gain - Center Настройки: Drive - 9h, Low - 11h, High - 11h. The Kids Aren't Alright, или поне съм се опитал Mean - малко по-тежък драйв Адаптери: Bridge Конфигурация на симулациите: British - Hi Gain - Center Настройки: Drive - 10h, Low - 10h, high - 12h Някакви акорди, които импровизирах на момента. а-la Napalm Death - нещо като Greed Killing на Napalm Death Адаптери: Bridge Конфигурация на симулациите: California - Hot Wired - Center Настройки: Drive - 9:30h, Low - 10h, High - 12h На мен лично California симулацията не ми харесва, но останалите са много добри Ами това е, според моя вкус и моите възможности, и отново споделям мнението, че педалчето определено звучи по-добре в кубе, каквото ид а е Надявам се да съм помогнал малко Цитирай
Slacoth Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 (Редактирано) Доколкото знам,този процесор струва 200 долара,което е около 3 пъти по-скъпо от санс симулатора.Сравнението е малко необосновано,защото двете неща имат различна насока. Ще използвам случаят да ви попитам ефектът на Ники Фена, по-добър ли е от V-TONE GUITAR GDI21 на Behringer? Ще обясна и защо питам:V-TONE GUITAR GDI21 на Behringer има изход канон през който сигналът към компа е пъти по-хубав,а и граунд суичът бачка само ако се ползва този изход.Другото е наличието на Ди Ай Бокс та макар и по-посредствен. Редактирано Юни 4, 2008 от Slacoth Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 РЕСПЕКТ, SomeoneElse, за труда и подробните обяснения! На мен лично California симулацията не ми харесва, но останалите са много добри ...педалчето определено звучи по-добре в кубе... Калифорния симулацията е РАЗМАЗВАЩА за сола, особено Вай/Сатриани направо залепват муцка! ...а в лампово пък просто къса глави! (пускал съм го в две лампови АМР-чета -> Маршал 212 и моето Пийви) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 (Редактирано) Аз не знам, всъщност доколко e коректно да го наричаме сансамп, след като самия Ники си го е кръстил s-amp. и предполагам е правен по тая схема: http://www.tonepad.com/project.asp?id=22 която не знам до колко е идентична със схемата на SansAmp на Tech21. Редактирано Юни 4, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Baby Thomas, благодаря ти! Иначе, да, California симулацията е по-мазна, та не става много за ритъм, поне не за такъв звук, какъвто на мен ми харесва, но за сола наистина е най-удачната. Просто понеже не мога по време на песен да сменям звука, затова си карам на Marshall-ската (British) симулацията и за ритъм и за соло, иначе ако имах тройния вариант щеше да е най-хубаво ама... Има време, Nikifena ще направи и другия Евтиме, не съм питал лично Ники дали е S-Amp или Sansamp, но понеже всички му викат Сансамп и аз свикнах да му викам така, пък и като си говорим с Ники, не ми е правил забележка относно името, затова наистина не знам. Ще е хубаво да го питам обаче, че всичко да е точно Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Свирил съм с оригиналния SansAmp на Tech21 в клуб през транзисторно кубе и изби рибата,през централното пак не беше зле,но предпочитам да се чувам и да имам фийдбек,за съжаление не мога да кажа същото за S-amp,в същото кубе Не звучи като оригиналния за свирене в група,а за домашно,без значение през лампа или транзистор или в компа е чудесен! Цитирай
synyster_vengeance Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Ееее евала, SomeoneElse, чувствам се длъжен да ти благодаря от името на всички който са търсили информация, мнения и семпли от Сансамп (Никифена) СТРАХОТНИ ДЕМОНСТРАЦИИ!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 4, 2008 Отговорено Юни 4, 2008 Чух семплите сега - радвам се, че не са напудрени излишно. Ами, хубаво обажда на Ники ефектчето честно казано. Цитирай
Nikifena Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 Доколкото знам,този процесор струва 200 долара,което е около 3 пъти по-скъпо от санс симулатора.Сравнението е малко необосновано,защото двете неща имат различна насока. Ще използвам случаят да ви попитам ефектът на Ники Фена, по-добър ли е от V-TONE GUITAR GDI21 на Behringer? Ще обясна и защо питам:V-TONE GUITAR GDI21 на Behringer има изход канон през който сигналът към компа е пъти по-хубав,а и граунд суичът бачка само ако се ползва този изход.Другото е наличието на Ди Ай Бокс та макар и по-посредствен. Slacoth, не съм правил сравнение между берингера, който е пласмасов, и моя с-амп. Би ли бил по конкретен какво имаш в предвид, че сигнала е пъти по-хубав, като излиза от балансиран изход ? Ти на компа балансиран вход ли имаш, и дали ползваш да речем 200 метра кабел от ефекта до компа, че да откриваш разлика ? Цитирай
YJM Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 Без да имам претенции да съм разбирач на тема звук, спокойно мога да кажа, че s-amp-а на Nikifena, за свирене вкъщи е най-хубавото нещо, което съм пробвал (тествал съм го и в hi-fi система и в няколко различни усилвателя). Имах и GT2 и TR-AC by tech21, но без да се изцепи яко усилвателя, просто не ме кефят. За свирене на живо и запис вече не мога да коментирам. Разбира се всичко е относително и зависи от вкус, останалото оборудване и предназначението. Още няма ефект, който да звучи перфектно навсякъде и да става за всичко. +1 за s-amp-а Цитирай
Burton Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 Ползвам S-amp от доста време /както за китара, така и за бас/ и определено избива рибата както за директен запис в компа, така и на живо. Да, логично звучи най-добре когато е бутнат в усилвател, но съм правил опит и в централното директно и ефекта е потресаващ за подобна джаджa! Да не говорим колко възможности за манипулация има и колко различни звуци можеш да докараш! С две ръце гласувам за S-amp! Цитирай
liquid_death Отговорено Юни 5, 2008 Отговорено Юни 5, 2008 Ох, боже колко неща сте изписали за една проста дилема. За S-ampa: камиончето на Ники е много добро.Тихо(обезшумено) и с доста чист звук, а и има доста опций. Аз лично имам Джакхамър, С-ампа, Детметъл и сега си направих един Дистортус максимус на кранк(за него скоро в отделна тема).Та, държа си ги аз всичките, защото няма смисъл да се сравнява, всеки от тях си има плюсове и минуси, но е добре да ги имаш всичките за да си избереш най-точния според конкретната ситуация(горе долу това е и идеята на производството на процесори, ама звука им винаги му липсва нещо...нещо като душа - малко, но осезаемо). По темата - вземи си камиончето на Ники, то е добро и ще ти свърши добра работа!Избери БЪЛГАРСКОТО! Цитирай
Recommended Posts